eatmyshorts
Slavan
- Učlanjen(a)
- 04.06.2005
- Poena
- 319
Daklem imam jedan veoma interesantan problem. Overklokovao sam Sempron 2800+ na 2.56 Ghz uz povecanje napona od 0.1 V i sve radi stabilno. S&M se vrti na full load bez problema, Prime95 radi 2-3 sata, igrice rade normalno...Prvobitno sam imao EPoX 8KDA7I (na njoj je Sempron 2800+ radio na 2.2 GHz zbog nemogucnosti povecanja napona), a onda sam kupio 8KDA3I i promenio procesor (ucinio sam uslugu prijatelju da ne mora da ide u grad da kupi procesor kad vec kupuje plocu od mene
, a ja sam uzeo isti procesor). No da predjem na stvar, sve to lepo radi dok se ne ugasi kompjuter. Kada hocu ponovo da upalim racunar on se sam resetuje sve dok ga ne iskljucim na dugme i ponovo ukljucim, a onda se radni takt procesora vrati na 1600 MHz iako u BIOS-u i dalje stoje ista podesavanja. Dovoljno je da udjem u BIOS, pritisnem F10 i ponovo je sve u redu, masina se pali na 2.65 GHz, podize se windoz i sve sljaka ok dok ponovo ne iskljucim racunar. Ista stvar se desavala i sa prethodnom plocom i procesorom pa sam bio ubedjen da je kinesko 300w kapajanje krivo, sve dok juce nisam nabavio LC Power Crown 500W i video da se prica ponavlja :wall:
Ima li neko ideju sta bi moglo da bude problem :cigar:
Ima li neko ideju sta bi moglo da bude problem :cigar: