Šta je novo?

Zasto A/VIDEO Receiver??

petarst je napisao(la):
ZNACI ZA KRAJ - nema sta da se kaze sve je jasno !

Mission m5as
Tip subwoofer basrefleks
Frekventni opseg (+/-3dB) 28Hz-150kHz
Crossover frekvencija 50kHz-150Hz
Zapremina 52 litara
Impedansa 8 Oma
Snaga integrisanog pojačala 350W po kanalu
Dimenzije (VxŠxD) 580x350x505 mm
Boje crna, beech, rosewood

:d :d

Nemoj se šališ. Prvo, to će da gruva za film, ali o nekom dobrom zvuku za Hi-Fi.... Drugo, ala su napakovali specifikacije. 350 W, ali u snovima ili za 5X veće pare. - 3 dB na 28 Hz, možda i odsvira, ali muljavo, a ako nije muljavo, onda je - 3 dB na 40 Hz.

Slozices se da je pomenuti subwoofer poprilicno skup!

Kombinacija M53 + M5as =~ 1200€ sto je duplo skuplje od mojih Visatona, a sto se tice muzike i dalje nije bolje! Imas jacinu basa, ali je taj bas spor za iole lagodno slusanje muzike koje ne opterecuje bubne opne. Kod muzike je izuzetno bitna dinamika, koja se u potpunosti gubi koriscenjem subwoofera (bar ovih "jeftinijih":)). U filmovima je druga prica, ali ni blizu ne mogu da budu DUPLO bolji, tj da isplate razliku u ceni!

Tacno to je razlog zasto se prave zvucnici u samogradnji! Pravis tacno ono sto ti treba, u odnosu na muzicki sistem koji posedujes, prostor gde ces ih postaviti, snagu koja ti je potrebna...

p.s. To sto sam ja ****** pa sam hteo jace nego sto uopste u mojoj sobi mogu da iskoristim, to je vec peta prica... :d

I da, tih 350W, ma daaaaaaaaaaaaaaaaaj !!! :d

Delija je napisao(la):
Slozices se da je pomenuti subwoofer poprilicno skup!

Kombinacija M53 + M5as =~ 1200€ sto je duplo skuplje od mojih Visatona, a sto se tice muzike i dalje nije bolje! Imas jacinu basa, ali je taj bas spor za iole lagodno slusanje muzike koje ne opterecuje bubne opne. Kod muzike je izuzetno bitna dinamika, koja se u potpunosti gubi koriscenjem subwoofera (bar ovih "jeftinijih":)). U filmovima je druga prica, ali ni blizu ne mogu da budu DUPLO bolji, tj da isplate razliku u ceni!

p.s. To sto sam ja ****** pa sam hteo jace nego sto uopste u mojoj sobi mogu da iskoristim, to je vec peta prica... :d

Kako ti znas da nije bolje?
Da nisi mozda poslusao taj sistem?
Naime secenjem frekvencije woofera mozes dosta toga da odradis!
Takodje na tom m5 wooferu pozadi ima ako receiver nema milion kombinacija sa frekvencijama itd... da ne tupim.
Znaci taj woofer je majka, dump. faktor je odlican.
A sto se tice m53 basa oni rade na razlicitim frekventnim opsezima i zbog toga se dobija odlican kvalitet reprodukovanog snimka.
Zagusenja u zvuku nema cak i na +13 na receiveru sto verovatno tvoji zvucnici mogu da sanjaju.
Bas na m53 je precizniji i brzi nego sto mozes da zamislis.

Mission m53 is a 2-Weg condition loudspeaker with extremely low-handing bass range and very high maximum stress.

The extremely firmly strengthened housing is acoustically slow-acting and the close chassis arrangement optimimiert radiation behavior and spatialness. The special Microfasergewebekalotte supplements perfectly in the high clay/tone. In the lower part of the Geaeuses a cavity is to be planned, into the sand filled can, thus plays the loudspeaker still sovereignly

A great loudspeaker, ideally for music and as front loudspeaker in a large home cinema.

2-Weg, bass reflex, 40,5 litres of EFF housings
91dB efficiency
Frequency response ±3dB 44Hz - 20kHz
black, rose wood or beech

Stereoplay 6/03: klanglich an absolute multi-talent. Very charming being correct rendition, mad space representation, strong, complete klangbild. A loudspeaker, that nearly everything can do and that quite good price/achievement: Outstandingly

High railway/Watts efficiency

Hi-Fi Choice (UK) May 2003 Group Test - Best Buy Award
Reviewer Alvin Gold

http://www.hifichoice.co.uk/review_print.asp?ID=2730

Even without the subwoofer the bass is full and deep, but also clean and tuneful, and for listening to music the sub may be deemed redundant.

