Zato uzmeš lične podatke od prodavca ako ti je roba sumnjiva.
Mali je off - ali ja sam imao jako interesantnu situaciju pre dve godine u firmi.
Dosao mi klinac/tinejdzer i hoce da proda "svoju" Logitech namunjenu tastaturu.
Zaboravio sam sad model tacno - ali tastatura je bila jedna od onih >50eur .
Ja mu kazem da ne otkupljujemo polovne komponente, ali da (pazite sad pakleni plan) mogu eto da mu otvorim internet nalog sa desetak sati na njemu ako je bas zapeo da ostvari razmenu (vrednost nesto tipa 250din). VIdim da je klinac mutan i kontam sad ce da zapali - kad on iz keca "E super taman sam mislio da visim na netu - to ce dobro da mi dodje". Little sucker
I nista uzmem ja njemu sve podatke za otvaranje novog dialup naloga. Znaci kompletno legitimisanje, telefon, adresa, JMBG i isti dan pozovem inspektora iz lokalne stanice na informativni razgovor.
Kaze pojavili su se klinci koji bas ono aktivno "rade" tehniku pa da pripazimo ako se pojavi sumnjiva roba.
Ja ga pitam imas li listu ukradene robe - on mi pokazuje - kad ono izmedju ostalog i ova Logitech tastatura :d
Rekoh, vi bi mene opusteno mogli staviti na platni spisak (nije dzaba nadimak Srga Robocop :d ), jer mozemo ako hoces sad odmah da pozovemo malog "distributera". Ispostavilo se da je u pitanju bila ekipa koja je krala po stanovima i firmama, a posle koristila klince da zavaljaju ukradenu robu.
Mislim nisam u fazonu da mi je drukara srednje ime, ali posle nemilog dogadjaja koji sam sam imao i tog osecaja da ti je neko narusio privatnost - nevezano za vrednost stvari koje su ti nestale, nikako ne mogu da opravdam lopova.
Realno, nije valjda da stvarno verujete da je neka roba super jeftina zato sto je liku koji je prodaje bolesna baba pa treba hitno da joj kupi lek ili slicno?
U 95% slucajeva je direktno ili posredno kradena roba - a na vama je da prihvatite odgovornost ako vec hocete da se igrate.
Onaj ko je smislio onu: "Ko ne plati na mostu..." je izgleda stvarno bio zen master ,)