Šta je novo?

Zamrzavanje racunara

Sad tek shvatih da pricas o tipu a ne o rednom broju porta. :lupko:

Imao si Dobar savet u postu #19 koji nisi proverio a dosta bi Nam rekao. Ako bi se smrzavao I live Linux onda po mom misljenju jos treba da resetujes CMOS pomoci dzampera na ploci ...u manualu ces videti gde se nalazi, najverovatnije blizu baterije I verovatno nisi oznaku J5 ...ako nista od ovoga ne urodi plodom ja bih nastavio da sumnjan na CPU (EDIT: ili plocu Ali nikako) ne na HDD.

Poslednja izmena:
nije do harda, gradfičku sam upravo zamenio sa nekom drugom pa testiramo ali definitivno nemam predstavu sta moze da bude a ono sto me najvise izludjuje jer sto je sve novo ...:crash::crash::crash:

Zasto ne probas bez graficke? Odnosno da probas da koristis integrisanu - Intel HD Graphics?

Moze biti da je ram memorija 8gb ubodena u pogresan slot .

Sad tek shvatih da pricas o tipu a ne o rednom broju porta. :lupko:

Imao si Dobar savet u postu #19 koji nisi proverio a dosta bi Nam rekao. Ako bi se smrzavao I live Linux onda po mom misljenju jos treba da resetujes CMOS pomoci dzampera na ploci ...u manualu ces videti gde se nalazi, najverovatnije blizu baterije I verovatno nisi oznaku J5 ...ako nista od ovoga ne urodi plodom ja bih nastavio da sumnjan na CPU (EDIT: ili plocu Ali nikako) ne na HDD.

pokusacu i to ... pojma nemam sta se desava

Zadnji put kad se "smrzo" sve što je radio u tom trenutku je malena tabela koju sam pravio ... tama da je sacuvam i freeze :mad:

Zadnji put kad se "smrzo" sve što je radio u tom trenutku je malena tabela koju sam pravio ... tama da je sacuvam i freeze :mad:

ja imam problem sa konstantim freezovima koji traju od 0.3-2 sekunde. svaki put kad se desi, procesor skoči, ali ne isto. poslednji put sam uspeo da vidim da pomenuti proces koristi više resursa nego inače, i to u trenutku kad se freeze desi.

ja imam problem sa konstantim freezovima koji traju od 0.3-2 sekunde. svaki put kad se desi, procesor skoči, ali ne isto. poslednji put sam uspeo da vidim da pomenuti proces koristi više resursa nego inače, i to u trenutku kad se freeze desi.

Meni kad se desi freeze on traje, doduse nikad nisam pustio sad neko vreme da vidim da li ce da se odmrzne ... moram da ga restartujem ... e sad tu ima dodatni bag nekad se restartuje a nekad kad stisnem restart dugme ugasi se ... komp je nov, procesor inace radi savrseno i temperature su mu savrsene ... videcemo ... ozbiljan rebus, pozz

Ubacio sam linux ... videcemo sad .... jedino sto nisam rekao je zbog posla koristim dva monitora ..... jedan ima pivot rotaciju ... jedan ide u hdmi ulaz drugi u dvi ....

Zamenili smo napajanje, i kod brata moje napajanje nije htelo ni da podigne sistem ... pa je podiglo .... zvao sam drugara i voltmetrom smo izmerili da je napon u redu ... e sad da li je moguce da je napajanje lose .... cekam jos samo da podigne sistem i da se zamrzne kao kod mene ...

Poslednja izmena:
Na linuxu je radio oko 5 sati i nije se zaledio. Morao sam da vratim windows je mi treba za posao ... testiramo na dva kućišta komponente, sumnjivo je napajanje jer na drugom kompu nije htelo da podigne sistem tako da je moguce da ima neku gresku ali ajde da sačekamo

...i šta bilo, jel ti na drugom napajanju windows radi bez greške?

...i šta bilo, jel ti na drugom napajanju windows radi bez greške?

