Šta je novo?

zasto je ovako?

marko11111

Čuven
Učlanjen(a)
06.02.2002
Poena
619
na slici je protok meren DU metrom sa neta. prvo je otvoren sajt(ta dva najvisa vrha) gde je izmereno 12-13kb/s, a zatim pocetak downloada, gde se protok krece od 0 do 5 kb/s, ali sa stalnim prekidima, svake 3-4 sekunde. istovremeno DAP meri download kao 2.6kb/s.
zasto se desavaju ovi zastoji kad protok pada na 0?jel do provajdera, centrale ili neceg treceg?
provajder je inace verat,a brzina kojom je uspostavljena veza je 41.2kbps.
strucna i laicka objasnjenja su dobrodosla🙂
kako je kod vas?

Prilozi

• corel002.webp
    corel002.webp
    5.6 KB · Pregleda: 89
ja sam posle godinu dana pauze od verata uplatio 10 sati cisto da vidim kako je sad, jer je pre godinu dana smin znao da se zakoci i po pola minuta da se nista ne desava.

radi solidno, nemam te zastoje. zovem iz ns-a preko smin-a

Koji modem imash?
Kada ti protok padne na 0, podigni telefonsku slusalicu i ako cujes zvuk modema kao prilikom spajanja znaci da modem gubi vezu sa provajderom.
Uzrok ovome moze biti ili los modem ili losa centrala...ili i jedno i drugo. 🙂

modem je lucent, star 2.5 god. taj pad protoka na 0 traje krace od 1 sec, ja ne cujem nikakvu promenu u signalu kad podignem slusalicu.

Probaj da smanjiš/povećaš veličinu paketa koji ti stižu. Pokušaj i da ograničiš brzinu dl-a na određenu vrednost; tako će dl ići više kontinuirano...

Ovo mi zvuci kao da nisi na digitalnoj centrali ili da imas dvojnika pa ti prestaje protok kad dolazi do pada kvaliteta veze pa pocnes da gubis pakete. Takav scenario objasnjava kratke zastoje u downloadu.

u pravu si, nisam na digitalnoj centrali,ali dvojnika nemam. inace prosle godine dok sam bio na ptt-u download se kretao 4-4.7kb/s po dap-u, pa cak i na veratu je bio priblizno toliki sve do novembra otprilike.a od tada ne prelazi 3-3.5kb/s u najboljem slucaju. nisam imao du metar tada, pa neznam dal su se javljali ovi prekidi.(nije me bas ni interesovalo, jer sam bio zadovoljan🙂)

Evo kako ide download preko veratovog SMIN-a, prosek je oko 4.2 KB/s (flash get):

Poslednja izmena:
meni u Zemunu je bilo kako-tako dobro dok su imali onaj broj na 3605xxx...
otkad ga ukinushe, jad i beda.. ne mogu da se okachim , kad se okachim puca veza, spoooro..
a nije modem u pitanju, imam Courier-a ( ext. 56K V.Everything, onaj crni, zauzima mi pola stola😉).. malo centrala, malo oni.. jel' zna neko kad cce u Zemunu da menjaju centralu ovim linijama na 19xxxx i 10xxxx?
Ako necce skoro, da uzimam ISDN, pa nek ide sve u $%#@! :-devil-:

pozdrav :wave:

P.S. btw, sada sam na netu na 28.8 vukao neki file Flashget-om, pa evo slichice koja govori sve o ovom modemu ,)

Prilozi

Poslednja izmena:
H.U.D. je napisao(la):
jel' zna neko kad cce u Zemunu da menjaju centralu ovim linijama na 19xxxx i 10xxxx?
Ako necce skoro, da uzimam ISDN, pa nek ide sve u $%#@! :-devil-:

pozdrav :wave:

Pa, vec menjaju, kod mojih drugova koji su imali brojeve 106xxx, sada su brojevi 2106xxx. Ne znam kako se zove ulica, ali se nalazli blizu doma zdravlja, a sve to u neposrednoj blizini Silerove, i tu prolazi linija GSP-a 18.

o, pa to je blizu, ja sam na Galenici.. 🙂
znachi, mozzda da malo sachekam sa ISDN-om ( i bacanjem para😉)

pozdrav

marko11111 je napisao(la):
na slici je protok meren DU metrom sa neta. prvo je otvoren sajt(ta dva najvisa vrha) gde je izmereno 12-13kb/s, a zatim pocetak downloada, gde se protok krece od 0 do 5 kb/s, ali sa stalnim prekidima, svake 3-4 sekunde. istovremeno DAP meri download kao 2.6kb/s.
zasto se desavaju ovi zastoji kad protok pada na 0?jel do provajdera, centrale ili neceg treceg?
provajder je inace verat,a brzina kojom je uspostavljena veza je 41.2kbps.
strucna i laicka objasnjenja su dobrodosla🙂
kako je kod vas?

onaj protok od 12-13 kb je html kod, koji se skida kompresovan (hardverski, ili u nivo blizu hardveru) i onda se salje dalje sistemu, tj. programu koji meri brzinu i yato imas taj protok. Ostatak je problem do verata, tj verovatno vreme kad si zvao je bilo u nekom peek-u pa su ti podaci stizali na kasiscu.

Inace razlika izmedju prikaza u dap-u i du je mozda ta da protok ocitavaju u razlicitim vremenskim intervalima, a prikazuju srednju vrednost ocitavanja. Po tome dap sporije ocitava i ispiuje podatke.

Posto si na analognoj centrali nema nista od veceg protoka od 33.6k - posebno u periodu gustog saobracaja. To sto ti ne puca veza na vecim brzinama je samo tvoja sreca sto si na dobroj analognoj centrali ili imas dobar modem. Ja ti preporucujem da smanjis brzinu na 33.6k pa neces imati zastajkivanja u protoku (barem sa tvoje strane - uvek ostaje provajder koji zeza). To ces postici ubacivanjem extra initialization komande u properties modema: atx3 +ms=v34 (mada mozda ovo nije prava komanda za tvoj modem ali vecina modema na nasem trzistu je prihvata).

Nazad
Vrh Dno