tarzan1321 je napisao(la):@Misko78
Koliko moneybookers uzima proviziju za svoje usluge?
Nekad smo bili na crnoj listi zbog malverzacija koje su pojedinci radili, a sad cemo verovatno na crnu listu zbog diletanata sa carine i poste (prilicno sam ubedjen u to). Ako prodavci posalju robu i drugi, pa i treci put (zato sto je paket negde "nestao" ili "kalirao", kako vole da kazu na carini), vec ce sledeci put da nas elegantno stave van liste. Ja iskreno nisam verovao da je situacija toliko losa, ali kad sam procitao par threadova na ES-u, ostalo mi je sam da se uhvatim za glavu. Naravno, postoji alternativa u vidu kurirskih sluzbi, ali je njihova cena i vise nego paprena za neke jeftinije stvari (UPS za prenos paketica od pola kilograma iz Amerike do Srbije trazi ~110$).Voodoo_NBGD je napisao(la):Biće dobro ako ti to uopšte i stigne...
Ortak preko omladinske upao u poštu letos, znači kakvih se stvari nagledao... polupismeni radnici šta god im se svidi kažu kako se paket zagubio u putu i prisvoje ga jednostavno...
DiSLOcAtEd je napisao(la):Sto se tice shipping-a, za narucivanje su ubedljivo najpovoljnije klasicne poste (USPS, DeutschePost itd.), a najnepovoljnije kurirske sluzbe (UPS,Fedex,DHL itd.) i to zato sto uglavnom te kompanije (makar je to slucaj sa UPS-om) ima samo najskuplje opcije slanja (konkretno za UPS je to World Express Global ili tako nesto za koji vazi gorepomenuta cena od 100-ak dolara, i to za paketic od pola kg). Ako je u pitanju zemlja gde postoje i druge opcije slanja (npr UPS Ground), onda postaju daleko povoljnija resenja. Za nas, ponavljam, jos uvek preskupo.
Nekoliko linkova:
http://www.ups.com
http://ircalc.usps.gov kalkulator US Postal Service-a za medjunarodni saobracaj. Jako korisna stvar za one koji narucuju iz Amerike (citaj, povoljni su). Imaju i Pub51 (dokument u kome stoje sva ogranicenja za svaku zemlju ponaosob sto se tice velicine paketa, njegove tezine,dozvoljene sume na koju se osigurava paket).
http://www.fedex.com
http://www.dhl.com
DeutschePost (trazite link preko Google-a) - je naplacivao oko 25eura za paket do 0,5 kg, i 35 eura za paket do 1kg (cene od pre nekoliko meseci, ne znam da li se nesto promenilo u medjuvremenu).
P.S. Simpsone, koliko sam upoznat, USPS prilikom racunanja postarine uzima u obzir samo masu posiljke dok UPS, na primer, uzima i vrednost posiljke, ali opet, oni mi i nisu od nekog interesa. Sto se tice dozvoljene vrednosti posiljke na koju se ne placaju dazbine, "likovi" sa carine na svom sajtu (odeljak Pitanja i odgovori) nigde nisu stavili jasnu informaciju da i shipping ulazi u konacnu cenu (sto sam saznao tek naknadno ovde na forumu). Kvarno sa njihove strane. Ono sto sam hteo da te pitam je sledece. Da li si imao nekih vecih problema sa carinom i/ili postom sto se tice stizanja paketa, jer mi je to trenutno glavna briga (ono, horor price o posti i carini)?
Nema poluinformacija, sve je provereno na sajtovima doticnih kompanija.
Pozdrav.
SumAnuT je napisao(la):Zashto je nasha zemlja iskljuchena iz svih internet transakcija? Zashto ne mozemo da kupujemo sa e-Bay-a, zashto ne mozemo da placamo preko PayPala i shta treba da se sredi u zemlji da bi to profunkcionisalo vec jednom?