--------------------------------------------------------------------------------

to increase the photograph

Characteristics
- Dimensions: 580 X 350 X 520 mm
- Weight: 36 kg
- Power: 350 W
- Price to the 01/02/2003: 900 EUR

Low register box
Mäs mission
Musical and powerful
Mäs is the ideal complement of the enclosures of the M5 series which we discovered last month with the bench d?essai of the M52 columns. This product d?un imposing gauge adds up an internal volume of 52 L and it has as an asset a splendid completion with its genuine wood plating. Its realization is d?une exemplary quality. L?ebenistery is built in panels d?aggloméré of 38 mm and of meditates of 19 to 25 mm d?epaissor. Granted out of bass-reflex camera it has a large frontal vent with broad widened mouth, maintained by adhesive like several screws.
The woofer of 30 cm of the box of serious Mission is placed below this cabinet work It is provided d?une membrane out of paper reinforced by fibres paramides, same family as Kevlar.
L?amplificator charged to feed it does not make in the half-measure. He is announced for 350 W in continuous mode and functions in push-pull triple configuration starting from six transistors of Sanken mark.
As regards the connector industry, the Mission box does not make in l?originality but comprises l?essentiel with a monophonic entry on Cinch catch and a stereo entry on connector blocks loudspeaker. In the same way for the adjustments which gather a potentiometer of volume, a reverser of phase and a selector of cut-off frequency.
On the ground, Mäs s?est shown extremely convincing and musical. Its restitution is dynamic, deep, percussion and powerful.

--------------------------------------------------------------------------------

complete test bench with result of measurements in laboratory in the number 306(février 2003) of Video Hifi Home Cinema

Reserved straight © 2002 statement Editions SAS

To je award iz francuskog hi-fi home video casopisa - znaci sanjaj te o njemu.

HomeEntertainment (UK) April 2003 - Alan Sircom
Five Star Review

‘Mission’s m5 system comprises two m53 main speakers (£550), a £200 m5c centre, two m5ds surround items (£200) and a £500 m5as subwoofer. The beech veneered side and rear panels of the floorstanders and centre – and the total finish of the subwoofer – contrasts nicely with the speakers’ silver front baffles, ports and grille cloths. Much attention has been paid to the styling – can the same be said of the Mission’s overall performance?’
‘The m5 package offers a lot of detail, but it’s not shoved at you with brute force, even though the sub is capable of cranking out enough oomph to set off car alarms, especially on the opening battle of Lord of the Rings.’

‘But that’s not what the Mission system is about. It’s subtle, refined, intelligent and sonically honest. It passes muster on normal surround superstars like Spider-Man, but the beauty of the m5 means it also makes less-than-wonderful soundtracks (like M*A*S*H) spring to life. The integration between the front three speakers is excellent, although the tone does change subtly from front to rear.’

‘Mission has produced a real class-topper with the m5 system. It’s excellent for music and movies alike, and suits almost any mid-range home cinema kit. Top stuff!

WHAT VIDEO Best Buys 2003.
5.0 star Review.
m53 / m5c / m5ds / m5as. SRP: 1450 GBP

'Mission's m5 speaker system boasts a striking new design, plus a subwoofer with a scary-sounding 350W of BASS. Eli Zahav warns the neighbours, then gives it a blast.'

'The configuration tested here uses Mission's flagship floorstanding model in the main speaker role, which makes the subwoofer almost redundant.'

'The m5 system is stonkingly good, but not perhaps in the obvious sense. There is nothing in your face about this system. It sings rather than shouts, and the m53, which sets the pattern, has been criticised by some for being too laid-back, even bland.'

'We refute this absolutely. Fed a clean signal by an amplifier that knows how to exert proper control, this system bursts into life.'

Home Cinema Choice (UK) March 2003
5 Star Review - Alvin Gold
m53 / m5c / m5ds / m5as. SRP: 1450 GBP

'The sound pattern is set by the main speaker, the m53, which in this case has a perceptibly warm tonality, along with a smooth midband and open, large-scale imagery. Detail is strong, but there is none of the desiccated dryness and explicit wealth of in-yer-face detail produced by certain rival systems.'

'The m5 system as a whole has a polish and sophistication quite out of its class. For many, the real thrills will come from the subwoofer, which sounds as big as it looks. The m5as performs like few of the competition, remaining tuneful at all times.

Takodje kontaktirao sam Denon u Nemackoj i njihova preporuka je bila M5 !

Na kraju ako jednog dana zelis da kupis drugi sistem kome ces da prodas te zvucnike samo me to zanima?

350watt kod mission-a je 350watt!

Samo jos nesto cena je veca od 1200E :smash:

Ah i da sad su me neki kontaktirali i rekli mi da taj notax on pravi te visatone ahahahahah bravo majstore mozda ti u mission-u daju posao za veliku lovu ahahahaahh kako sam glup pa nisam odmah provalio. :wave:

Poslednja izmena:
Samo za kraj:

Mission FS2-AV

5/5
£800
01/01

Mission M5
Speaker Sysytem
5/5
£1,450
03/03

Mission M70 Home Cinema Package
Speaker System
4.5/5
£350
10/02

Mission M73
Speaker package
4.5/5
£480
03/02

Mission M7C2 & M7DS
Centre & surround speakers
3.5/5
£330
04/02

Mission M7S
Speaker System
4/5
£450
03/03

Monitor Audio Silver S6X4
Speaker System
3.5/5
£1,450
08/03
100_HC_0803.pdf 0.44Mb

Monitor Audio Bronze B4
Speaker System
4.5/5
£950
12/03
096_HC_1203.pdf 0.42Mb

Monitor Audio Gold Reference
Speaker System
5/5
£2,900
05/02

Monitor Audio Silver I Series
Speaker system
4/5
£2,000
10/01

Monitor Audio Silver Series
Home cinema speaker system
4/5
£1,450
05/01

Monitor Audio Silver Series
Home cinema speaker system
5/5
£1,000
10/00

Mordaunt-Short 500 Series
THX Select Speaker System
4.5/5
£1,600
01/03

Mordaunt-Short CS-5/REL Q50 Combo

4.5/5
£400
04/97

Mordaunt-Short T1000/CS3

4/5
£850
03/98

NHT Performance Series Superone And Supertwo

4/5
£1,045
05/99

NHT VT1.2

4.5/5
£1,686
09/97

Paradigm 7SE MK3 (FRONTS)/CC300(CENTRE)/ATOM (REARS)/PS-1000 (SUB)

