Šta je novo?

zasto Excel brise nulu??

• Začetnik teme Začetnik teme versus
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

versus

Čuven
Učlanjen(a)
29.11.2003
Poena
619
zbog fiskalizacije primoran sam da unesem bar-kodove u excel pa u kasu. medjutim javlja mi se problem jer kada kod pocinje nulom on jednostavno obrise nulu. znaci ja pisem u celiji 01234 kada predjem u sledecu celiju jednostavno izostavi 0 i pise samo 1234. Probao sam format cells ali ne vredi.

e pogresih temu daj prebacite me u aplikativni 🙂

Probaj da podesis da brojeve koje unosis excel prepozna kao text a ne kao brojeve. Cini mi se da postoji ta opcija...Javice se vec neko ko zna.
Poz!

pa ne znam svasta sam probao, ne znam gde da iskopam tu opciju. u svakom slucaju hvala

versus je napisao(la):
pa ne znam svasta sam probao, ne znam gde da iskopam tu opciju. u svakom slucaju hvala

Desni klik - Format Cells - Category: Text. Ili CTRL-1 (šta god ti je lakše 😉 ). Ovo možeš da uradiš za celu selekciju ćelija (selektuješ sve ćelije kojima želiš da promeniš format i onda klikneš desnim dugmetom na tu selekciju... ).

Desni klik - Format Cells - Number - Custom i ukucas 00000

ok hvala vam snasao sam se za nulu 🙂

ali postavlja se sada dodatno pitanje, posto moram sada da prebacim iz excela u txt. Kada to odradim kolone se jednostavo ispomeraju sto levo sto desno. znaci jel moze da se lepo podesi kao sto je u koloni u excelu da tako bude i u txt dokumentu ?

versus je napisao(la):
Kada to odradim kolone se jednostavo ispomeraju sto levo sto desno. znaci jel moze da se lepo podesi kao sto je u koloni u excelu da tako bude i u txt dokumentu ?

Nisam siguran šta ti tačno treba ali probaj da snimiš dokument (Save As) kao "Formated Text (Space Delimited) (*.prn)".

ne znam kako lepse da ti objasnim. jednostavno treba kolone da se prebace u txt.fajl. ALI kada se prebace, jedan red pobegne na jednu stranu drugi je malo uvucen i tako dalje, znaci nisu lepo u redu po kolonama, jednostavno treba da stoje kao u vojsci u vrsti i redu 😀

Ovo sto je naveo @zeleni_zub definitvno radi, pa da pojasnim i ja malo: Otvoris xls fajl i ides na: Save As > Formated Text (Space Delimited) (*.prn) i on ga snimi onako kako tebi treba! Vidi ti to malo bolje 😉

evo gledao i probao ali evo vidite kako na kraju ispadne 😡

Prilozi

• barc.webp
    barc.webp
    113.6 KB · Pregleda: 122
versus je napisao(la):
evo gledao i probao ali evo vidite kako na kraju ispadne 😡

NotePad nije "merodavan", otvori ga nekim ozbiljnim text editorom (npr. TextPad) pa ces videti o cemu pricam.

ok hvala resen problem, :banana: uopste nije bitno kako stoje kolone. 🙂

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno