Šta je novo?

Zasto me zaj***va Office 2003?

Chuck Norris

Slavan
Učlanjen(a)
09.10.2004
Poena
319
Dakle masina nije neka ali nije ni losa. U pitanju je Chieftec desktop, ASUS-ova mATX FSB 533 ploca bez AGP i sa onboard Intel grafikom i nekom zvucnom. Mislim da je Intelov chipset 845GV. Procesor je Willamette 1.7GHz 256kB FSB 400 dakle full intel hladjen sa Arctic Cooling Freezer-om. Memorija je Geil 512MB sa hladnjacima. Od HW ima jos TV/FM ASUS i Lucent Winmodem. Disk je Maxtor 40GB i ima DVD-RW Pioneer 110D. Povezana je mreznim kablom sa caletovim K6-2 na 500MHz sa 512MB rama. Posto sve instaliram (XP sa SP2, Office 2003 i sve najnovije drajvere, potrebne programe itd) komp je miran jedno mesec i nesto, redovno updatuje NOD32 i stalno nesto downloduje sa microsoft-a, pocne da ne otvara Office dokumente, odnosno krece da se rusi, tako sto prijavi gresku Offica i kao mogu da uradim recovery koji opet dovede do istog. Sve ostalo radi super. Cak i Office radi neko vreme super. Kada vratim na pocetno stanje instalacije nista se ne desi. Opet zeza Office. Jel po sredi HW i SW problem. Ima li neko iskustva. Uvek javlja ono da mora da ugasi Office i da posaljem Microsoft-u zapis o gresci. Nije do Office-a jer je instaliran na n! masina i ne pravi problem, cak ni na budjavoj 98-ici kod caleta. Dakle ima li neko ideju sta je u pitanju?
Pozdrav i hvala na strpljenju... :crash:

Poslednja izmena:
Btw, poprilicno vremena je proslo od kada je za Office 2003 izasao SP2.

>

Deluje mi k'o da te sjebava neki M$-ov update.
Znaci, cista instalacija i iskljucen automatski update
pa vozi par meseci da vidis kako se ponasa....

Chuck Norris je napisao(la):
Kada vratim na pocetno stanje instalacije nista se ne desi
Sta si mislio s ovim ?

Ja sam imao neke probleme sa Office-om 2003, doduse ne mogu da se setim koje tacno :p. Znam da resenje je bilo da prilikom instalacije odaberem Typical Install (ili kako vec) i od tada nisam imao vise problema (pre toga sam isao na Custom). Nadam se da ovo pomaze kolko-tolko.

Poslednja izmena:
U slucaju *iratske kopije sistema i/ili office-a, iskljuciti svaku varijantu update-a.

ZoNi je napisao(la):
zasto? molim te, objasni...

Zasto, ne znam, ali na jednom mom racunaru na kome je legalni winxp, koji update-ujem redovno, redovno mi puca i office. Problemi se manifestuju stalnim zahtevima za instalacionim CD-om za Office jer, kao nesto nedostaje instalaciji. Neko kratko vreme radi i onda kvrc :wall:
Na drugom racunaru koji nista legalno nema, niti se update-uje (osim sto je na njemu odradjen update sa autopatcher-om) sve radi kao podmazano. Nikad nije bilo problema. Office je instaliran sa istog CD-a. Radi provere, instalirao sam isti na par drugih racunara koji nisu legalni i njima radi bez problema, ali na laptopu mog ortaka koji ima winxp i update odradi redje radio je do prvog sledeceg update-a. Nakon toga me je zvao da mu ponovo instaliram Office.
Moja iskustva, nista drugo. Mozda bez osnove, ali sto ne bih posumnjao na MS? Pa i ja bih tako zastitio svoje proizvode (da ih imam i da ih drugi dzaba izrabljuju :eyebrows: ).

Kada ga vratim sa restore na prvi dan instaliranja opet ne radi Office (koji ima u sebi SP2) a to znaci da nije do update-a MS. Instaliram svugde na Custom i stavljam sve full, znaci nije ni do toga jer na drugim racunarima to ne zeza. Dakle da li je moguce da je u pitanju neki hw OVER sw problem, odnosno da jednostavno ploca nece da radi u takvom programskom okruzenju? Deluje nebulozno ali mi nista drugo ne pada na pamet...

Poslednja izmena:
Kada ga vratim sa restore na prvi dan instaliranja opet ne radi Office (koji ima u sebi SP2) a to znaci da nije do update-a MS.
Ne mora da znaci. Video sam par takvih slucajeva....