4.5/5
£1,080
04/97

Paradigm Atoms/Micros/CC150/SB90

4.5/5
£500
12/97

Philips FB560 Pro-Logic Speaker Package

3.5/5
£350
04/97

Piega P-Series
Speaker package
4.5/5
£6,270
12/01

PMC DB5.1
Speaker Package
3.5/5
£2,600
04/04
104_HCC_0404.pdf 0.33Mb

PMC TB1

5/5
£1,400
04/00

Polk RM5400

4/5
£1,000
01/98

Polk RT3000P/CS1000P/FX1000

4.5/5
£5,000
04/98

Polk RT600 / RTF/X / CS275

3.5/5
£1,200
08/98

Pro Plus System

2/5
£240
10/00

Quadral Ascent
Speaker system
3.5/5
£1,680
11/01

Quadral Surround 2100 AKTIV
Speaker System
4/5
£549
04/03

Quadral Surround 3000 AKTIV MK II
Speaker system
2.5/5
£560
10/01

Quale 620AV System

3/5
£500
10/99

Rogers GS6/C33/GS5/ASB60

4.5/5
£1,526
03/98

Ruark Contemporary R

4.5/5
£2,517
05/01

Ruark Contemporary System

4/5
£2,500
10/00

Ruark Epilogue Loudspeaker System
Speaker System
4.5/5
£1,850
10/02

Ruark Prologue/Epilogue/Dialogue

5/5
£1,467
08/98

Ruark Vita 100
Speaker system
4.5/5
£1,750
10/01

Schneider HC-1

4.5/5
£130
03/01

Snell K.5, CR.5, SR.5, PS.10

3.5/5
£3,155
07/99

Solid 4 X S100; C100; PB100

4.5/5
£740
12/97

Sonance Cinema 2 Speaker Package

5/5
£7,930
06/00

Sony Pascal

2/5
£400
04/00

Sony SA-VE835ED
Speaker system
3.5/5
£600
01/03

Sony SS-LA500ED
Speaker system
3.5/5
£160
11/01

SSI MTS-100

5/5
£200
08/97

Stands Unique AV One
Speaker System
5/5
£1,650
08/02

Stands Unique AV One

4/5
£1,000
04/00

Tannoy 837/822/828

4.5/5
£880
02/98

Tannoy Dimension System
Speaker System
4.5/5
£19,250
07/03
094_HC_0703.pdf 0.27Mb

Tannoy Mercury System

Poslednja izmena:
MISSION M53 HOME CINEMA SPEAKER SYSTEM

INTERNET OFFER: £1,199.95 (RRP £1,449.95 Save £250.00)
UK Mainland Delivery: £0.00

Quantity: Main, sub & centre finishBlackRosewoodBeech Rear colourBlack rearsSilver rears

QUICK JUMP: M53 Front M5C Centre M5DS Rear M5AS Subwoofer

Large image
"There are many attractive speakers in this price range, but this year, Mission won our vote" - so say the reviewers at HiFi News Magazine. It's easy to see why, when you consider the M53's terrific deep bass, the three-dimensional image, the clean midrange and clean, sweet treble - all so beautifully integrated into a gorgeous, real-wood-veneered cabinet.

Compare finishes

Read review
MISSION M53 SPEAKER SPECIFICATIONS

Recommended amp power: 25 - 150 watts
Sensitivity: 89 dB
Impedance: 8 ohms
Magnetically shielded? Yes
HxWxD (mm) / Weight: 973 x 205 x 360 / 19 kg each
Frequency response: 44 - 20,000 Hz
Crossover frequency: 2.4 kHz
Biwireable? Yes - use 4 core biwire cable for best results
Connections: Gold-plated 4mm banana socket/binding posts
Bass port? Anti-turbulance rear-mounted design
Drivers: Tweeter: 25mm microfibre soft dome with neodymium magnet and FerroFluid cooling
Mid/Bass: 2 x 15cm Paramid sandwich cone with 32mm high temperature voice coil
Colour: Beech, rosewood or graphite black real wood veneers
Extra: 2 way reflex loaded enclosure, 38mm front baffle .

Alo notax mozda jesi slusao m52, koji je osrednji zvucnik m53 je mnogo mnogo bolji !

Evo momci pa gledaj te!

Moj prijatelj koji ima neki ludacki sistem sa Quad elektrostaticima pa se odusevio ovim sistemom za koji iskreno nije to ocekivao!

Ako te vec zanima, jesam preslusao taj sistem (i gomilu slicnih - AudioPlus Novisad, ispostava 4Audio-a - mislim da je covek poludeo od nas:)), a nista od onog sto sam napisao, nisam napisao napamet i bez provere!

Bez ljutnje, ali nemas blage veze sa materijom, i ne zelim vise da se raspravljam sa tobom, jer to ne vodi nigde!