Izgleda da se nisi puno bavio online business-om i transakcijama. Ako si nekda probao da zaradis neki dolar na Internetu, onda znas o cemu pricam. Zbog nestabilne situacije u zemlji (drzavni udar 5.oktobra, ubistvo Djindjica, cinjenica da su dvojica najtrazenijih haskih begunaca upravo drzavljani SCG) vecina recimo Affilliate Networks-a tipa CJ, ShareASale ne prihvataju drzavljanje nase zemlje tj. SCG nije ni navedena u listama zemalja pri otvaranju naloga, a pritom postoje zemlje kao sto su Nikaragva, Swazilend (u kojoj je kazna za masturbaciju odsecanje glave!?!?).Vladd je napisao(la):Stvarno ne treba da sikces na celu "drzavu" a samo nisi obavesten. Osim toga, placanje nema puno veze sa "drzavom", bilo kojom, vec sa bankama i jos nekim institucijama, koje nisu bas element "drzave".
"Nasa zemlja" nije iskljucena ni iz kakvih transakcija, sto se pokazalo pri dostavljanju raznih "samplova" od elektronskih komponenti, CD-ova...a sve su "internet transakcije".
Ako mislis na novac i placanje, pa otvori devizni racun i polozi koju hiljadu evra na racun plus dovoljno novca za "transakcije", dogovori sa bankom placanje u inostranstvu i pevaj.
A da li ce ti broj racuna biti zasticen, da li ces posle "skidanja" para sa racuna dobiti robu, to opet ne zavisi od drzave, ili banke, vec od mogucih prevaranata po net-u.![]()
Pitaj da li prihvataju Bidpay ili Moneybookers.vladoA je napisao(la):uhhh nista tek sada vidim da primaju samo paypal uplate, nista idem sutra u educan...
Da ne ulazimo u politiku, ali boli njih briga za ovo veruj mi, mnogo su bitniji razlozi koje si naveo u daljem tekstu. A tu je i stvar zakona i banaka, jednostavno da se dovoljno veliki broj ljudi interesuje oni bi ucinili nesto, ovako zasto bi, pogotovo banke, sto se tice dzave, moze se reci SRAMOTA!tarzan1321 je napisao(la):Zbog nestabilne situacije u zemlji (drzavni udar 5.oktobra, ubistvo Djindjica, cinjenica da su dvojica najtrazenijih haskih begunaca upravo drzavljani SCG)
tarzan1321 je napisao(la):Izgleda da se nisi puno bavio online business-om i transakcijama. Ako si nekda probao da zaradis neki dolar na Internetu, onda znas o cemu pricam. Zbog nestabilne situacije u zemlji (drzavni udar 5.oktobra, ubistvo Djindjica, cinjenica da su dvojica najtrazenijih haskih begunaca upravo drzavljani SCG) vecina recimo Affilliate Networks-a tipa CJ, ShareASale ne prihvataju drzavljanje nase zemlje tj. SCG nije ni navedena u listama zemalja pri otvaranju naloga, a pritom postoje zemlje kao sto su Nikaragva, Swazilend (u kojoj je kazna za masturbaciju odsecanje glave!?!?).
Sve to sto stigne u nasu zemlju, moze ti stici u ruke a i ne mora, jer carinici i PTT sluzbenici mogu da presude da to njima vise treba nego tebi, i da se posiljka jednostavno izgubi. I tu je dxrzava kriva, jer ne postoje sredstva i sluzbe unutrasnje kontrole, koje bi to regulisale, pa cak ni zakonom nije predvidjena kazna za PTT sluzbenika koji to uradio, vec mu se uruci otkaz. A ti imas od toga sipak. U SAD je kazna za prisvajanje tudje posiljke od strane PTT sluzbenika do 5 godina zatvora i jos plus imaju unutrasnju kontrolu.
To sto racun nije zasticen to zavisi od banke i drzave, a ne od prevaranata po netu. Raiffeisen banka u svim svojim ispostavama sirom Evrope nudi zastitu racuna i kreditnih karica prilikom online transakcija i do njihovih racuna i brojeva je vrlo tesko dopreti. A kod nas ti u banci kazu (govorim iz licnog iskustva) : Nemoj drzati pare na kartici (u pitanju je Visa Virtuon) jer ce ti ih verovatno neko skinuti ili iskoristiti, vec uplati samo kad ti treba da nesto platis i to samo onoliko koliko ti je neophodno da to uradis. Nije rekla MOZDA, vec VEROVATNO.
I kako mozes da kazes da nije kriva drzava?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari