Šta je novo?

Zastita foldera

cheyenne

Slavan
Učlanjen(a)
24.03.2006
Poena
320
Jel postoji nacin na koji bih mogao da zastitim odredjeni folder i fajlove u njemu na mac-u , da mogu taj folder da prekopiram na externi backup hard , flash itd. , i da je univerzalan tj. da mogu otvorim taj folder recimo u windowsu na nekom drugom racunaru ili tako nesto....ja sam nasao par programa Knox , TrueCrypt , BitEncrypt i Knox je mozda najblizi zeljama...ali je nesto bagovit na leopardu i nije free

Nisam baš najbolje skapirao tvoj problem? Želiš da ostane enkripcija i na flešu, drugom os-u, itd?

Nisam baš najbolje skapirao tvoj problem? Želiš da ostane enkripcija i na flešu, drugom os-u, itd?

da recimo da zastitim backup podatke u nekom folderu (kext-ove,slike,video....itd) ....i ako posle taj folder ocitam u winu i dalje bude zasticen i po mogucstvu citljiv da mogu da ukucam pass i koristim normalno....sad ne znam koliko je to realno ostvarivo....naleteo sam na program za koji je pisalo da nesto slicno radi ali sam negde zagubio link....tako da dajte bar nesto slicno

Ne znam koji program ti radi tacno sto ti zelis, ali mislim da vredi 5 minuta tvog vremena da svratis na ove sajtove i proveris da li neki od ovih programa radi ono sto ti zelis.

Lock My Folder
Mac Folder Protect
Password Protect USB
Folder Password Expert USB

Vecina ovih programa sa ovih sajtova ce definitivno raditi pod Windowsom (i ako su u kategoriji za Maca), za Mac, ne pise, tako da ces morati da ih probas\testiras.
Moram da se nasmejem. Folder Password Exper USB ima minium zahteva
Windows 98/Me/XP, Internet Explorer 5.0 or higher, a svrstan je u Mac > Utilities. :D

Ono sto sam nasao da je najblize onome sto verovatno trazis je iProtector.

Ne znam koji program ti radi tacno sto ti zelis, ali mislim da vredi 5 minuta tvog vremena da svratis na ove sajtove i proveris da li neki od ovih programa radi ono sto ti zelis.

Lock My Folder
Mac Folder Protect
Password Protect USB
Folder Password Expert USB

Vecina ovih programa sa ovih sajtova ce definitivno raditi pod Windowsom (i ako su u kategoriji za Maca), za Mac, ne pise, tako da ces morati da ih probas\testiras.
Moram da se nasmejem. Folder Password Exper USB ima minium zahteva
Windows 98/Me/XP, Internet Explorer 5.0 or higher, a svrstan je u Mac > Utilities. :D

Ono sto sam nasao da je najblize onome sto verovatno trazis je iProtector.

Verovatno je greska sve su exe fajlovi, nisam probao u paralelsu da poteram mozda ce i da rade, iProtector je prilicno jednostavan drag and drop ....folder ostaje encryptovan na winu i to je to....nasao sam jos neke programe ali nisam stigao da ih probam...kada budem, javljam!

Nisam imao vremena da probam ni jedan, ali očigledno je da su pobrkali lončiće kada im programi iz Mac sekcije, za rad traže Windows. :)

Kao što rekoh iProtector bi trebalo tebi da paše fino.

hm... pa iProtector ne postoji za Win!

elem, ja Mac-u sve što treba da bude pod šifrom stavim u DMG fajl (DiskUtil može da napravi DMG), na njega stavim šifru koju NE SNIMIM u KeyChain i to je to.+

kad pokušaš da otvoriš taj DMG tražiće šifru. ako znaš šifru Mac OS X će mount-ovati DMG. Jedini problem je što se DMG ne širi do besvesti! Ako budeš dodavao non stop fajlove u jednom trenutku ćeš morati da prepakuješ DMG u veći kontejner :)

e sad na PCju se npr. TransMac hvali da može da otvori DMG pod Windowsom, treba probati... u svakom slučaju za koje god rešenje da se odlučiš moraćeš uvek da imaš neki 3th party Utility koji će ti otvarati fajl pod šifrom.

Poslednja izmena:
imash FolderAccess (free) ali ne znam dal radi na mac-u
nema kopiranja, ne vidi se tezhina, 2xklik na njega otvara control panel, nema backup, ne daj bozhe da zaboravish shifru :wave:

Naleteo sam jos na Knox 1.6 i TrueCrypt .....Knox je ok program nije free i napravis kao neki "sef" velicine po izboru i tu ubacujes sta hoces...e sad pise(nisam mogao da proverim jer nemam dva mac-a) da mozes da otvaras taj sef i na nekom drugom racunaru bez instaliranog programa sto je extra ali to vazi samo sa mac ne i za neki drugi OS, aj da to nazovemo manom i...nije free a "narodna" verzija mislim da nepostoji...tako da sam se odlucio za TrueCrypt ....koji je free, podrzava Mac,Win,Linux , radi po principu dmg-a mount-dismount , prednost u ondosu ma mac-ov dmg jeste sto se cita na winu bez problema i to je to!U principu ovo je moglo da se zavrsi i sa Rar-om ili Zip-om ja sam se ipak nadao nekom elegantnijem resenju ali i ovo je ok!

Sada sam se setio, a zar nije lakše da prosto arhiviraš folder i lupiš mu šifru? To je isto za sve platforme.

Nazad
Vrh Dno