Ako te to cini srecnim, u pravu si, imas najbolje zvucnike na svetu, svi koji se bave samogradnjom su budale, ti si najpametniji itd... :d:d:d

Pozdrav i sve najbolje!

p.s. Onaj poziv na slusanje i dalje vazi, stojim iza svega sto kazem/napisem! A osecam se dobro kada nekoga naucim necemu isto koliko i kada sam naucim nesto!

Da u pravu si, nemam pojma.
Moj deda Milutin ima sumu, pa ako vam treba drvo za zvucnike javite se.
Jel korisitite Bison-ov beli za drvo ili...... :) :) :) :)

Ne znam kako svim vlasnicima Mission-a, Kef-a JBL-a, Sonusa- Monitora,Quad-a da objasnim ovu tuznu vest kako oni u stvari nemaju pojma i da moraju da se presvicuju na hand made VISATON aahahahh :)

Oh sorry i forgot Visaton by notax !

petarst je napisao(la):
...Alo notax mozda jesi slusao m52, koji je osrednji zvucnik m53 je mnogo mnogo bolji...

Mislim da ovo potvrdjuje ono sto sam vec napisao! :d

Da se iole malo razumes u ono o cemu se vodi rasprava, skontao bi koja je razlika izmedju ta dva modela!

p.s. Necu ti pomoci! (za sada! :D)

Delija je napisao(la):
Mislim da ovo potvrdjuje ono sto sam vec napisao! :d

Da se iole malo razumes u ono o cemu se vodi rasprava, skontao bi koja je razlika izmedju ta dva modela!

p.s. Necu ti pomoci! (za sada! :D)

Ej alo,
za 150 Eura razlike osim snage i dodatog basa razlika je i u :

velicini kutije, frkv. opsegu, zapremini, skretnici sta hoces jos, osetljivost,

znas kako zivi i pusti druge da zive samo jos nesto da li ste i kablove pravili sami ili ....... :p

To bi bilo to ,a posto su me ovde neki momci sa foruma obavestili da ste vi ovde poznati sa vasim pricama odoh ja.

Ono kao ploca je bolja od cd-a ...........

I jos nesto imas gore jedan deo review svih brand zvucnika pa pogledaj, ja ne znam sta ti tu nije jasno!

Poslednja izmena:
Normalno je da fabricke kutije budu prodavanije od hand-made, jer se ljudi ne razumeju u materiju, a u isto vreme ih zadovoljava da proizvod lepo izgleda i da lepo svira, jer ni ne znaju za bolje!
To je isto kao kod kompjutera. Na zapadu ce retko ko sam da sklapa konfiguraciju, vec ce da pljune lovu, kupi Compaq ili Dell masinu i svi srecni! E sad to sto je za 30% manje love mogao da sklopi jacu konfu, njega ne zanima, jer mu i ova radi sasvim OK.

Cisto da te malo edukujem, idi na sajt www.visaton.com i pogledaj cene kitova za samogradnju!

Mislis da su ljudi koji pljunu 1200€ za ovaj kit http://www.visaton.com/english/artikel/art_590.htm ludi?
Ili 5000€ za ovaj home-teather sistem http://www.visaton.com/english/artikel/kom_40.htm
A ovi su slicni mojima: http://www.visaton.com/english/artikel/art_567.htm

p.s. To su cene samo za kit-komplete koji ne ukljucuju materijal za same kutije, a o rukama majstora da ne pricamo!

Niko ti ne govori da tvoji zvucnici ne valjaju (daleko od toga!). Poenta je u tome da se za slicne pare mogu napraviti bolji, svidjalo se to tebi ili ne!

p.s. Analogija sa konfiguracijama je potpuna!

Delija je napisao(la):
Normalno je da fabricke kutije budu prodavanije od hand-made, jer se ljudi ne razumeju u materiju, a u isto vreme ih zadovoljava da proizvod lepo izgleda i da lepo svira, jer ni ne znaju za bolje!
To je isto kao kod kompjutera. Na zapadu ce retko ko sam da sklapa konfiguraciju, vec ce da pljune lovu, kupi Compaq ili Dell masinu i svi srecni! E sad to sto je za 30% manje love mogao da sklopi jacu konfu, njega ne zanima, jer mu i ova radi sasvim OK.

Cisto da te malo edukujem, idi na sajt www.visaton.com i pogledaj cene kitova za samogradnju!

Mislis da su ljudi koji pljunu 1200€ za ovaj kit http://www.visaton.com/english/artikel/art_590.htm ludi?
Ili 5000€ za ovaj home-teather sistem http://www.visaton.com/english/artikel/kom_40.htm
A ovi su slicni mojima: http://www.visaton.com/english/artikel/art_567.htm

p.s. To su cene samo za kit-komplete koji ne ukljucuju materijal za same kutije, a o rukama majstora da ne pricamo!

A sta ti mislis da su ljudi koji ovo kupju ******: Visaton i ti samo o tome mozete da sanjate!

Mission Pilastro 155kg 1.5m

Enclosure Type 3 Way ABR loaded
Frequency Response ±3db 25Hz to 48kHz
Frequency Response –6db 22Hz
Sensitivity SPL/m/2.83V 95dB
Cross-Over Frequency 110Hz and 2.2kHz
Effective Volume 82 Litres
Nominal Impedance 6 Ohms compatible
Amplifier Power 15 - 500W/Ch
Dimension (HxWxD) mm 1460x309x510
Dimension (HxWxD) inches 57.5x12.2x20.1
Weight 155Kg per cabinet
Finish To Order

features
specifications
reviews
factsheet (pdf)

To download pdf, right click and choose 'Save Target As'.
/ pilastro

Mislim da je dynaudio za drivere bolji od Visatona!

