Šta je novo?

Zanimljiva situacija

Nabukodonosor

Čuven
Učlanjen(a)
10.12.2003
Poena
865
Imam sledeci problem: kada dizem sistem (WinXP Pro SP1) slika mi je suzena na oko 75% od ukupne vertikalne velicine. Po horizontali je OK. Znaci i kada udjem u BIOS isto je tako. I slika malo treperi, kao kada je osvezavanje lose podeseno. Kada se Windows podigne sve je OK. Mada, od kada mi se to pojavilo (a pojavilo se iz cista mira) ne mogu da dobijem Overlay Mixer 2 u GraphEditor-u. A to mi je veoma bitno. Zna li neko kako je ovo moglo da se desi. Da nagovestim, ovo nije prvi put da se ovo desava. Formatirao sam disk nekoliko puta od kada sam promenio graficku (ATI Sapphire 9600PRO) i par puta je slika pri podizanju bila OK, a par puta ne. A instalacija je automatizovana, tako da me sve ovo jos vise buni, posto nicim nisam uticao na instalaciju, a nekad je OK, a nekad nije! Razmisljam da nije mozda do graficke, posto imam problema i sa TV izlazom. Nikako da dobijem OK sliku. Stalno ide gore dole, a na staroj (GeForce FX5600) je bilo OK. Sta moze da bude problem?
:wall:

Nabukodonosor je napisao(la):
Imam sledeci problem: kada dizem sistem (WinXP Pro SP1) slika mi je suzena na oko 75% od ukupne vertikalne velicine. Po horizontali je OK. Znaci i kada udjem u BIOS isto je tako....

Meni je isto slika suzena pri podizanju sistema i to se desava kad je video izlaz spojen sa tv-om (nebitno da li je tv ukljucen ili ne)...

qwertz je napisao(la):
Meni je isto slika suzena pri podizanju sistema i to se desava kad je video izlaz spojen sa tv-om (nebitno da li je tv ukljucen ili ne)...

Yep! To je taj rad. Problem ti je sto je SVHS kabl bocnut u graf. i ona "nesto" detektuje bez obzira bio TV prikljucen na drugom kraju ili ne... Stara fora (boljka) ATI-ja.

Poslednja izmena:
refresh rate - 60 Hz.

razvuci sliku i zapamtice je tako. U podesavanjima u windowsu medju ATI jevim podesavanjima imas da podesis i sliku na TV-u, znaci PAL-B ili PAL combination, a imas i podesavanja za velicinu slike tj. da je razvlacis kako oces.

Ma meni je slika pod Windowsom sasvim OK. Takva je samo dok se ne podigne Windows. Znam da to nije neki problem, ali kada mi je takva slika (tj. kada mi je ukljucen s-video kabl) nije mi dobra slika u ProgDVB-u tj. na satelitskoj. Izgubim mogucnost ubacivanja Overlay Mixera i slika dobije 'ghost' efekat. Ko se razume u ovaj deo znace o cemu pricam. Cim izvucem kabl, slika je OK. Znaci ja ne mogu normalno na TV-u da gledam satelitsku? Tacnije sa sada na TV-u nista nomalno da gledam, jer nikako da dobijem sliku na istom. Rekao sam vec, slika ide gore-dole, kao kod ostecene VHS trake. Da napomenem da sam vec imao GF karticu sa TV izlazom i da znam kako se sve podesava, ali ovo ne mogu da namestim. Format je PAL-B, mada sam ih SVE probao. :wall:

Poslednja izmena:
Sve sto treba je da iscupas kabl iz tv-a (ili da na scartu iskljucis primanje signala za tv) kad dizes sistem, jer radeon ako su prikaceni i tv i monitor pri bootu smatra tv za "vazniji" display i setuje ga kao primarni...

Ma ok je to, ukapirao sam da treba da izvucem kabl. Ali sta da radim kada ga uvucem, tj. sta kada hocu da gledam satelitsku na TV-u? Napisao sam u prethodnom postu sta je problem u tom slucaju, pa da se ne ponavljam.

a da probas da zamenis prim i sec display, samo kada zelis da gledas satelitsku !

Nazad
Vrh Dno