Šta je novo?

Zasto mi igre laguju ?a imam dosta dobro konfiguraciju

Slavko

Cenjen
Učlanjen(a)
04.11.2012
Poena
154
Naime o cemu se radi Imam ATI Radeon HD 5750 1GB DDR5, 3GB Rama , CPU AMD Athlon 64 X2 5000+ 2.61 ghz i kuler mi je AMD Phenom 2 x6 heatpipe ,Napajanje LC Power 600 W , Maticna Ploca Asus M2N-XE ,OS je Windows 7 Ultimate 32 bit

Laguju mi igre mada nebi trebalo da mi laguju posto je 5750 1gb dosta dobra grafikca a i processor mi nije nesto da je spor znaci igre na max i low isto rade na max mi radeo po 19-20 fps cak i manje:

GTA IV radi na 15-19 fps 1440x900

Crysis na 19-20 fps i dosta se vidi lag na igrama 1440x900

COD World at War isto u max detaljima i rezoluciji 1440x900 neprelazi 20 fps

TDU 2 isto tamo do 17 fps na medium i rezoluciji od 1440x900

pomagajte graficku sam kupio pre oko 1 mesec pa nisam sve igre moga instalirati a ni igrati ih

POMAGAJTE :(

Poslednja izmena:
Dal bih nesto promenio kad bi klokovao processor ?

kad bih povecao na 5200 i na 3.00 ghz

ili kad bi stavio nov processor pucam n Phenom II X3 710 sa 2.600 mhz

Poslednja izmena:
I graficka i procesor su ti krsh :) Klokovanjem neces dobiti nista,sa tim novim procesorom,takodje nista :)

Da, to nije dosta dobra konfiguracija. To je neka niza srednja klasa, da ne kazem niza klasa danas. Klokovanjem neces nista dobiti, na toj ploci ne bih klokovao ni Semprona, a grafiku mozes malo da odvrnes ako znas kako, dobices 5-10% ubrzanja u igrama. Sem u GTA 4 koja trazi 4 jezgra za komotno igranje. I jacu karticu.

Ne ludim nesto za nekom vau konfiguracijom.... moj drug ima amd phenom II x3 710 2.60 ghz otkljucano 4. jezgro sa Ati radeon HD 6670 1gb ddr5 i sve mu ono bas dobro radi gta 4 cak 30-35 fps a moja 5750 je brza za 205 od njegove :(

Poslednja izmena:
Slavko mislim da ti nije isti socket za tvoj procesor koji je mislim AM2 dok je phenom X3 710 ili 720 socket AM3 tako da bih morao menjati plocu a i memoriju!
Drugo iako ti drug ima malko slabiju karticu ona je novija i ima bolju podrsku, a sto se procesora tice njegov je daleko jaci ne samo zbog samog broja jezgara nego i zbog instrukcija level 3 kesa i dobrom komunikacijm sa ddr3!

Poslednja izmena:
On ima memoriju 4 gb ddr2 gigabyte ultra double 3 mu je maticna ploca, a sto se tice maticne i processora to cu promeniti
koju mi maticnu i processor preporucujete ??za ovu graficku sto imam i lc power napajanje 600w ??i ovako kanim menjati maticnu i processor :D

eh ako oces za male pare eto onda :
proc AMD S.AM3 Athlon II 450+ Triple-Core 3.2 GHzL2 512Kb x 3 + L1 128kb x 3 BOX oko 7000 din
ploca AMD AM3+ Gigabyte GA-880GM-D2H rev.4.0 oko 7000 din
mem Kingston ili transcend kupis oma 4gb za oko 2700 din
i to ti je oko 17000 iljada onako solidno resenje jedino ako oces mozes na proc da stavish quad neki ali ti je ovo sad za sigrice onako ok!

e da zaboravih to su ti cene za novo, ali ako zelis na bechu si i ovde uvek mozes naci jako dobre polovne stvari za jakio lepe pare :)

Procesor ti koci masinu, AMD Athlon 64 X2 5000+ je prilicno sporiji od amd phenom II x3 710 2.60 ghz. U principu cim i sam akzes da i na relativno niskim rezolucijama i na visokim radi jednako lose, onda nema sta drugo da bude nego CPU.

