Šta je novo?

Zasto mi secka youtube?

The Minister

Čuven
Učlanjen(a)
20.09.2000
Poena
619
Imam 4mb elekom adsl, medjutim, youtube klipove ucitava brzinom od 600kbps (merim programom), pa klipovi seckaju! Na speedtest izbacuje svih 4mbps.
66001. post

meni večeras očajno radi yt, ne znam samo dokle više....

Da. Danas je opet los. Moram da prebacujem na 360p da bi isao video bez prekida.

Ja sam sad kod mene probao youtube full hd 1080p i radi super bez seckanja (Orion 16mbps).

Imam 4mb elekom adsl, medjutim, youtube klipove ucitava brzinom od 600kbps (merim programom), pa klipovi seckaju! Na speedtest izbacuje svih 4mbps.
66001. post

To ti je normalna brzina, imas paket od 4mb (realno daje oko 3,7mb ) To je u stvari razlika izmedju pojma kbajt i kbit cinjenica da je odnos 1/8 (koliko se secam)
E sad tebi je normalan net ali je i meni juce ocajno radio youtube i to su ocajnije radile manje rezolucije od ovih HD...da ne poverujes.

Karke, druze, ja sam clan on 2000. ;)
Lepo napisah, brzina interneta mi je 4000kbps a youtube skida brzinom 600kbps.
Bit se oznacava malim slovom b a bajt velikim B.
Meni jeste normalan net, ali youtube iz nekog razloga ne koristi sav moguci protok - ili je do telekoma ili do youtuba. Pa me zanima sta je problem.

Ok, onda znas da je svima tako (juce i danas)

Ma kakvi juce i danas! Pogledaj kada sam otvorio temu. A desava se i dosta pre toga..... Zanima me uzrok, a to sto se svima desava i niko se ne buni ne znaci da ni ja ne treba da se zalim? Pozvacu sutra korisnicki servis......

Kakva ti je brzina kad skidas datoteke sa nekog drugog sajta.

Moj net je 6mb, i isto mi se desava da sporo ucitava 1080p, 720p pa cak i 480p ponekad, ali to nema veze sa mojim provajderom. Vrlo je moguce da su im serveri jednostavno preoptereceni u nekom trenutku.

Nisam isao odavno na ytube , ali ovih par dana jesam i primetio sam da secka uzasno, ostali servisi su mi radili super.

Evo da ne bude da se samo bavim off-om kao u prethodnom obrazovnom obrisanom postu.
To seckanje koje se dešava, nema nikakve veze sa brzinom neta, očito, jer se dešava i u infrastrukturalno mnogo jačim sredinama/mrežama. Očito da je problem u korelaciji browsera i flasha, sa raznim apdejtovima na samom youtubu u vezi zaštite od ovoga i onoga, ratom Google-a sa nekim browserima i sličnim nebulozama. Na poslu sam na ultra, mega, giga, extra...akademskoj mreži i ne mogu da sastavim jedan glatkotečni klip, a download mi ide do 5 MB/s. Dokaz br. 2...na lcd-u Samsung C650, na istoj ADSL mreži, isti klip, sa istog routera, teče kao podmazan, bez i jednog seca! So, wtf?
Probao bih reinstall/update flasha, pa kombinovanje sa raznim browserima, a prvo mi pada na pamet google/youtube-ovo čedo Chrome...ali me mrzi jer gledam YT preko navedenog tv-a, a kome treba nek izvoli ako hoće i tako to...

Poslednja izmena:
Ma kakvi juce i danas! Pogledaj kada sam otvorio temu. A desava se i dosta pre toga..... Zanima me uzrok, a to sto se svima desava i niko se ne buni ne znaci da ni ja ne treba da se zalim? Pozvacu sutra korisnicki servis......

Hajde da "dignem" ovu temu, makar samo iz ovog razloga koji je Minister naveo - "ako svi ćute, ne znači da moram i ja" (parafraziram)... Elem, i meni je malo čudno da se ljudi ne "bune" (ili im možda odlično radi YT), ali ja već godinama koristim mali, transparentni prozorčić BWMeter-a kojim pratim trenutni protok (bez ovoga verovatno ne bih ni mogao na net ;) ) i jasno vidim da u svim varijantama, sa svih servisa i sajtova download ide normalno, osim sa YT gde je "baferovanje" prilično problematično. Počne da se vuće nekom smešnom brzinom, i čim kliknem refresh kreće maximalnom. U poslednje vreme automatski po startanju klipa, ja kliknem refresh, da bi krenuo da "puni" max brzinom. Ovo se dešava SAMO sa YT, sve ostalo funkcioniše max. brzinom. I još samo jedna napomena - ova vrsta problema mi se javljala pri SVAKOJ promeni brzine, tj. pri svakom povećanju brzine ADSL-a, (praktično sam uvek imao situaciju da mi po povećanju brzine YT radi sporije nego pre), ali bi se to posle nedelju-dve, do mesec dana stabilizovalo. Osim kod ovog poslednjeg povećenja, mislim da je bilo u januaru (min. brzina sa 1Mbs na 1.5Mbs) kada je YT jednostavno nastavio da radi očajno.

Provajder: Orion, paket 1.5Mbs, centrala Zaječar...

EDIT: Evo i dela jednog screenshota programa za praćenje protoka. Klip traje 46 sekundi i u varijanti 480p, u prvom pokušaju (CRVENO) ga je skidao oko 3 minuta (razmak između dve linije na x-osi tj. t-osi je 1 minut) dok je odmah zatim, nakon klika na refresh skinuo isti klip za nešto preko 30 sekundi (ZELENO), taman dovoljno da ne secka sa 1.5Mbs:

Poslednja izmena:
nema to nikakve veze ni sa browserom ni sa flashom nego sugavi telekom gusi tubu. Instalirajte neki iole kvalitetniji proxy koji vuce bar 500 kbps i videcete da tuba radi bez ikakvih problema i seckanja. Naravno u manjoj rezoluciji.

Ili probajte ovaj web proxy. http://box5.host1free.com/~centin/index.php

Radi savrseno.

Poslednja izmena:
Kod mene ocajno radi youtube. Laptop, telefon, ipad, tv, svejedno sta koristim za gledanje. Buffering traje po minut za klip od 30 sekundi u 720p. Donwload mi ide na 800 900 KBs sto je i normalno za moj net

, ali youtube se vuce najstrasnije.

U pitanju je Eunet, dok sam bio na sbb-u, tih problema nisam imao.

Uh izludeću. Danas sam prešao sa 1.5Mbit na 6Mbit-a i YT mi tako očajno radi da i klipovi 480p seckaju (isto kao i sa 1.5Mbit). Samo što sada više ona fora sa refresh-om (od par poruka iznad) ne pomaže - pri punjenju bafera, čak i kad nekim čudom krene max brzinom, odjednom protok stane, par sekundi, 10 sekundi, 45 sekundi, kako kad...za to vreme klip stoji, kao u onoj reklami kada onaj prži kremenadle. Pakijev proxi odozgo više ne radi, mada mi to nije nikakvo rešenje. Hoću da normalno za 20€ mesečno gledam beskonašan broj klipova 480p bez trzanja, sa sve opcijama koje Youtube kao sajt nudi.

Vrh Dno