Šta je novo?

Zasto me ignorisete, moize li pomoc

borab

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
860
Da skratim, ima li neko asusa tusl2-c ,Win Xp + sp1 , a da mu instalacija programa, igara.. koja je na vise od jednog cd-a radi.Tj, da normalno nastavi instalaciju posle prvog cd-a?Pa necu , valjda, morati da se vracam na Win Me.

KAKO???

Ne razumem zasto ne bi radila?
Doduse ja vise ne koristim instalacije sa CD-a vec ih imizdujem i pokrecem sa daemon tools-om. Probaj da uparis WinIso 5.3 i Daemon Tools 3.17 pa javi sta si uradio...

ps. ako ti trebaju pomenuti javi se

Kako da ne radi. Proslo mi je mnogo igara na vise cd-ova kroz jednu jedinu instalaciju xp-a, a i sada posle sp1 takodje bez ikakvih problema. Pogledaj ipak da ti nije cd-rom taj koji pravi probleme ili su ti lose kopije (ili los medij) posto se secam da sam imao te probleme nekada davno sa prljavim ili izgrebanim cd-ovima kada mi je instalacija trazila nepostojece cd-ove...

MA isti ti diskovi rade pod Win Me.Isto se desava i mom ortaku samo onima teac 532?!

Ja imam CUSL2-C sto u principu i nije neka krucijalna razlika. Meni se takvi problemi ne desavaju, stvarno je cudno...
Pa vrati se onda na "obicni" XP tj. nemoj stavljati SP1.

Probaj da stavis najnoviji BIOS-a za tu maticnu plocu ,mozda ti to pomogne.

Hvala, svima ali izgleda da samo ja imam probleme s Win Xp-om.

EsGTs je napisao(la):
Probaj da stavis najnoviji BIOS-a za tu maticnu plocu ,mozda ti to pomogne.

Odakle ti uopste ideja da se problem instalacija igara sa cd-a moze resiti update-om biosa ? :p

U svakom slucaju nece da mu odmogne ako stavi najnoviji bios za tu plocu.A zasto ti mislis da se to ne moze resiti jednim prostim flesovanjem biosa , mozda imas negativna iskustva sa flesovanjem ili nisi nikad probao pa neznas.To sto nece da se nastavi instalacija sa 2 i vise CD-a moze da bude do OS-a preko hardwera pa sve do toga da je instaliran nekakav software koji jednostavno pravi problem.Ja sam samo izneo predlog da stavi najnoviji bios i rekao da ce to MOZDA da mu pomogne znaci samo mozda.A ti ako znas u cemu je problem , da cujemo.;)

Dobro, covek je htao da pomogne, ali svi na forumu vec znaju da se prvo krene od najnovijeg biosa.Konkretno za tusl2-c je 1012, mada postoji na francuskom sajtu i 1014beta1.

Imam tu ploču i sa XP-om nemam nikakvih problema, bez SP1. Čak šta više ploča je odlična.

EsGTs je napisao(la):
U svakom slucaju nece da mu odmogne ako stavi najnoviji bios za tu plocu.A zasto ti mislis da se to ne moze resiti jednim prostim flesovanjem biosa , mozda imas negativna iskustva sa flesovanjem ili nisi nikad probao pa neznas.To sto nece da se nastavi instalacija sa 2 i vise CD-a moze da bude do OS-a preko hardwera pa sve do toga da je instaliran nekakav software koji jednostavno pravi problem.Ja sam samo izneo predlog da stavi najnoviji bios i rekao da ce to MOZDA da mu pomogne znaci samo mozda.A ti ako znas u cemu je problem , da cujemo.;)

Iskreno, ne znam u cemu je problem, ali iz njegovog opisa znam u cemu nije. :)
Slazem se da problem moze da "vuce poreklo" jos iz biosa ali onda mu ne bi radilo ni pod WinME-om a ne samo pod XP-om i to tek kad se instalira SP1.
Mozda smatras drugacije, ali meni ovo smrdi na softverski problem kojem nece pomoci ni menjanje biosa, ni firmware-a ni stavljanje novih drajvera za graficku :p

Bios nisam mnogo menjao, priznajem, mozda nekih 50-ak puta :D ali to ne znaci da kad god neko ima problem da je do biosa ili da preporucujem da se bios menja radi zabave. To bi prema mom shvatanju trebala da bude poslednja opcija.
Naravno da nema nista lose u tome da se stavi poslednja verzija, ali za razliku od vecine na forumu, kao sto rekoh, smatram da je to poslednje sto treba ciniti, a drugi smatraju drugacije, pre svega zato sto imaju druge vrste problema :) (recimo Via+MSi=ctp; ) a ovo nije hardverski problem.

Borab-e, vrati WinXP bez SP1, pa proveri da li ti tako radi. A ako potom opet stavis SP1 i opet dobijes problem ocito je do SP1. Ne znam sta drugo da ti kazem, nikad nisam video nista slicno :)

Pozdrav svima
hrkk cekajuci Radeon 9500

Zato sam i stavio sp1, misleci da ce to redsiti problem, ali nije.

Vrh Dno