Šta je novo?

Zashto?

ZeeGerman

Čuven
Učlanjen(a)
05.01.2002
Poena
725
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 7800X3D & DeepCool LS720 WH
Matična ploča
Gigabyte AORUS Elite AX ICE AMD B650
RAM
32GB Corsair Vengeance DDR5-6000 CL30
GPU
PowerColor 7800 XT Hellhound Spectral White
Storage
Samsung 980 PRO 1TB & 2x500GB SSDs
Zvuk
on board
PSU
THERMALTAKE Toughpower GF A3 Snow 850W
Kućište
Lian Li O11 Dynamic EVO RGB
Monitor
DELL 27" VA S2722DGM
Miš & tastatura
Logitech MX Master 3S & Genesis Thor 303
Ostale periferije
Synology DS 220+
Laptop
DELL Latitude 5410
Tablet
Samsung Galaxy Tab S7+
Mobilni telefon
Honor Magic6 Pro
Pametni uređaji
Usisivač!? Jesam učestvovao u diskusiji, ali baš da koristim tako nešto.... :D
Pristup internetu
  1. Optički internet
Zashto kada gasim comp preko tastature (ono dugme koje samo zato sluzi na tastaturi), svaki put kad ga ponovo upalim, debilchina od Win ME mi svaki put radi scandisc i izbaci mi ekran sa "restore my active destop" i slichnim porukama??????

Napomena: ovo mi se nedogadja kad ga gasim noramlno na shut down!

Nije WinME debilčina već ti nisi bio nikada na Windows Update sajtu. Tamo kada odeš imaš u 400kila "HDD drive cache package" koji skineš i problem će nestati. Po MS knowledge bazi problem leži u tome što HDD prilikom gašenja upiše neophodne podatke u keš hard diska (tj. Windows drive cache, znači deo RAM-a) koji posle ne prebaci i fizički na HDD već se ugasi pre toga. To se ne dešava na svim mašinama...

Mislim da mozda nije to u pitanju jer bi mu se onda isto desavalo i kad gasi redovnim shutdown-om.Meni se ME gasi trenutno, u sekundi, nemam instaliran taj patch a nikad nisam imao problema.
Bice pre da je neki problem sa plocom ili sa podesavanjima u Power Managment-u, posto gasenje, standby ili wake sa tastature ne rade sve ploce isto, tj. te opcije moraju biti podrzane i u BIOS-u i u Power Managment-u.

Ja ti kažem šta piše u MS knowledge bazi, jer sam i ja imao taj problem koji je nestao kada sam dotično pšatch instalirao. A sada šta ja mislim ili šta će pre biti to nije relevantno. Jednostavno na nekim sitemima se problem javlja na nekim ne. Kada se instalira patch problem se ne javlja ni na jednom sistemu i to je kraj priče.

Kao prvo nemoj da se ljutis i nerviras...mozda se varam ali imam osecaj kao da si malo "podigao" ton :)

Kao drugo evo pogledao sam sta to pise o u MSKB i koliko ja vidim tu se govori samo o problemu pri shutdown-u, i generalno si ti sve u pravu, ali ovde govorimo konkretno o covekovom problemu.
A koliko sam ja shvatio coveka (procitaj njegovu napomenu), on nema problem sa normalnim shutdown-om nego samo kad hoce da komp ugasi preko tastature.
Znaci problem je kako naterati da Power dugme na tastaturi daje komandu za sprovodjenje kompletne procedure gasenja a ne da samo prekine napajanje, sto sada ocigledno radi posto se pri ponovnom paljenju ponasa kao da je bio "inproper shutdown".

Kao prvo nemoj da se ljutis i nerviras...mozda se varam ali imam osecaj kao da si malo "podigao" ton

Izvini ako si stekao takav utisam nisam imao nameru. To je više onako izraz negodovanja što neke stvari na sopstvenom kompjuteru ne možeš da kontrolišeš zbog samovolje MS-a.

OK problem opisan u Knowledge bazi se javlja i kada se gasi običnim shutdown-om i na bilo koji način što kod njega nije slučaj. Najbolje je da prvo proba sa patchom pa onda sve ostalo. Moguće je i da je do drajvera za tastaturu (možda pokreću forced shutdown ili nešto slično)...Šta da ti kažem uostalom: Windows je to :). Jel ikome radi sve kako treba u tom operativnom sistemu...

Nazad
Vrh Dno