Šta je novo?

Zasto mi neke igre koce?????????

damirk

Slavan
Učlanjen(a)
02.11.2007
Poena
301
Treba mi mala pomoc. Zasto mi igre koce? Moja konfiguracija je sledeca....
CPU: Intel Core2Duo E6850 3.0GHz
Ploca: Asus P5K
Graficka: Asus GeForce ENGTX470
Ram: 4GB Kingston 800MHz
Napajanje: CoolMaster Silent Pro 700w
Dosta njih mi je reklo da dolazi do nekog uskog grla ma da ja ne znam sta im to znaci.
Ako je tako onda pocinjem da skupljam pare za nov cpu, plocu i memorija. Mada bih voleo da cujem i vase misljenje. Unapred Hvala!

Al si nam detaljno objasnio koje igre i sta se tacno desava, i koji windows, i koje drivere imas.
Najbolje da ti na takvoj masini nesto drugo treba osim mozda coolera pravog i malo tuning&styling-a. ;)

druze izvadi 2 giga rama to oće da koči kad imaš 4, drugo isključi mogućnost u softwareu neka aplikacija ti jede procesorski rad odnosno non stop je aktivna,ukucaj msconfig u run pa proces videćeš šta je aktivno i koliko opterećuje procesor, imaš odličnu konfiguraciju duplo jaču od moje a meni GTA IV koji je mnogo zahtevan klizi na midijum podešavanjima bez problema. ili je procesor neispravan ili grafička to su mogućnosti. nema potrebe da menjaš ni cpu ni grafiku ako su ispravni

druze izvadi 2 giga rama to oće da koči kad imaš 4, drugo isključi mogućnost u softwareu neka aplikacija ti jede procesorski rad odnosno non stop je aktivna,ukucaj msconfig u run pa proces videćeš šta je aktivno i koliko opterećuje procesor, imaš odličnu konfiguraciju duplo jaču od moje a meni GTA IV koji je mnogo zahtevan klizi na midijum podešavanjima bez problema. ili je procesor neispravan ili grafička to su mogućnosti. nema potrebe da menjaš ni cpu ni grafiku ako su ispravni

Lol. :D
Jel si ti ozbiljan ili ga zezas ?

Tvoja konfa bi trebala da tera sve bez problema,treba samo da je podesis kako treba,a to je posao za nekog drugara koji zna kako se to radi ,jer koliko vidim ,tesko ces nam objasniti prave simptome....

C2D na 3GHz ti je usko grlo. Poteraj to jos malo gore ako moze ili nadji nekoga da ti malo clockne pa vidi sta se dogadja. Inace stvarno si mogao da napises koje ti to igre koce, lakse bi ti odgovorili.
P.S. Neke igre jednostavno traze Quad i rade duplo bolje s njima. Ali to ne znaci da ce ti sve igre raditi duplo brze, cisto da znas da se ne razocaras slucajno. ;)

Auuu,ovo je bilo dobro.:laugh:

Mozda ti je usko grlo CPU ali nebi trebalo da bude. Napisi nam koji HDD koristis, koji OS, probaj da reinstaliras sistem i skines nove drajvere sa neta. Takodje vidi da resetujes BIOS ili da ga update-ujes, jer moze da se dogodi da ti je neki stariji bios (tek od verzije 1102 imas podrsku za novije procesore - imaju dve revizije tog tvog CPU-a(E0 i G0)) pa nema punu podrsku za taj CPU pa samim tim i podesavanja nisu prava. Znaci uradi Update BIOS-a, reinstaliraj sistem, instaliraj najnovije drajvere i tek onda probaj neke igrice koje su ti kocile. Sa tom konfom cisto sumnjam da ti neka igra nece raditi na HIGH podesavanjima, barem u granici do @1650x1080 sa srednjim nivoom AA - AF. U to budi siguran.

Evo ovako. Imam Windows 7 Ultimate 32bit. Sto se tice hdd imam dva komada jedan je wd320gb, a drugi je wd500gb. Konkretno mi u nekim momentima secka nov call of duty, i nekad hoce i nov need for speed. Usvakom slucaju hvala na brzim odgovorima.

Evo ovako. Imam Windows 7 Ultimate 32bit. Sto se tice hdd imam dva komada jedan je wd320gb, a drugi je wd500gb. Konkretno mi u nekim momentima secka nov call of duty, i nekad hoce i nov need for speed. Usvakom slucaju hvala na brzim odgovorima.
Sajber je u pravu,meni je na AMD Phenom 550BE seckao novi COD Black Ops.a kad sam uzeo i5 quad core igru sam presao glatko,bice dovoljno da uzmes quad core procesor...
A da kad sam otkljucavao AMD-a igra je takodje dobro radila,ali ipak sam presao na punokrvnog cetverojezgrasa....

Poslednja izmena:
Black ops ne koristi uopste 4 jezgra. COD engine je poznat po tome da trazi samo sto brzi procesor.
Mada rekao sam ti, kupi pravi cooler za procesor i klokuj ga na 3,8GHz.
I instaliraj najnovije drivere za graficku.

Black ops ne koristi uopste 4 jezgra. COD engine je poznat po tome da trazi samo sto brzi procesor.
Mada rekao sam ti, kupi pravi cooler za procesor i klokuj ga na 3,8GHz.
I instaliraj najnovije drivere za graficku.

To ne znam,ali ja sam istripovao da je zbog jezgra,inace amd je radio na 3,1ghz,a ovaj i5 760 na 2,8ghz.Tada ga nisam klokovao.