Delija je napisao(la):
Niko ti ne govori da tvoji zvucnici ne valjaju (daleko od toga!). Poenta je u tome da se za slicne pare mogu napraviti bolji, svidjalo se to tebi ili ne!

p.s. Analogija sa konfiguracijama je potpuna!

Slusaj radim za HP-a i znam sve o tome, ali nije bas tako nego kome ces prodati te zvucnike jednog dana?
Ako Denon kaze Mission ja kupih mission, mozda cu posle monitor audio ili ... :guitar:

salim se poslusao sam ih uporedio sa ostalim i to je to, meni za moju dusu sviraju odlicno!

Nego daj neki predlog woofera obzirom da ovaj m5 niti moze da mi stane u sobu niti ja imam lovu za njega.

Razmatram yamahu, ali stvarno ne znam nesto do 350-400 eura max!
Bitno mi je da mi ne mumla i da je bas brz i dinamican.
Hocu da mi bude support za front speakers!

Ako svi oni u tom cenovnom rangu mumlaju kupicu logitec-a z 540 i boli me uvo... heheh salim se!

Poslednja izmena:
Kratko i jasno, onome ko ih cuje!

Veruj mi niko ko ih je cuo nije ostao ravnodusan!

p.s. Ako treba da razmisljam o prodaji pre nego sto nesto kupim, onda necu ni da kupujem!

petarst je napisao(la):
A sta ti mislis da su ljudi koji ovo kupju ******: Visaton i ti samo o tome mozete da sanjate!

Mission Pilastro 155kg 1.5m

Ne znam da li ces mi verovati, ali OSETIO sam da ces ovo kad tad pomenuti! :D

Sta mislis o ovome:

Monitor Audio - ASW100
Prečnik membrane 254 mm
Snaga (RMS) 120 W
Frekventni opseg 27Hz-180Hz
Dimenzije (VxŠxD) 320x320x340 mm
Težina 10.3 kg
Boja Black Oak (hrast) i Cherry Vinyl (trešnja)

Takodje je mnogo skup sad nisam ga cuo ali bas mu je okrenut frontalno pa mislim da bi zvuk trebao da bude bolji nego kod onih koji su okrenuti ka floor-u?

petarst je napisao(la):
...Nego daj neki predlog woofera obzirom da ovaj m5 niti moze da mi stane u sobu niti ja imam lovu za njega.

Razmatram yamahu, ali stvarno ne znam nesto do 350-400 eura max!
Bitno mi je da mi ne mumla i da je bas brz i dinamican.
Hocu da mi bude support za front speakers!

Ako svi oni u tom cenovnom rangu mumlaju kupicu logitec-a z 540 i boli me uvo... heheh salim se!

Ne znam, SW-320 su nahvalili na svim review-ovima maksimalno, a ja sam se razocarao kad sam ga cuo. Nazalost, uglavnom je tako, za AR Status S50 sam se najvise ske**o! Bio sam vec ubedjen da cu ih pazariti (poneo sam i lovu), kad ono medjutim...:) Zbog toga sam i preslusavao sve zivo, ne bi li nasao nesto sto mi odgovara. I nasao sam Mission 783, ali nesto nisam imao dovoljno "vremena"! :d.
Generalno, ne svidja mi se zvuk koji subwooferi proizvode pri reprodukciji muzike. Kod filmova je sasvim druga prica, ali se meni i tu najvise dopada zvuk kada se cut-off frekvencija stavi na najnizu mogucu vrednost. Na taj nacin ne prlja kompletnu zvucnu sliku, a jos malo cistije reprodukuje najnize tonove!
Stric u Dzermaniji je imao doticni, a onda ga je zamenio nekim 12" PolkAudio, da me ubijes ne secam se modela! Platio ga je 800€ na nekom snizenju, a sto se mene tice, bolje da ga nisam cuo! Tesko za 400€ moze da se nabavi glasan, a u isto vreme i dinamican subwoofer. 'Ebi ga, koliko para, toliko i basa! :)

petarst je napisao(la):
...salim se poslusao sam ih uporedio sa ostalim i to je to, meni za moju dusu sviraju odlicno...

To je najbitnije !!!

Aj' pozdrav! cheers

Poslednja izmena:
petarst je napisao(la):
Ah i da sad su me neki kontaktirali i rekli mi da taj notax on pravi te visatone ahahahahah bravo majstore mozda ti u mission-u daju posao za veliku lovu ahahahaahh kako sam glup pa nisam odmah provalio. :wave:

Ne lupaj gluposti. Kakve si to likove kontaktirao, kada nemaju pojma o čemu pričaju? Ličite na grupu baba tračara, koje izmišljaju priče. Evo ti link za moj sajt http://members.tripod.com/notax , koji je postavljen pre 6-7 godina i od tada nije update-ovan, pa su cene u DEM. Kao što se može videti, radjeno je uglavnom sa Monacor-om. U svakom slučaju "ti Visatoni" jedu za doručak Mission zvučnike, a to što ti nisi čuo za njih najbolje govori o tvom znanju. Kao što nisi čuo za Thiel, Cabasse, Tothem, Verity Audio,....
A deca imaju priliku u tvom slučaju da vide kako izgleda total damage žrtva reklame. Nabacao si 6 strana citata recenzija iz raznih časopisa, tako da je svakome jasno koliko poznaješ materiju.

P.S. Možeš da navratiš kod mene sa Mission-om, koji su skoro 700 Evra, da ih ova moja skarabudževina od 500 Evra popapa.

petarst je napisao(la):
Alo notax mozda jesi slusao m52, koji je osrednji zvucnik m53 je mnogo mnogo bolji !
M53 ima isti mid-bass kao M52 samo su 2 komada, i isti visokotonac. Razlika u kvalitetu srednjih može da dodje od toga što su kod M52 "razvukli" jedan mid-bass na preveliku zapreminu, da bi ispale podnostojeće kutije, a nisu smeli da idu preko 13-14 litara netto. Kod M52 kutija se dosta čuje da je bass malo veštački napumpan i neprecizan, što utiče i na srednjetonsko područje.
Moj komšija ti želi sretno slušanje novih zvučnika, pesmom: Sini munjo, udri grome!", a imaš pozdrav i od Dalibora, koji zajedno sa Sinišom Rankovim ima spremljena nosila za M53 na kojima će ih uneti u servis (gde već obitava gomila Mission zvučnika koji čekaju na oživljavanje, istina, uglavnom su iz serije 3).

Poslednja izmena:
petarst je napisao(la):
Sta mislis o ovome:

Monitor Audio - ASW100
Prečnik membrane 254 mm
Snaga (RMS) 120 W
Frekventni opseg 27Hz-180Hz
Dimenzije (VxŠxD) 320x320x340 mm
Težina 10.3 kg
Boja Black Oak (hrast) i Cherry Vinyl (trešnja)

Takodje je mnogo skup sad nisam ga cuo ali bas mu je okrenut frontalno pa mislim da bi zvuk trebao da bude bolji nego kod onih koji su okrenuti ka floor-u?

Znas kako, ovi koji su okrenuti prema podu su dosta laksi za pozicioniranje!
Doticni nisam cuo (malo mi je sumnjivo lagan, ali mi deluju vrlo iskreno za snagu, ali opet tako mala kutija da ide do 27Hz - cisto sumnjam - mozda na -10dB), ali jedna stvar vazi za subwoofere, a to je da ih je vrlo tesko smestiti u malu kutiju, a da nisu jako skupi, a ova je extra mala! Ne sumnjam da dobro zvuci, bio sam skeptik i prema Bose-u, pa su me razdusevili! :)
Pogledaj ovu zwer (opet se hvatam za Visaton:))
http://www.visaton.com/english/artikel/art_583.htm
Obrati paznju na frekventnu karakteristiku!

p.s. Tesko (nemoguce!) je tako nesto postici sa malim kutijama, ali za ovako nesto bi nam trebao magacin, a ne soba! :)

petarst je napisao(la):
znas kako zivi i pusti druge da zive samo jos nesto da li ste i kablove pravili sami ili ....... :p

To bi bilo to ,a posto su me ovde neki momci sa foruma obavestili da ste vi ovde poznati sa vasim pricama odoh ja.

Ono kao ploca je bolja od cd-a ...........

I jos nesto imas gore jedan deo review svih brand zvucnika pa pogledaj, ja ne znam sta ti tu nije jasno!

Ali, veze nemaš, i uporan si u tome. Ako nisi znao, pravljeni kablovi za smešne sume novca, jedu za dorušak mnogo skupe firmirane kablove. Cela industija kablova počiva 100% na reklami. Pre nekoliko dana sam od prijatelja iz Hrrvatske dobio knjigu o pravljenju kablova, gde je skoro sve što je "need to know". Verovatno nidi čuo ni za Dabića i njegove kablove, ili za High-End pojačala Karan. Obojica iz Vojvodine. Pitaj Acu ko radi lampaše koji su kod njega sa EL84 lampama i koji će uskoro da idu za izvoz u većim količinama. Koliko se sećam, još je odavno to jako dobro radila jedna firma iz Subotice.
A ti samo nastavi da listaš engleske časopise. Mnogo ćeš naučiti. Otprilike samo šta mogu da ti uvale da kupiš. Dok je ovaca, biće i šišanja.

P.S. Ploča jeste bolja od CD-a.

Uff nemogu da se ne ubacim u topic,to je jace od mene :-devil-:
Sto se tice dobrog,tj. jedinog subwoofera koji odradjuje posao kako treba to je jedan i jedini REL www.rel.net Sve ostalo je smesno i mizerno.Najnizi frekventni odziv npr. za model STUDIO III je (in room -6dB):9Hz.Jedini problem je cena(oko 7000 evrica).Drugi problem je sto moras da imas "slonovski" sluh da bi cuo tako nesto :banana: Naravno ima dosta modela i za nas smrtnike sa pristojnim cenama.
A vidim da i ova rasprava fabricki vs pravljeni zvucnici neide nikuda :banana:
Pa da razjasnimo malo.Svi zvucnici(mislim na HI-Fi) se prave rucno.Zar ste mislili da u Mission-u ili nekoj drugoj firmi kutije,stranice,drajvere montiraju,poliraju,sklapaju roboti :D :d :D.Jok,svi se sklapaju rucno ili ti hand made .Sto znaci da u samom proizvodnom procesu nema bas i neke velike razlike.Zatim dolazi na red projektovanje i dimenzionisanje kutija na kome u velikim firmama rade gomila inzinjera,tehnicara,recezenata...Dok ljudima koji sami sklapaju zvucnike ostaju zastareli modeli i dizajni koji se provlace kroz casopise tipa "uradi sam" 20-30 godina.Mozda su i dinosaurusi mladji :party:.Zatim da ne govorimo o kvalitetu materijala....
Kad zvucnik izadje iz fabrike mozes biti siguran da ce svaki model iz iste serije zvucati isto.Dok kod pravljenih cesto rizikujes da cujes jedan zvucnik negde a nakon sklapanja istog dobijes nesto sto nije ni nalik onome sto si prethodno cuo.
Nemogu da nedotaknem temu o promeni komponenata iz Hi-Fi sistema koji posedujes.Naravno da ces pre da prodas fabricke komponente nego "handmade".Nevidim nista lose u tome sto covek hoce da poboljsa zvuk svog sistema.Za par godina se desi mnogo promena i sasvim je normalno pratiti trendove.Hocete da mi kazete da je auto iz 80-ih ili bilo koji el.uredjaj bolji od sadasnjih(ovo nevazi za Yugo automobile :party:).Da nije tako svi bi imali stare dobre Spectrume,Commodore i AMIGE. :D :
Neznam zasto sam ovo ispricao ali mislim da.......
Ziveli :bottle:

Poslednja izmena:
Kad si vec pomenuo 80-te, nadji mi neko moderno stereo pojacalo koje je "revolucionarno" u odnosu na ona koja su pravljena pre 20 godina! A i kad se vec frljate sa testovima iz raznih casopisa, procitaj na kojem pojacalu (koliko starom!) se preslusavaju zvucnici!
Jednostavno, u toj oblasti je vec skoro sve receno! Sve ostalo su samo nijanse!

I da, sta mislis zasto se neko jos uvek zaje**va sa lampama u svetu tranzistora i integralaca? Pitaj nekog muzicara zasto svira na pojacalu od pre 30 godina, sto ne kupi novo? :d

Delija je napisao(la):
I da, sta mislis zasto se neko jos uvek zaje**va sa lampama u svetu tranzistora i integralaca? Pitaj nekog muzicara zasto svira na pojacalu od pre 30 godina, sto ne kupi novo? :d

Za tvoju informaciju posedujem lampasko pojacalo sa electro harmonix cevima 300B u single ended rezimu,srebrnim ozicenjem sa teflonskom izolacijom unutar istog,Jensen elektrolitima,Siemensovim kondenzatorom u tehnologiji papir u ulju,sama kutija je farbana i finisirana sa klavir lakom,a gde su tek ostale komponente :p .

Necu da nabrajam dalje da ne ispadne da se hvalim :mad: ,hvala bogu imam i sa cime :banana:

Hoces da mi kazes da su se elektro komponente proizvodile bolje pre 30 godina,da su se izlazni transformatori motali bolje i kvalitetnije?!
Uostalom uopste te ne razumem sta si time zeleo da kazes.Pa gomila danasnjih bendova nije ni svirala pre 30 godina?Po tebi ne treba kupovati nove uredjaje jer imamo stare dobre - revolucionarne iz 80-ih :party:
Ako je tako javi se da ti prodam Hi-Fi sa tavana moga dede. :guitar:
Imam i povoljno revolucionarno pojacalo Rudi Cajevec a uz to na poklon dobijes i ves masinu sa sve hand-made kablovima. :banana:

Imam odlican predlog:

Hajde da donesemo kabinet od moga dede koji tezi jedno 100 - 150 kg, u njega da stavimo pioneer-ov bas neki za kola do jaja od 500watt ili tako nesto.

Dobro ga zasrafimo, ubacimo carape i stare dukseve.Prebicemo par cigancica i oteti im stare stvari da bi mogli da ih iskoristimo za kabinet koji je naravno cista hrastovina ili camovina :d ,zatim od nekog UPS-a isecemo industrijski kabl, obradimo ga malo i povezacemo ga na SUBWOOFER!

Onda cemo elektrolite da skinemo sa neke crknute Abitove ploce i da ih zalemimo na stampanu sestoslojnu plocu hand made of course!

A sta kazete odlicna ideja, jos samo da ovi momci ovde iz narodne radinosti da daju semu i krecemo UH jedva cekam Ludilo ! jaooooo ! :,,:
Mozemo i review da uradimo kod hi-fi choise-a, ali prvo moramo da im platimo jedno 10000$ cisto onako radi reda!

Pozdrav
:smoke: :smoke:

