Šta je novo?

Zanimnjivo pitanje

• Začetnik teme Začetnik teme Dadmin
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Dadmin

Čuven
Učlanjen(a)
01.01.2003
Poena
601
cheers Kako da jedan pagefile.sys dele dva Operativna sistema (u pitanju je windows).Za Administratore da li je bolje stavljati vise GPO na OU ili praviti vise OU u AD.

a koja 2 windowsa ?
ako mislish na win98 i win2k, to nema teoretske shanse!

ako mislish na npr. win2k i winXP, mozda je i moguce, ali opet, ko josh drzi ta dva windows-a zajedno 🙂

Dadmin je napisao(la):
cheers Kako da jedan pagefile.sys dele dva Operativna sistema (u pitanju je windows).Za Administratore da li je bolje stavljati vise GPO na OU ili praviti vise OU u AD.

Mozda bi i moglo, recimo kada bi imao treci disk(particiju) samo za swap, od vec koliko ti treba (200-300MB recimo) i odredis da cela bude za swap. I stavis u svakom Winu da tu particiju koriste sa swap fajl. Onda bi Win9x/ME tu napravio svoj zaboravio-sam-ime-fajla.swp a Win2K/XP svoj pagefile.sys. Jedino sto bi pri svakom bootu Windows koji se dize morao da obrise swap onog drugog i da napravi svoj, to bi potrajalo, zavisi od tvoje masine. Naravno ovo je sve u teoriji, mada mislim da bi radilo i u praksi, mozes da proveris.

Ako su u pitanju Win 2K ili XP i Win9X (Me) potrebno je da ti swap bude na fat32 particiji i da bude u oba OS-a fiksiranih vrednosti (min. i max.).
Još je potrebno u 9X OS-u u system.ini u sekciji [386Enh] postaviti PagingFile=c:\pagefile.sys
Može i kontra varijanta (da Win 2k koristi naziv Win 9X-a) stim što onda u registriju 2K menjaš naziv u HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\MemoryManagement i umesto recimo c:\pagefile.sys staviš c:\win386.swp. (ne diraj brojeve nakon naziva fajla - označavaju min i max).
Pozdrav

U pitanju je win98 i XP. Pazi i meni je sumnjivo ali radi.boom

Dadmin je napisao(la):
U pitanju je win98 i XP. Pazi i meni je sumnjivo ali radi
Zašto ti je sumljivo i zašto ne bi radilo? Oba OS-a mu sigurno neće pristupati u isto vreme, jedino je Fat32 ograničenje.
Poz

Nazad
Vrh Dno