Neko je reko da je mozda do grafike. Ispravnost grafike sam testiro sa 3DMark 11 i ukljucio sam loop opciju. Test je radio 3 sata i nijednom nije izbacio neku gresku. Da je do graficke racunar bi se blokirao, resetovao ili bi izbacivao artefakte. Bar ja tako mislim. Snimicu naj novije drajvere i klokovacu cpu pa cu videti onda. Ako i onda bude isto radio skupljam pare za neki intel i7 9.....

Neko je reko da je mozda do grafike. Ispravnost grafike sam testiro sa 3DMark 11 i ukljucio sam loop opciju. Test je radio 3 sata i nijednom nije izbacio neku gresku. Da je do graficke racunar bi se blokirao, resetovao ili bi izbacivao artefakte. Bar ja tako mislim. Snimicu naj novije drajvere i klokovacu cpu pa cu videti onda. Ako i onda bude isto radio skupljam pare za neki intel i7 9.....

Ja sam gotovo siguran da je softverski problem,ipak je to core 2 duo+p35 i gf470 ,a da li si u skorije vreme menjao grafu i sta si imao pre,ako jesi.Kada si si poslednji put reinstalirao windows,da li si u medjuvremenu,menjao neki hardware? Da li ti je klokovana grafa?

Ovu graficku imam tek mesec dana. Pre nje sam imao Asus 9800gt. Sto se tice Windowsa njega sam snimio jos u maju mesecu i od tada ga nisam dirao.

Predpostavimo da je do drivera,deinstaliraj drajvere za graficku,mozes uz pomoc programa driver sweeper,a potom kada restartujes racunar,instaliraj najpre drajvere sa diska koji si dobio uz graficku,a potom mozes i da skines najnovije sa nvidia sajta i instaliras i njih.Takodje instaliraj i nvidia PhysX drajver,to ti je potrebno za igrice,pa probaj ondak!

Ne treba mnogo parlijati o ovom problemu. Prvo treba krenuti od korena svega! Reinstaliraj sistem sa najsvezijim drajverima, pa tek onda gledaj hardver. Po specifikaciji tvoj racunar uopste nije los i nejak, cak naprotiv. Procesor ti zaostaje za grafom, ali je i dalje dovoljno snazan da tera sve igre, jer retko koja nova igra kotisti quad procesore do maksimuma, ako je neka uopste i optimizovana za to. Meni sve igre lete na i5-ici ali iste te igre isto lete i kod jednog prijatelja koji ima C2D E8400 na @3ghz . GTA IV mu radi savrseno, cak sta vise mozda za nijansu i bolje nego meni. BlackOps radi podjednako isto.

Reinstaliro sam Windows 7 i snimio nove drajvere. PES 11, FIFA 11, F1 2010, Need for Speed World, Splinter Cell Conviction, Princ of Persia The Forgotten i Apach Air Assault sve je podeseno na maximum sto se grafike tice i sve radi savrseno, a sto se tice novog need for speeda hoce ponekad malo da secne. Call of Duty takodje mada kod njega se malo cesce javlja seckanje. Kolko ja vidim moram da menjam CPU. U svakom slucaju hvala vam na brzim odgovorima i sto ste malo odvojili vremena za moj problem.

Kupi bre cooler za CPU i overklokuj ga na 4ghz i nema sta ti nece raditi savrseno. Aj da si rekao da ti secka Crysis ili Metro pa da je opravdano, a ne jadni Black box.

Kod mene su konkretno bas te dve igre savrseno proradile kada sam grafaju pojacao sa 9600gt na gt250. Sto je potpuno normalno s'obzirom na "datume proizvodnje" grafike i igara.
Imam asusa, 2 giga na 800, e6550. Malo jacu plocu ali malo slabiji proc. U globalu: "Isto S. drugo P."
Te igre bi morale raditi bez problema na toj konfiguraciji.
Zanimaj se sa operativnim sistemom, drajverima, patchevima za konkretne igre i skupljaj pare za drugi komp da ti ta grafa ne uvene za dzabe.

Daj ljudi kako moze da secka..Na AMD Athlon 64X2 5000+ (klokovan na 3.1GHz) 4GB RAM i graficka Gainward GTX 260 GS -216SP i COD BO radi bez problema na 1920x1080 sve na max i bije 60fps..Moguce da je su drajveri ili windows u pitanju pa da zato secka ovako nema sanse..

Poslednja izmena:
kako ti secka, kada i na koliko dugo!? Ima li promene u zvuku kucista kad secne-stucne?

Kakav medim bre na ovoj konfiguraciji COD BO radi sve na max i nema sanse da secka..Mozda te windows nesto zeza ili drajveri ako nije ni to proveri cpu i graficku ali konfiguracija je dovoljno jaka da COD BO radi na max detalje..

pa shta ako je dovoljno jaka. vidis da ne radi. Nek stavi na medium i proba tako.
To mu je ionako najbrze resenje.
Svi su ponudili resenja koja se odradjuju sa dosta iskustva iliti u servisu. Od promeni ovo promeni ono. Vecina ljudi ne drzi rezervne delove za racunare po kuci. Shodno tome nek smanji podesavanja i potera tako pa ako radi nek se igra i to je to. A ako je neko spreman da potroshi dan, dva da bi mu pro bono drndao po racunaru da vidi jel moze brze slobodno.

Evo, ja sam se zalio da meni koci COD Black Ops na e8600@4Ghz X38+4GB DDR2 1100+5850. Prva misija sve na default, dakle 1024*786 :( Presao sam prvu misiju, kada vidim, ne koci se vise, sve ide kako treba...ja onda pobam na 1680*1050, onda full HD i max settings, i sve ide bez seckanja..sta je bilo problem, neznam, mozda bug u igricu, pojma nemam...

Nazad
Vrh Dno