Šta je novo?

Zamena za Virtual PC

Wild Boy

Čuven
Učlanjen(a)
27.07.2005
Poena
680
Dakle sta umesto VPC, a da je relativno jednostavno, treba mi za kucnu upotrebu cisto malo vezbam, znaci ne treba mi nikakav glomazan program tipa VMware Workstation, jedino da ima podrsku za vhd.

virtualbox.

VMWare PLAYER? Lak za upotrebu, free a radi sve sto je bitno.
Ili VMWare Server - malo tezi, ali ima vise mogucnsoti a opet free.

Ja sa tavana progovaram...

Još jedan glas za VMware Player. 🙂

Ozivljavam temu

Je l' postoji mogucnost u VMware Playeru podesiti da gostujuca masina ima vise mreznih karti kao sto to moze u VPC-u?

Ne znam, ali u VirtualBoxu može do 4.

Možda se u VMwareu podešava tako što dodaš novi hardver u setup mašine.

Ja koristim virtualbox...radi odlicno...mada nisam probao VMware player

Jeste WMWare zakon 😀 Mada ja sam dosta studirao Win Server 2008 Hyper-V i moram priznati da je i on sasvim ok 🙂 Ali je mnogo komplikovaniji od WMWare-a.

Hyper-V nije pravljen za korisnike nego za servere bash. I VMware server je komplikovaniji od Workstation/Player-a.
Trenutno je Player sasvim dovoljan za obicne korisnike, ranije nije mogao da pravi VM-ove pa je bio LOL.

VMWare mi je uvek radio brze od VBox-a i Hyper-V-a ne znam zasto - razlika je jako primetna.

E pa to je nesto novo kod WMWare Player-a...nisam znao da sad i u njemu mogu da se prave virtuelne masine. Ranije je to bio zesci smor, zato sam i poceo da koristim Virtualbox

Odlican je VMware Player, bas sam zadovoljan, easy install je super stvar, Win 7 se recimo dize za 10ak minuta sa jednim jedinim klikom tokom instalacije. Jedino mi Vista Ultimate radi poprilicno lose, uzasno laguje, Server 2008 R1 radi mnogo bolje.
VirtualBox nisam ni stigao posteno da probam jer me je nesto zezao Server 2003 pa sam ga odmah batalio.

Ja za VM tweakujem instalacije obavezno, na Visti se najvise vidi razlika! (ne preterujem, mislim samo na tweakove koje ponudi vLite a nema ih puno).

BTW, ja bez problema igrao Starcraft 2 unutar VM-a 😀

Nazad
Vrh Dno