Šta je novo?

zasto mi pisti komp?

benchaman

Slavan
Učlanjen(a)
02.02.2005
Poena
319
ne uvek ali cesto i sve vise me zivcira... iz kucista se siri konstatan zvuk piskutanja, narocito kada je na ekranu povrsina bela i kada se skroluje. Monitor nije, da li je graficka ili memorija? od ta dva nesto jeste, ali ne provaljujem sta je u pitanju? gpu ima pasivno hladjenje, a imam 3x256 ddram-a

Koji chipset i mainboard su u pitanju? Koji GPU?
Pošto i sa procesorom imaš "problem", savetujem da temeljno proveriš konfiguraciju, ako ne umeš sam, da odneseš kod nekog drugara koji ume, ili u servis.
Demontiraš PCI cards, ostaviš samo jedan RAM modul, CMOS reset, i iz pure DOS-a, testiraš hardware sa alatima iz Hiren's BootCD-a, ili UltimateBootCD-a.
Nadasve, ukoliko imaš mogućnosti za ad hoc korišćenjem drugog PSU, učini to, kako bi eliminisao faktor napajanje.

Poslednja izmena:
mali test.isljuci monitor pa probaj da skrolujes.ako se pistanje nebude vise culo problem je u strujnim kablovima za napajanje kompa ili je samo napajanje na ivici izdrzljivosti.naravno valjalo bi izmjeriti napon gradske mreze.i konacno da li je spojen preko UPS-a.ako da onda je to problem,los UPS

A mozda je i nesto banalno tipa - jeftino kuciste (debljina lima 0.3mm) - vibracije se prenose na lim - lim zna da bude jako bucan kad udje u rezonancu
Ja obicno prvo sto uradim "sutnem" kuciste - salim se: pomerim ga malo rukom i pri tome zadrzim ruku na njemu "da probam da ga smirim"

Imao sam ja do jaja tripove:pisti pisti pa nece da radi piiiiiiiiiiiiiiiiiiiisti,i neces verovati-promenio sam napajanje,i sve je OK.

lisanin je napisao(la):
A mozda je i nesto banalno tipa - jeftino kuciste (debljina lima 0.3mm) - vibracije se prenose na lim - lim zna da bude jako bucan kad udje u rezonancu
Ja obicno prvo sto uradim "sutnem" kuciste - salim se: pomerim ga malo rukom i pri tome zadrzim ruku na njemu "da probam da ga smirim"

ovo se na duze resava, na dva nacina... da se poveca "krutost" kucista, stavi se nesto da izmedju bocnih strana "knap" na jedno ili vise mesta...

ili povecanjem mase kucista...

onda ce se tesko pogoditi frekvenca oscilovanja kucista i rrecimo ventilatora (predpostavljam) posto je on jedini u kontakttu ... sem mozda vibr. telefona ili sta vec

Kupi novo kuciste i resio si problem

b4b je napisao(la):
Kupi novo kuciste i resio si problem

a sta ako se coveku bas svidja ovo postojece.. ako ga je modovao
pa sad mu to pravi problem, bolje da ga malo dovrsi :)

najlakse je reci samo KUPI NOVO ?! :-devil-:

Poslednja izmena:
Vrh Dno