Dakle da li je moguce da je u pitanju neki hw OVER sw problem, odnosno da jednostavno ploca nece da radi u takvom programskom okruzenju? Deluje nebulozno ali mi nista drugo ne pada na pamet...
Ako ti sve drugo od sw-a radi ok, onda nije do hw-a...

BTW, da nemas mozda Nortona na masini? Neke verzije, narocito iz 2005, su tako zezale Office....

DS9 je napisao(la):
Btw, poprilicno vremena je proslo od kada je za Office 2003 izasao SP2.

Obavezno stavi sp2 za office 2003.

jaksa je napisao(la):
Proverite info koji postujete, da ne bi zbunili ljude.
SFT, HHIS. Jos se nisam bio probudio.
Obrisi moj post da ne zbunjuje ljude.

Post #8
...Office (koji ima u sebi SP2)...
Chuck, razjasni situaciju.

Poslednja izmena:
Nema potrebe da se brisemo, neka pise i da Office XP ima SP3, primetio sam da se cesto ljudi zbune.

Zaista Chuck, razjasni ovo iz posta #8, ja jos ne videh takav Office 2003.

Kod mene je pravio slican tj isti problem win update (hotfix KB907417) , vidi da li ga imas, ako imas probaj da ga uninstall pa vidi da li i dalje pravi proble. Isto moze praviti problem taj hotfix i net framwork 1.1. Ja sam uninstall oba, pa opet instalirao net 1.1 i sve je radilo ok. Sad sam na xpu april (one verzije sto izbacuju sa svim updatima do tada) i officu 2007 neka beta, i sve za sad radi extra.

Pozz

takodje problem moze da ti pravi i neki registry cleaner....

kod mene je bio slican problem svaki put kada sam cistio registry sa programom tweak xp ili tako nesto....

Najverovatnije je da problem nastaje u poslednjih par updatea sa M$ za koje se zna da krljaju Office i za koje treba da izadje ispravka.

Evo meni i danas nakon jedne instalacije TweakUI XP-a, po pokretanju Worda 2003 trazi instalacioni CD jer mu 'nesto kao fali'... Preci cu ja lepo na Open Office pa ce on videti :eyebrows:

I XP i Office imaju SP2. To je sestrina masina za net, TV i filmove, i sve radi smooth. Cak mi se cini da ppt ne zeza nego samo word i excel. Access sestra sigurno ne koristi. Ostalo ne instaliram ali sve stavljam na full. To sto nekome od vas trazi instalacioni CD jeste zato sto obrisete na kraju instalacije office-ove istalacione fajle, sto sam ja prestao da radim jer se i meni na poslu desavalo. Nemam Nortona (tihog ubicu) vec NOD32, nemam cleaner-e jer smaraju. Jos ideja?

Poslednja izmena:
Onda deinstaliraj/reinstaliraj office.

dbaja je napisao(la):
Evo meni i danas nakon jedne instalacije TweakUI XP-a, po pokretanju Worda 2003 trazi instalacioni CD jer mu 'nesto kao fali'... Preci cu ja lepo na Open Office pa ce on videti :eyebrows:

Procitaj moj prvi post u ovom threadu i bice ti sve jasno, tako je i meni pravio office gluposti.

Na poslu mi se slicno desavalo sa Office2003 (lic). Sta se ispostavilo? Program za fisk.stampac je menjao neke postavke u reg-u usled cega je Office ka-bum. Od kada stavljam prvo fiskalni pa Office nema problema.
Moguce je da neki program menja postavke...Probaj svezu instalaciju,natrpaj sve sto zelis pa na kraju instaliraj Office.Mozda upali

Pokusaj deinstalacije i ponovne instalacije nije dao nikakav rezultat. Problem sa novim programom preko Office nije slucaj jer masina lepo radi oko mesec dana pa tek onda krene da zeza. Nema ni onih update fajlova tipa hotfix KB907417, bar ih ja ne vidim u instaliranim programima...Dalje?

Poslednja izmena:
dbaja je napisao(la):

A da se vratis malo u nazad i instaliras office XP??? Tu 2003 sam jednom instalirao, posle pola sata uninstalirao i vratio stari dobri XP ;)

Na kraju instalacije, desno od "dugmeta" Finish ili tako nesto, ponudjena je opcija (check box) cuvanja instalacije na disku.
Otprilike, ima istu namenu kao nekad davno kad smo kopirali W98 na disk kako bi izbegli gomilu neprijatnih zahteva samog sistema,
Isti slucaj.

Vrh Dno