Šta je novo?

Zamenio sam particije

hard_core

Čuven
Učlanjen(a)
13.02.2002
Poena
601
Win2000 + 2nd HDD = end

hdd 30 gb, 2 particije, Win98 na C:, Win2k na D:
Evo problema: kada metnem drugi disk (30 gb, 2 particije), na Slave, Win2k pocne da se podize, ali izbaci plavi ekran sa nekim Stop Error-om; svaki sledeci put kada palim comp on na istom mestu blokira bez obzira da li su instalirana oba hdd-a ili je sve vraceno kako je bilo. Safe mode i Last known good conf. takodje blokiraju na istom mestu.
Boot meni se pojavljuje normalno, Win98 radi, prijavljuje uredno oba diska sa sve 4 particije... Help!

Imam utisak da imas problem sa bootom.Elem win2k se podize tako sto procita gde se OS nalazi iz prvog reda boot.ini.Ako ti je namesteno da se bootuje sa D:,a recimo ubacivanjem diska,ta particija se pomera E:, a disk zauzima mesto doticne D:, javlja ti se problem da boot.ini procita liniju, ne moze da pronadje OS, trazi ga na prvoj sledecoj particiji i pronadje ga.
SVA linkovanja na win2k su namestena na D:\.... i win se totalno zbuni jer svi resursi su mu na D:. Posto na D: je drugi disk i ne postoje nikakvi fajlovi za win2k, doticni sistem prsne.
Dakle, radi se o debelom bugu M$-a...bolje bi bilo da koristis neki boot menager u tom slucaju, izgleda da se ovaj od win2k ne snalazi bas u takvom okruzenju.

P.S.Tek sam se probudio, pa ce zvucati malo nejasno :).

...ili da jednostavno, ukoliko se stvardno dogodolo ono je Nesha rekao da uzmes i boot.ini prepravis na tacnu lokaciju win2k

Win 2k je sada premesten na C:, a Win98 na D: i sada mu vise nece smetati debeli bug M$a (to jest ako ne izleti neki drugi debeli bug M$a). Hvala.

Vrh Dno