Šta je novo?

Zamjena MB na Xp-u

||NeX||

Čuven
Učlanjen(a)
25.11.2002
Poena
649
Pozdrav ljudi,
kako ću ostaviti intaktan XP, ako mjenjam matičnu ploču.
Naime, znam da je nekako teoretski neizvodivo, jer se bukvalno sve mjenja iz osnove, ali reko pošto ste vi malo pametniji, da vidim ima li kakva metoda.

Znači, kada mjenjam matičnu na nekom PC-u, a sve ostalo isto ostaje, kako da mi poslije zamjene i dalje radi XP, kao i prije, a ne da mi se javi onaj plavi ekran pa sve ukrug sa restartima, gdje ni ne pomžae fixboot, nego samo format.

Hvala unaprijed.

A sta kazes da potrazis malo starije teme jer smo o tome vec najmanje 2 puta pricali?

Ljudi rekose svoja iskustva u pomenutom thraed-u, al` i meni je najlogicnije bilo da uradim kako je opisao beastmaster. Dakle pod safe modom na staroj ploci poskidaju se svi uredjaji i drajveri (od ploce i ostalo [graficka, zvucna i sl.]) ugasi racunar, promeni ploca i upali da winxp nadje novu plocu i pripadajuce joj uredjaje. Eventualne probleme bih resio sa ponovnom repair instalacijom.
Inace, migraciju pod safe modom sam izvrsio zato sto sam promenio plocu TXpro (ALI IV/IV+ chipset) na kojoj je bio cyrix M2 uz sdram i par ISA kartica, za kt4v (via kt400 chipset) sa athlon 2000+ i ddr. To je proslo bez problema.

Sve sto je potrebno da uradis, narocito ako menjas chip set izbrises IDE drajvere za taj chip set i umesto njih lepo stavis Standard IDE drivers. Ostalo prolazi samo.

A ima li pomoci ako sam zamenio plocu a to nisam skinuo driver-e.
Zeznuo sam se pre neki dan i nisam poskidao driver-e :wall: :wall: :wall: . Ima li nacin da nateram win da mi proradi ? U safe mode nece ni da udje :smash: , a repair za sada necu da pokusavam dok ne vidim jel moze na neki drugi nacin jer dva puta mi se desilo da mi nadje gresku " Entery point not find " ranije. :crash:

lakii je napisao(la):
A ima li pomoci ako sam zamenio plocu a to nisam skinuo driver-e.
Zeznuo sam se pre neki dan i nisam poskidao driver-e :wall: :wall: :wall: . Ima li nacin da nateram win da mi proradi ? U safe mode nece ni da udje :smash: , a repair za sada necu da pokusavam dok ne vidim jel moze na neki drugi nacin jer dva puta mi se desilo da mi nadje gresku " Entery point not find " ranije. :crash:

Bojim se da nema sanse. Mnogo puta sam pokusavao sve i svasta i na kraju sam to usprevao jedinoi sa repair opcijom.

U toku rada repair-a zna da ispise poruku " Entery point not found " ( valjda se tako pise) . I nece dalje. Prekine repair i kad ponovo startujes ista poruka ! Ima li Nacina da se to izbegne?
I za sta je vezano ako neko zna ?

Obicno je "...entry point not found..." vezan za neki .dll ili .exe (npr. Services.exe ili Msvcrt.dll) i obicno se u tekstu greske prijavljuje koji je od tih fajlova.
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;EN-US;324762

Probaj ovaj recept koji je dao microsoft, pa vidi dal` pomaze.
Moguce je i da zavisi kakvom instalacijom winXP-a gazis postojecu, jer mislim da ukoliko se bitno razlikuju te dve (verzije) da bi i to moglo da bude uzrok problema. Ja bih probao da uradim repair instalaciju sa slipstrimovanim windowsXP proffesional+SP2. Ako i tada javlja pomenutu gresku, probao bih da mu obrisem fajlove koji se nalaze u system32 dir-u, jer ionako tu trebaju da dodju oni od korektne (repair) instalacije . Licno, jos nisam video ovu gresku kada bih pokretao repair, iako sam to radio sa obicnim i slipstrimovanim SP1 preko windowsa koji je ima novije sistemske fajlove (od instalacije) zbog instaliranih sp2 peceva (sa widows update-a).
Sve bi proslo bez problema jedino bi pecevi morali da se instaliraju ponovo, kao i npr novija verzija directX i ostalo.
Ako bi prosla reinstalacija sa winxp+sp2 onda bi to bilo najbolje i ne bi zahtevalo instaliranje veceg broja naknadnih peceva.

Uradio sam normalan repair i sve je proslo ok 🙂 Sistem radi super... A probacu ovaj recept kad mi se pojavi "...entry point not found..." :smash:

A resenje zvano Acronis universal restore?
Napravi lepo sliku starog sistema i uradi restore a Universal restore,kada udje u sistem poskidas stare drajvere,stavis nove i sve je gotovo za 15 min.

Pa sad, znamo da ima mase razlicitih resenja, al` bi bilo zanimljivo saznati zasto patroli treba da digne iz mrtvih trid star tri godine samo da bi spamovao.

Nazad
Vrh Dno