Mislim da ste preteraoli sa tim "slabo je to slabo je to". Moj savet ti probaj da staviš svež operativni sistem i instaliraj najnovije drajvere za grafiku. Iskreno na toj rezoluciji ne bi trebalo toliko da sve stuca, pa mislim da je ipak softverski problem.

Smanji rezoluciju i detalje, ili instaliraj PES (on bi na toj masini trebalo da leti) pa vidi da li se isto desava

Procesor je u pitanju, lepo je dečko objasnio, kao i GoranM što je pojasnio.

Lako je provjeriti sta je u ptianju. Upalis task manager i msi afterburner, odigras igru 10ak minuta, izadjes iz igre i vidis na task manager-u puca li pri vrhu proc ili u msi ab je li grafa u pitanju. Vjerovatnije je proc u pitanju.

Aha a da insaliram windows koji da stavim na 3gb ??? 64-bit ili 32-bit????
koji je bolji za ovu moj konfu posto sad imam windwos 7 ultimate 32 bit

Ma procesor ga koci, ne moze se ocekivati da ce stariji athlon 64 biti isti kao noviji phenom II. Nisu oni dzaba jeftiniji, za pocetak nemaju iste kolicine L2/L3 kesha koji su bas bitni za gaming.

Ljudi mislim da smo se apsolutno slozili za procesor, sto se tice svezeg os-a tu bi moglo biti malo pomoci, ali definitivno ako imas 3gb rama stavi 32bitni, za 64bitni bi ti bilo lepse da imas preko 4gb!
Medjutim i dalje stoji da su te sigrice malko zahtevnije i da mu gpu nije najsjajnija tacka :)

E ovako instalirao sam Skyrim i igram ga na ultra podesavanjima i ide 25-30 fps u neim kucama i pecinama i do 60 fps rezolucija na max i ultra setting

^ haha :)

Ja mislim da 60 fps jedva i tourok sa svojom masinom vadi :D

Pazi,imam 9800 1GB koji je kao nesto slabiji koliko vidim na netu od kolegine i sve novije igre rade bez problema,cak se i iznenadim kada vidim neke kako lepo klize na high... ali imam mnogo jaci proc i maticnu...
I drugar ima neku zver i jako je velika razlika izmedju mojih i njegovih high tj kao da je druga igra u pitanju jer jednostavno moja matora 9800 ne zna da odradi neke nove stvarcice...
Eto Skyrim npr,klinci ga igrali,sve klizi ali kada sam ga odneo drugaru...totalno drugaciji dozivljaj igre...

keleraba g530 je skoro duplo jaca od 5000+, a kosta 35eur...msm sta vise reci :p

Taj 5000+ ti je pregažen ko bubašvaba na autoputu, najbolje što može da se stavi na tu ploču ti je Phenom X4 9850 ili 9770 ( good luck da ih nađeš). Sa malo clocka ta video karta će još bar neko vreme da bude OK ali procesor, ploča i memorija su baš super za neki office. Dok ne skrpiš nešto jače smanji bre tu rezoluciju stepen - dva pa probaj. Baš minimum današnji system za takve igre bi ti bio neka MB sa AM3+ , FX4100 procesor i jedno 8 giga memorije. Sa takvim komponentama moći ćeš da ih po malo dograđuješ bar još nekoliko godina. Ah, da, MB sa 990fx chipsetom može da radi i sa FX 8xxx procesorom, sve ispod toga ide samo do FX 6xxx. Ako već ulažeš u to, bar nek bude i za blisku budućnost, više se isplati.

Nazad
Vrh Dno