Poslednja izmena:
vlada_o je napisao(la):
Uff nemogu da se ne ubacim u topic,to je jace od mene :-devil-:
Sto se tice dobrog,tj. jedinog subwoofera koji odradjuje posao kako treba to je jedan i jedini REL www.rel.net Sve ostalo je smesno i mizerno.Najnizi frekventni odziv npr. za model STUDIO III je (in room -6dB):9Hz.Jedini problem je cena(oko 7000 evrica).Drugi problem je sto moras da imas "slonovski" sluh da bi cuo tako nesto :banana: Naravno ima dosta modela i za nas smrtnike sa pristojnim cenama.
A vidim da i ova rasprava fabricki vs pravljeni zvucnici neide nikuda :banana:
Pa da razjasnimo malo.Svi zvucnici(mislim na HI-Fi) se prave rucno.Zar ste mislili da u Mission-u ili nekoj drugoj firmi kutije,stranice,drajvere montiraju,poliraju,sklapaju roboti :D :d :D.Jok,svi se sklapaju rucno ili ti hand made .Sto znaci da u samom proizvodnom procesu nema bas i neke velike razlike.Zatim dolazi na red projektovanje i dimenzionisanje kutija na kome u velikim firmama rade gomila inzinjera,tehnicara,recezenata...Dok ljudima koji sami sklapaju zvucnike ostaju zastareli modeli i dizajni koji se provlace kroz casopise tipa "uradi sam" 20-30 godina.Mozda su i dinosaurusi mladji :party:.Zatim da ne govorimo o kvalitetu materijala....
Kad zvucnik izadje iz fabrike mozes biti siguran da ce svaki model iz iste serije zvucati isto.Dok kod pravljenih cesto rizikujes da cujes jedan zvucnik negde a nakon sklapanja istog dobijes nesto sto nije ni nalik onome sto si prethodno cuo.
Nemogu da nedotaknem temu o promeni komponenata iz Hi-Fi sistema koji posedujes.Naravno da ces pre da prodas fabricke komponente nego "handmade".Nevidim nista lose u tome sto covek hoce da poboljsa zvuk svog sistema.Za par godina se desi mnogo promena i sasvim je normalno pratiti trendove.Hocete da mi kazete da je auto iz 80-ih ili bilo koji el.uredjaj bolji od sadasnjih(ovo nevazi za Yugo automobile :party:).Da nije tako svi bi imali stare dobre Spectrume,Commodore i AMIGE. :D :
Neznam zasto sam ovo ispricao ali mislim da.......

Problem je što imam utisak (možda grešim) da izvrćeš stvari, a to mi izgleda kao da imaš neki interes, koji je vezan za prodaju. Neko ko ima pojačalo sa 300B lampama, sigurno zna štošta iz Hi-Fi-ja. Nisi nabrojao druge uredjaje.
Ono što hoću da kažem je da je verovatno da dobro znaš kako se u kućnoj radinosti ili mini manufakturi, u kojoj se rade zvučnici, kako se te kutije projektuju. Način kako se rade merenja i projektovanje kutija je potpuno isti kao u velikim firmama. To o novim tehnologijama i materijalima je takodje glupost, jer se oni primenjuju na zvučnim jedinicama (membrane, motorni mehanizmi itd.), koje se pojedinačno prodaju, tako da su svima dostupne.
Imam utisak da ti to znaš, ali se opet protura priča koja se forsira u časopisima (časopisi - proizvodjači, push-pull kombinacija), a koja nema veze sa životom. Ali, sa druge strane, možda i ima ljudi koji mogu da puknu pare sa serijsko pojačalo sa 300B lampama od 4.000 Evra, 8000 Evra za Cabasse zvučnike, 2.500 Evra za Sonic Frontiers SFCD-1 sa lampama u izlaznom stepenu, 6.000 Evra za Kuzma Stabi-Stogi gramofon, a da o projektovanju i tehnologijama istih ne znaju ništa.

@notax
100% si u pravu imam najveci i najjaci interes u tome da uzivam u muzici i zvuku koja dolazi iz mog Hi-Fi i AV sistema. :smoke:

@all - svi ostali;@notax;@delija

Ljudi poslusajte uredjaje na sto vise mesta i kosultujte se sa svim ljudimja koji vam mogu pomoci oko izbora vaseg buduceg sistema u koji ce te uloziti neku svotu novca.
Sigurno je da svako zeli da za sto manje para kupi vise muzike. :guitar:

U post sam se ubacio samo zato sto vidim da se ovde uglavnom ljudi trude da ispadnu najpametniji i da je njihova poslednja a ne da pomognu i da daju neki konstruktivan predlog.Postujte malo i tudja misljenja pogotovo kad i sami znate da niste bas u pravu. :banana:

Stvarno nemam vremena da razglabam dalje i da lupetam o tome ciji je duzi,lepsi,bolji...kako sta - pa Hi-Fi sistem :banana:

Nego idem ja da slusam muziku :party: a vi gospodo vidite stacete dalje.

Poslednja izmena:
vlada_o je napisao(la):
Za tvoju informaciju posedujem lampasko pojacalo sa electro harmonix cevima 300B u single ended rezimu,srebrnim ozicenjem sa teflonskom izolacijom unutar istog,Jensen elektrolitima,Siemensovim kondenzatorom u tehnologiji papir u ulju,sama kutija je farbana i finisirana sa klavir lakom,a gde su tek ostale komponente :p .

Necu da nabrajam dalje da ne ispadne da se hvalim :mad: ,hvala bogu imam i sa cime :banana:

Hoces da mi kazes da su se elektro komponente proizvodile bolje pre 30 godina,da su se izlazni transformatori motali bolje i kvalitetnije?!
Uostalom uopste te ne razumem sta si time zeleo da kazes.Pa gomila danasnjih bendova nije ni svirala pre 30 godina?Po tebi ne treba kupovati nove uredjaje jer imamo stare dobre - revolucionarne iz 80-ih :party:
Ako je tako javi se da ti prodam Hi-Fi sa tavana moga dede. :guitar:
Imam i povoljno revolucionarno pojacalo Rudi Cajevec a uz to na poklon dobijes i ves masinu sa sve hand-made kablovima. :banana:

Cudi me jedino da neko sa takvom opremom (a uz nju bi uglavnom trebalo da ide i znanje!) daje takve komentare!

Vrh Dno