Šta je novo?

Zastita cd-a

Moglo je malo preciznije.
Jel` zastita od sunca, zastita od kopiranja il` zastita od pristupanja (bez password-a).
Za poslednja dva bih voleo da znam (ako nekog ne mrzi da pise).

Takodje zainteresovan. Ima one fore sa Sub kodovima ili kako vec.
Naravno, sve se to da razbiti, ali ako hocu da snimim neki CD u 5 primeraka niko se ne bi cimao da ga razbija, a ne bi mogao laicki da se prekopira...

U VIDI-ju (hrvatski) broj 80 bio je veliki test CD-rezača i spomenuto je nekoliko programa za zaštitu Cd-ova, i to nanošenjem namernih ogrebotina pri rezanju diska :confused:

E sad, kako rezač može da nanese ogrebotinu, koji su linkovi i nešto više o tome - nemam pojma :( Jedino što mogu da vam preporučim da potražite taj broj i prelistate u potrazi za linkovima. Ja čak i ne znam gde mi je.

Na sajtu ne postoji čitav tekst, tako da od toga nema vajde.

Uh, uspeo sam da izvučem kako se zove program, naravno i link.

Program se zove CCd lock, a adresa je www.burnarchive.de type;

Pa najjednostavnija varijanta je ubacivanje Dummy fajlova, tj. fajlova koji se ne mogu kopirati File-To-File nego samo CD-to-CD, a uglavnom je fora da su to sitni fajlovi koji u TOC-u imaju mnooooogo vecu duzinu nego sto ona zaista jeste (bilo je svojevremeno VCD i DivX diskova od 1.1GB, 1.2GB...).
Druga varijanta su te "ogrebotine", to jest na CD se dodaju fajlovi koje posle pri citanju prijavljuje kao corrupted, tj. ne moze da se iscita cd, ali ima i za to resenje (ISOBuster ce bez problema iscupati sve potrebne fajlove).
Treca varijanta su fore tipy SecuROM i sl. gde se CD reze na specifican nacin (varijabilna gustina, tj. laicki receno ne reze se po koncentricnim kruznicama i razmak izmedju dve susedne trake nije konstantan na celom disku).
Cetvrto...
Ma ima ih gomila, ali se sve manje ili vise uspesno mogu razbiti :)

Jeste ali 99.5% ljudi će odustati posle nekog vremena (većeg ili manjeg, zavisi od kvaliteta zaštite) a da se razumemo, za tih 99.5% ljudi se i pravi zaštita. Uvek će biti 0.05% egzibicionista koji će se mučiti dok na kraju ne provale zaštitu.

Ne postoji "neprovaljiva" zaštita, a ako čovek već želi samo ograničenu količinu (<50) diskova da zaštiti, onda može da proba bilo koju od varijanti pa koja mu se svidi.

U svakom slučaju, CloneCD čita skoro sve "zaštite" a postoje i neki drugi...

Ajd.

denny je napisao(la):
kako se stavlja zastita na cd?

Pa mislio sam na zastitu poput Secu Roma Laser Lock-a itd
Znam da sve to moze da se razbije uy pomoc clonyXXl-a i CloneCd ali ako je zastita preko 5-6 "lobanja" skidanje zastite moze da potraje duuugo

jel ima neka alatka za stavljanje tih zastita?

Re: Re: Zastita cd-a

denny je napisao(la):
Pa mislio sam na zastitu poput Secu Roma Laser Lock-a itd
Znam da sve to moze da se razbije uy pomoc clonyXXl-a i CloneCd ali ako je zastita preko 5-6 "lobanja" skidanje zastite moze da potraje duuugo

jel ima neka alatka za stavljanje tih zastita?
Pa nije bas lako skinuti te zastite sa 5-6 lobanja (treba ti uredjaj koji to moze da procita :))
A sto se tice alatke za stavljanje zastite.... :)
Za SecuROM ces morati da platis lepe parice Sony-ju....
Imas neke jednostavnije za dzabe koje ce odraditi posao za par diskova.

Re: Re: Re: Zastita cd-a

Crni je napisao(la):
Pa nije bas lako skinuti te zastite sa 5-6 lobanja (treba ti uredjaj koji to moze da procita :))
A sto se tice alatke za stavljanje zastite.... :)
Za SecuROM ces morati da platis lepe parice Sony-ju....
Imas neke jednostavnije za dzabe koje ce odraditi posao za par diskova.