Da .... evo već 13- 14 sati bez prekida ... ALI ... nisam se čuo još sa bratom, i njemu je radilo sinoć bez problema sa mojim napajanjem kad je podigao sistem. S tom razlikom da je koristio integrisanu grafičku kartu, dakle moja grafika je van kompova trenutno, ja koristim njegovu grafičku. Dakle vrlo lako može da se ispostavi da grafička nije u redu, iako je prošla sve moguće stres testove. Ako se meni ne zaledi sistem, možemo otpisati da je do ploče ili do procesora ... memoriju smo još pre neki dan eliminisali.

A ti i dalje nisi probao sa integrisanom? :D

Veruj mi druže da sam zaboravio, ne mogu da ti objasnim šta nam je napravio komp, koji mi uveče inače treba za posao, radim neko praćenje medija. U suštini bratova grafička radi normalno na mojoj ploči tako da nije do ploče, osim ako se ipak ne zaledi ... ali činjenica je iz ovog ugla, ako jeste grafička, da sam prvo to uradio uštedeo bih sebi mnogo glavobolje ... :mad:

Hmm, ako je tacno ono iz posta #26 gde izlazi da si vec tada probao I Drugu graficku a svejedno imao freeze onda se na graficku ne treba sumnjati ...mozda na tebe Ali ne na nju ...zasto na tebe, pa zato sto svojoj mozda nisi dao dodatno napajanje a bratovoj nije ni potrebno?

EDIT: takodje, druga graficka koja radi vise sati bez smrzavanja govori da je PEG slot na ploci ispravan.

Poslednja izmena:
Hmm, ako je tacno ono iz posta #26 gde izlazi da si vec tada probao I Drugu graficku a svejedno imao freeze onda se na graficku ne treba sumnjati ...mozda na tebe Ali ne na nju ...zasto na tebe, pa zato sto svojoj mozda nisi dao dodatno napajanje a bratovoj nije ni potrebno?

EDIT: takodje, druga graficka koja radi vise sati bez smrzavanja govori da je PEG slot na ploci ispravan.

Ne, u postovima posle 26-tog kad se spominje freeze odnosi se na freeze posle zamene ulaza na osnovnoj ploci sa sata6 na sata3 ... Razumljivo je da je konfuzno i meni je trebalo malo vremena da se setim. Mislis da postoji mogucnost da mi treba dodatno napajanje za grafičku ... ovo napajanje je od 600w ... iskreno laknulo mi kad sam video da nije ploca ... Kada bi u ovom trenutku bio freeze kod mene, a ako smo linux-om eliminisali drivere, to bi značilo da je ploča ili procesor u pitanju. Kod brata je trenutno moje napajanje, radi trenutno na integrisanoj gk ... a ako se ne zaledi preći će na moju grafičku, a ako njemu ne zaledi onda ja stvarno ne znam šta je problem. onda cu prvo da vratim napajanje kod sebe, pa cu ja da koristim integrisanu, pa ako bude sve ok, vraticu cu i grafičku da vidimo šta će biti ... i tako ... :type:

Live linuxom bez smrzavanja si dokazao da su sve komponente sem hdd-a na trenutnoj konfi ispravne ...od ranije, posle menjanja HDD-a I ssd-a, imamo razloga da verujemo da ni onI nisu razlog problema ...sumnja na win drajvere je jos uvek opravdana Ali mala jer si probao i sedmicu i osmicu ...ako je tvoje napajanje koje trenutno kod brata radi bez problema, ispravno onda je graficka najsumnjivija ...naravno to samo ako post #26 I vreme posle njega ne daju za pravo na zakljucak da vec dve razlicite graficke Jesu smrzavale komp a nije ga smrzavala samo bratovljeva grafa, ona koja je trenutno u konfi.

Na osnovu toga gore, a i na osnovu toga sto si se posle ko zna koliko vremena Sa laptopa vratio na desktop pc, ja izvlacim zakljucak da mozda nisi znao ili se eto prosto nisi setio da iz napajanja direktno u graficku bocnes dodatno napajanje. Sa tapatalka pisem i ne mogu da ti saljem sliku na kojoj bih oznacio uticnicu na koju mislim, pa baci malo pogled ...u svakom slucaju i ako nisam u pravu napisi to kako bismo I to eliminisali.

