Šta je novo?

Zastita od zracenja

Lappy

Čuven
Učlanjen(a)
13.04.2005
Poena
675
Uzeo neki moj drug, onu neku nalepnicu sa svetlecim diodama i zalepio na 6630. I sada kao kada se telefon koristi, ono kao svetli :D I prvo mslio ja da se zeza, kad' ono stvarno, misli da to smanjuje zracenje telefona :)

Pokusam da mu objasnim, da kada bi se stvarno smanjila snaga koju telefon emituje za taj procenat koji se navodi, telefon bi bio van mreze, mislim, mora da dobaci signal do bazne stanice. I da je sve to, pa tako, za iskoriscavanje neinformisanih "kupaca".. ali on opet, pa od cega diode svetle, mora da se trosi deo energije ako svetle..

I tako ostadoh ja bez argumenata, pa sad ce jos ispasti da kineska nalepnica apsorbuje 50, 60% zracenja, a telefon i dalje radi :zgran:

Imate neko strucno objasnjenje, pa da se vratim u raspravu spreman ?? ,)

Ma mani se chorava posla, sto se vise budes ubedjivao sa njim vise ces da se nerviras. Kazi mu da je u pravu i da mu super izgleda telefon a narocitu u mraku. Moze i da ga iskoristi umesto novogodisnje jelke :D :D

Lappy je napisao(la):
Uzeo neki moj drug, onu neku nalepnicu sa svetlecim diodama i zalepio na 6630. I sada kao kada se telefon koristi, ono kao svetli :D I prvo mslio ja da se zeza, kad' ono stvarno, misli da to smanjuje zracenje telefona :)

Pokusam da mu objasnim, da kada bi se stvarno smanjila snaga koju telefon emituje za taj procenat koji se navodi, telefon bi bio van mreze, mislim, mora da dobaci signal do bazne stanice. I da je sve to, pa tako, za iskoriscavanje neinformisanih "kupaca".. ali on opet, pa od cega diode svetle, mora da se trosi deo energije ako svetle..

I tako ostadoh ja bez argumenata, pa sad ce jos ispasti da kineska nalepnica apsorbuje 50, 60% zracenja, a telefon i dalje radi :zgran:

Imate neko strucno objasnjenje, pa da se vratim u raspravu spreman ?? ,)

Ne znam koja je naljepnica u pitanju ali ako staviš nešto između sebe i telefona što će da ga odmakne primićeš manje zračenje. Jačina polja opada sa kvadratom razdaljine.

Jedina stvar koju sam ja vidio da radi je neki levak koji može da se poveća i smanji (harmonika) koji se lijepi na slušalicu i na taj način odlično sprovodi zvuk do uha a odmiče telefon neka 2cm.To sam vidio prije 3-4 godine na tv-u na nekom sajmu GSM telefonije.

E, svašta. :crash:

Ne, ovo se lepi od pozadi na telefon tako da ga ne odmice, te definitivno nema ni teoretskog smisla. :whip:

Mislim da je najpametnije da odustanem od rasprave :)

Lappy je napisao(la):
Ne, ovo se lepi od pozadi na telefon tako da ga ne odmice, te definitivno nema ni teoretskog smisla. :whip:

Mislim da je najpametnije da odustanem od rasprave :)

Mislim da je najbolje da se praviš da mu se diviš na dobroj kupovini i da ti objasni kako radi a ti nama kasnije ovde da preneseš pa da se svi smejemo. :D

Vrh Dno