Ok ok ne treba mi bas securom!nebitno bilo koja zastita koja moze da se stavi Jel znas?

A sto se tice lobanja ja sam uspeo svih deset da skinem tj Securom 4.7....

Al sa cime da neku stavim.
CCD-lock radi samo muzicke diskove

Ma :hump: ih SecurROM....ako se ne varam to je ovo na PlanPlusu? Nisam jedini koji ima problema sa instalacijom istog!!!
Ustvari instal prodje OK, ali puca kada trazi ponovo prvi CD za verifikaciju. Jednom sam uspeo to OK da prodjem, ali kada mi je prvi put polse nekog vremena zatrazio CD za proveru da li posedujem original program je pukao.

U Contrastu nemaju pojma o cemu je rec, pa su mi slali neki software koji kada startujes stvara neki analisys.dat (ili tako neki) fajl od nekoliko kb koji sam im poslao da proslede Sony-ju da pokusaju da utvrde u cemu je problem.

Onaj lik iz Contrasta je stvarno ljubazan, ali od toga nemamo mnogo koristi kada ne moze da mi resi problem :cuss:

PJ je napisao(la):
Ma :hump: ih SecurROM....ako se ne varam to je ovo na PlanPlusu? Nisam jedini koji ima problema sa instalacijom istog!!!
Ustvari instal prodje OK, ali puca kada trazi ponovo prvi CD za verifikaciju. Jednom sam uspeo to OK da prodjem, ali kada mi je prvi put polse nekog vremena zatrazio CD za proveru da li posedujem original program je pukao.

U Contrastu nemaju pojma o cemu je rec, pa su mi slali neki software koji kada startujes stvara neki analisys.dat (ili tako neki) fajl od nekoliko kb koji sam im poslao da proslede Sony-ju da pokusaju da utvrde u cemu je problem.

Onaj lik iz Contrasta je stvarno ljubazan, ali od toga nemamo mnogo koristi kada ne moze da mi resi problem :cuss:
Ma i ja sam se zezao s tim, koristio razna cuda i na kraju uspeo delimicno sa TwinPakom, ali najveci je bio problem da se iscita cd sto bolje, a za to je preporucljivo uzeti LiteOn ili nesto slicno, a ja to nisam imao pri ruci :(
Mada, evo decko kaze da je uspeo i sa deset glava, pa mozda on zna resenje....
Inace probao sam nekoliko besplatnih zastita koje su savetovane na nekim CDR forumima i sajtovima, ali sto rece covek ako se bas neko zainati....
Za obicne laike koji ce probati klasicno disc-to-disc ili file-to-file kopiranje verovatno ce raditi posao, ali ak ouzmu CCD ili neki drugi program moze se desiti da im se posreci. Kreni od CD Freaks-a, pa malo po Google-u.
Zeleo bih da ti dam neki konkretan sajt, ali sam ih zaboravio :(

Crni je napisao(la):
Ma i ja sam se zezao s tim, koristio razna cuda i na kraju uspeo delimicno sa TwinPakom, ali najveci je bio problem da se iscita cd sto bolje, a za to je preporucljivo uzeti LiteOn ili nesto slicno, a ja to nisam imao pri ruci :(
Mada, evo decko kaze da je uspeo i sa deset glava, pa mozda on zna resenje....
Inace probao sam nekoliko besplatnih zastita koje su savetovane na nekim CDR forumima i sajtovima, ali sto rece covek ako se bas neko zainati....
Za obicne laike koji ce probati klasicno disc-to-disc ili file-to-file kopiranje verovatno ce raditi posao, ali ak ouzmu CCD ili neki drugi program moze se desiti da im se posreci. Kreni od CD Freaks-a, pa malo po Google-u.
Zeleo bih da ti dam neki konkretan sajt, ali sam ih zaboravio :(

Gomila spravica za skidanje zastita a nikao da se nadju neka cuda za njihovo staavljanje!
Plan plus je sa securom 4.8... kolko se secam zasticen i teeeesko da ce to nekome uspeti da razbije bar za sada. za sada moze da se skine sto se tice securom-a najvise 4.7.... srecno
Al ajde bre vise da se nadje nesto za stavljanje tih zastita, bar dve,tri lobanjice :)

Od svih stvari koje su spomenute, nisam uspeo da razluchim koje su za skidanje a koje za stavljanje zashtite!!! :eek:)

Da li je iko pronashao neki program dobar za stavljanje zashtite!? A da je besplatan, naravno! :eek:)

Vrh Dno