Šta je novo?

Zasto je Windows 7 bolji od Mac OSX Snow Leopard (i PC od Mac-a)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
pa sta odes na odmor i poneses ipad i fotoaparat, i hoces da uploadujes par slika?

imas gomilu aplikacija za upload slika... na sve i svasta. Flickr ima npr. svoju aplikaciju a GoodReader ima mogucnost slanja fajlova sa iPada na FTP...

btw

jedan sjajan tekst o iPadu:

arstechnica : How Star Trek artists imagined the iPad... 23 years ago link :)

picard_padd_listing.jpg

Zapravo je 03:48... ;)

;) jeste :)

...na konto Cidera, DirectXa... pre mozda pola godine EA i jos neki izdavaci su rekli da ce koristiti Cider (aka Wine) za Mac OS X verzije svojih igara... tako da od "nativnih" igara nema nista. Apple ionako puca na trziste mobilnog gaminga sa svojim iOS uredjajima gde je vec otkinuo dobar deo kolaca od Sonyja i Nintenda!

Poslednja izmena:
Valve (CS:S, TF2, Portal2)? Blizzard (Starcraft2, Diablo3)?

Blizzardove igre imaju opengl i directx varijante, CS:S takodje -> to nije tesko da se portuje. Za TF2 i Portal2 ne znam.

Probao OSX 'native' verziju od CCP-a odavno, to je...erm, wrapper najgrdji, ne bi ni pisao da nisam probao... Ko ti je uopste rekao da nemam zelje za eksperimentisanjem?!? Pa igram eve od 2005. btw, ali eto ne da mi se na OSX...

Bah...

Pa i rekao sam da radi preko wine-a tj. wrappera, i naravno da ce performanse bti losije nego u windowsu.

Na linuxu EVE radi korektno i moze da se igra (probao), mislio sam da je slicno i na OS X.

Btw na www.transgaming.com postoje najave igara koje ce biti izdate na OS X-u preko wine-a (aka cidera) i to je za sada maksimum koji moze da se ocekuje od izdavaca.

evo ga bas danas novi info na konto:

"Apple ionako puca na trziste mobilnog gaminga sa svojim iOS uredjajima gde je vec otkinuo dobar deo kolaca od Sonyja i Nintenda!"

Sony Ericsson "PSP" phone could threaten Apple's iOS game revenue link

"The smartphone will reportedly run Android 3.0, also known as Gingerbread. A new area of the Android Market would be created specifically for games, which could be ported from the PSP or PSX library. These games could then be brought to other Android phones, provided they meet certain specification and control requirements.

For its part, Apple has recently been ramping up its focus on mobile gaming. The Cupertino, Calif., company is developing a Game Center social gaming network for iOS 4 that will provide a centralized friend system, leaderboards, and unlockable achievements. The feature was announced in April and is slated for release this fall.

In March, Flurry Analytics reported that Apple's share of the American mobile gaming market had grown from 5% to 19% from 2008 to 2009. Apple's growth cut significantly into the Sony PSP's market share, which dropped nearly half from 20% to 11%."

Btw na www.transgaming.com postoje najave igara koje ce biti izdate na OS X-u preko wine-a (aka cidera) i to je za sada maksimum koji moze da se ocekuje od izdavaca.

Na žalost, sve do sada najavljene igre su nezanimljive. Bio bi ogroman uspeh kada bi izdavači počeli da obraćaju pažnju da su njihove igre kompatibilne sa Wine, ne moraju čak ni da izdaju nativne klijente za druge operativne sisteme ako im je preskupo.

Ljudi ja vas zaista ne kapiram. Da li je to zbog ove vrucine, uticaja zracenja ili lose vode u vasem kraju, ali ovakvu zelju za svadjom, bespotrebnim raspravljanjem i presipanjem supljeg u prazno nisam video otkako sam Benchmarku.

Bilo je i ranije natezanja oko vecitih rivala poput Intel vs AMD, ATi vs nVidia ali nikad do sad nisam imao prilike da vidim da svaku prokletu temu neko uspe da pretvori u pakao. Zista nemam pojma koji je svima vama djavo, Apple hejterima i Apple fanbojevima, ali mogli bi ste za promenu da izadjete napolje i iskoristite ove lepe suncane dane dok ne dodje zima. I umesto sto mlatite praznu slamu iz dana u dan i talambasate o jednom te istom (stvarno kako vam bre nije muka vise da se ponavljate ko pokvareni radio aparati??), radite nesto korisno. Vecina vas nikad nije ni drzala bilo koji od uredjaja o kojima se prica. Siguran sam da ista ta vecina nije imala prilike da stekne bilo kakvo normalno iskustvo sa Mac OS operativnim sistemom (odmah da se razumemo, ne stajem na stranu fanova). I opet ista ta vecina koja brani/napada Apple* vrlo verovatno svoj stav zauzima na konto tudjeg pisanija po Internetu i onda se svi kolektivno zalecu glavom kroz zid, cisto reda radi. To je u trendu ovih dana na Benchu?

Ja sam otvorio ovu temu ne da bi dosla standardna Apple* ekipa da pravi ****** vec da pokazem jedan ocajan marketinski potez a ne na to da li je zaista W7 bolji ili losiji od Mac OS-a. Ne mogu da verujem da ste svi zajedno za samo par dana uspeli da se pobijete oko nicega i to na 7 strana. E sad posto ste uspesno upropastili jos jednu temu, ja cu morati da je zatvorim. Necu deliti banane, warnove, zute i crvene kartone, prosto je bskorisno jer se neki ovde ponasaju kao obican stampedo goveda (izvinite na izrazu) i samo vrebaju bilo kakvu priliku da krenu u klasican flejm. Sve teme ste uspesno upropastili, pocev od iOS-a 4, testova iPhone-a 4 i iPad-a i to svi vi koji ste ovde dosli da jos jedan put krenete u okrsaj.

Iskreno se nadam da ce ovo sto sam napisao bar nekima dopreti do malog mozga i da ce se koliko-toliko unormaliti kako ne bih morao po 3 puta da otvaram iste teme i da pretim nekim "opakim" kaznenim merama....

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno