Šta je novo?

Zapalio se telefon :(

Drama, tragedija :zgran:

Dobro da ti telefon nije stajao na tepihu (kao meni, i to noću dok spavam). Sve je moglo da bude mnogo tragičnije.

Jel ti tom prilikom stradalo još nešto od uređaja po kući?

Nije strujni udar, to sam zaboravio da napomenem. Punjac i sve oko njega je u savrsenom redu, konektor za punjenje na mobilnom nije nagoreo ni malo. Na istu uticnicu su bili povezani jos daljinski telefon i radio-sat i sve je zivo i zdravo.

Telefon ovako izgleda jer sam nasilno morao da ga otvorim da bih dosao do kartice. Jedino nagorelo mesto je bio otvor za kamericu jer je tuda prosao plamen i sprzio mi kuhinju. Videlo se malo nagorelog po obodu poklopca za bateriju i sa prednje strane na ekranu (suprotno od kamere). Naravno sve unutra je bilo istopljeno i telefon sam morao da hladim jedno 45 minuta pre nego sto sam ga uzeo u ruke.

U svakom slucaju - ako imate stariji telefon drzite ga dalje od zapaljivih materijala dok ga punite ili stavite neku bateriju koja ima manje spektakularan proces samounistenja. :(

Poslednja izmena:
Cek, to nije original baterija?

Pa sada ne znam :) ali telefon nije diran od kada je kupljen.

Užas, sad sam stvarno u totalnoj dilemi gde, kada i kako da punim mobilni/laptop. Izgleda da te životinje ne treba ostavljati bez nadzora.

Da li je imala hologram? Kako je izgledala? Kopije su vrlo cesto mnogo nekvalitetnije izrade. Gde je napravljena?

Moj nema kameru tako da nema brige da mi osteti sto kada se zapali :d .

Kazem ti da ne znam, a sada ne mogu da utvrdim (kao sto se na priloženoj slici da primetiti).

Nije strujni udar, to sam zaboravio da napomenem. Punjac i sve oko njega je u savrsenom redu, konektor za punjenje na mobilnom nije nagoreo ni malo. Na istu uticnicu su bili povezani jos daljinski telefon i radio-sat i sve je zivo i zdravo.

Telefon ovako izgleda jer sam nasilno morao da ga otvorim da bih dosao do kartice. Jedino nagorelo mesto je bio otvor za kamericu jer je tuda prosao plamen i sprzio mi kuhinju. Videlo se malo nagorelog po obodu poklopca za bateriju i sa prednje strane na ekranu (suprotno od kamere). Naravno sve unutra je bilo istopljeno i telefon sam morao da hladim jedno 45 minuta pre nego sto sam ga uzeo u ruke.

U svakom slucaju - ako imate stariji telefon drzite ga dalje od zapaljivih materijala dok ga punite ili stavite neku bateriju koja ima manje spektakularan proces samounistenja. :(

Najverovatnije je onda baterija rekla svoje i ispustila dusu.
Mislim da si imao srecu sto steta nije veca od "jedne tacke" na ploci od kuhinje... i nesrecu sto posle tolikog cimanja oko iste sada imas rupu :(

A zasto punis telefon pored sudopere? :D
Na slikama izgleda kao da je baterija iscurela po unutrasnjosti telefona i pocela sve da topi. Dobro si prosao. Koliko ljudi puni telefon preko noci, od sad cu da razmisljam da li cu ga ostavljati na punjacu nocu.

од сад, па на даље и у будуће, пуњење телефона под надзором и мерама безбедности, на тераси у шерпи која стоји на дасци за сецкање, поклопљена :d.

ипак је добро, могао си много горе проћи, да се нешто запалило.

картица је најмањи проблем.

Poslednja izmena:
Nasecji sitno crna luka, dodati malo masti i to tiho dinstati na milanovoj bateriji :)

nazalost, ovo nema veze sa proizvodjachem, niti modelom.

u pitanju je varirajuci napon u kucnim shtekerima, u dragoj nam srbiji, koji ume da nabije napon u bateriju, i da je spali.

sobzirom da su input/output direktno proporcionalni, a mi imamo najdegenskiju struju u svetu, i razliku u "donjem i gornjem" variranju na bukvalno 30%, to se nazalost sve cesce deshava na mobilnim telefonima, koji su slabi na promenu napona, kod nas.

znam ja, jer dok sam pre 3-4 godine radio servis, nisam obratio paznju na vrednost napona na elektrodama, kada sam hteo da "podignem" bateriju koja je pala ispod vrednosti (to je onaj cest kvar, kad telefon stoji dugo, pa nece da upali) i za 3 sekunde, baterija od motorole v3 je porasla kao kvasac, i krenula da se lomi iznutra.

taman da se nadovezem na bizare dogadjaje sa mob telefonima -

sedimo u kolima, ja i drugar. chekamo neke drugarice, koje su nas ostavile preko 20 minuta ... smaramo se, i odjedanput - treptaj ulichnih svetiljki, nalik na horor film.

drugar koji je u tom trenutku drzao mob u rukama da zove ove dve kapira da mu se telefon ugasio. nece da upali. ja vadim moj, da zovem - moj ugashen!

tada krece paranoja, ja palim auto - krkkrkrkr, krkrrkrkrkr .. ZLO!

izadjemo mi, krece kisha pride, guramo auto, i upali posle dvae's metara.

izadju ove dve, i odemo mi do grada .. .

sutra dan - mobilni telefoni ne rade, ni moj, ni njegov.

e sad, ja kapiram da nema drugo objashnjenje nego da nas je pogodio EMP, ali ni to nema bash puno smisla, jer bi pocrkali elektrichni uredjaji i u kucama, i od ove dve. a, i odakle usmereni EMP u Borchi ?? (tamo smo ishli po njih) ?!?!?

ima li neko neku ideju shta se desilo tada ? :)

Jednom mom prijatelju se desila slicna stvar sa nokiom n70 doduse u kolima :) Baterija explodirala,posto je telefon kupljen legalno u Sloveniji,uvoznik je posle 3 dana vratio novac i izvinjavao se ... Al ipak ovo je Srbija :D

Steta...

Imam T610 star 4 godine, orginal baterija... vise je fiksni nego mobilni jer je 23h dnevno na punjacu i bas su me "obradovale" ove slike... auuuuu, od veceras serpa pored kreveta! :smoke:

Heh... :trust: Ovo josh nisam video... Da izgori kao kutija shibica... :wall: Strashno... Hvala shto si to podelio sa nama ;)

Sad znate zašto na benzinskim pumpama ima onaj znak za precrtanim mobilnim telefonom. :d

Mom drugaru iz Opova se baterija istopila na Nokia 3310. Naime, baš sam bio kod njega dok su klali svinje, ono, milina, sveže meso, pa odma na roštilj, moje lale krkaju kožure (ja to u životu ne bi jeo, pokušali su da me nagovore kada sam bio klinac, ali jok). Drugar ode da obavi malu nuždu iza drveta, kad poče da skače i da se hvata za džep. Izvadi on telefon, a ovaj se usijao. E sada, par dana pre toga smo se nas dvoje smejali čitajući novine uz pivce, kako je nekoj ženi mobilni oduvao uvo jer je eksplodirao dok je ova pričala. Kao koje budalaštine, kad eto ti ga. Baterija se bukvalno istopila, ali je na sreću kartica ostala čitava. Baterija je bila sa pančevačkog buvljaka ako nekoga zanima, a ovo je bilo pre nekih 5 godina. Znači ne mora telefon biti na punjaču da bi napravio havariju!!

Poslednja izmena:
Ucicu se na tudjim greskama - punicu mob U sudoperi :)

Au, moram da menjam melodiju...nema vise "Gori vatraaaa sad u namaaaa" :d

hahahaha :D

al napraviste nauku od gluposti... pukla bat... ***a, desava se... :D

haha ^^
da znash da su ipak u pravu..:D

Ovde je moguće da je iz nekog razloga došlo do kratkog spoja na bateriji. Kad se ovakve baterije kratko spoje (probao) počnu toliko da se greju da posle nekoliko sekundi izbija dim.

Napraviste komediju od teme, a covek ostade sa ugljenisanom tackom na kuhinjskom elementu :D

Meni je malo povuklo na horor, narocito sto nemam original bateriju :)

U svakom slucaju - drzi telefon na ekranu dok ga punis :)

Uzeo sam drugu karticu sa istim brojem 177 dinara, za radnu plocu cu morati da cekam neku sledecu platu :(

Vrh Dno