Bili bismo brzi da sve ne radis stihijski - jos u startu si trebao da otkacis sve komponente koje nisu neophodne da racunar baci sliku ...znaci, samo napajanje, ploca, CPU I jedan memorijski modul u slotu do cpu-a, reset CMOS-a I pokretanje live linuxa a onda u zavisnosti od rezultata dodajes jednu po jednu komponentu dok ne izazoves gresku. Mnogo brze, jednostavnije I logicnije, jel da? :D

EDIT: e bas to DeRadicci, hvala ti.

Poslednja izmena:
Live linuxom bez smrzavanja si dokazao da su sve komponente sem hdd-a na trenutnoj konfi ispravne ...od ranije, posle menjanja HDD-a I ssd-a, imamo razloga da verujemo da ni onI nisu razlog problema ...sumnja na win drajvere je jos uvek opravdana Ali mala jer si probao i sedmicu i osmicu ...ako je tvoje napajanje koje trenutno kod brata radi bez problema, ispravno onda je graficka najsumnjivija ...naravno to samo ako post #26 I vreme posle njega ne daju za pravo na zakljucak da vec dve razlicite graficke Jesu smrzavale komp a nije ga smrzavala samo bratovljeva grafa, ona koja je trenutno u konfi.

Na osnovu toga gore, a i na osnovu toga sto si se posle ko zna koliko vremena Sa laptopa vratio na desktop pc, ja izvlacim zakljucak da mozda nisi znao ili se eto prosto nisi setio da iz napajanja direktno u graficku bocnes dodatno napajanje. Sa tapatalka pisem i ne mogu da ti saljem sliku na kojoj bih oznacio uticnicu na koju mislim, pa baci malo pogled ...u svakom slucaju i ako nisam u pravu napisi to kako bismo I to eliminisali.

Bili bismo brzi da sve ne radis stihijski - jos u startu si trebao da otkacis sve komponente koje nisu neophodne da racunar baci sliku ...znaci, samo napajanje, ploca, CPU I jedan memorijski modul u slotu do cpu-a, reset CMOS-a I pokretanje live linuxa a onda u zavisnosti od rezultata dodajes jednu po jednu komponentu dok ne izazoves gresku. Mnogo brze, jednostavnije I logicnije, jel da? :D

EDIT: e bas to DeRadicci, hvala ti.

E ljudi jesam van price malo ali ne toliko ... to napajanje jeste bilo ubodeno, za trenutak sam pomislio da su se u međuvremenu pojavila posebna napajanja samo za grafičku :S: .... sveže vesti ... kod brata sa mojom grafičkom i napajanjem nije hteo da se podigne sistem ... e sad vraticemo njegovu grafiku koja je malo slabija od moje, samo da bismo konačno eliminisali i napajanje ... da je moglo brže moglo, želeo sam valjda da verujem da je problem sa driverima i da nisam toliki baksuz da kupim faličan deo ... hvala vam puno!

Poslednja izmena:
Moje napajanje, bratova grafička, kod njega u kompu, podigao se normalno ... ovo bio trebao da je kraj ... valjda ... ako se ništa ne poremeti do ujutru, sutra vraćam grafičku u radnju, već su mi spremili drugu ... hvala vam svima još jednom

Moguce da niste dobro prikacili kuler za procesor... malo ga koristi pa restart i u bios i vidi na hardware monitoring koja je temperatura CPU... Ili odma u bios pa gledaj temperaturu CPU...

Aha vec reseno :)

Moguce da niste dobro prikacili kuler za procesor... malo ga koristi pa restart i u bios i vidi na hardware monitoring koja je temperatura CPU... Ili odma u bios pa gledaj temperaturu CPU...

Aha vec reseno :)

Da, grafika je bila problem ... interesantno je da je prošla nekoliko stres testova ali da je ipak imala neki bag koji je dovodio do freeze-a.

Nazad
Vrh Dno