Šta je novo?

Zamena za Ultra VNC

Sale_Nis

Čuven
Učlanjen(a)
30.01.2003
Poena
620
Pozdrav svima..

Pre svega zelim reci da sam Ultra VNC-om donekle i zadovoljan.. Ima ste sto mi treba (kontrolu nad racunarom, prenos podataka, web bazirani pristup....) medjutim, ono sto me izludjuje je brzina!

Da se razumemo, link koji imam je izuzetno brz.. Kod kuce (gde je ultravnc instaliran imam 16 Mbit/s simetricno) pa opet, ultra vnc laguje.. Sa druge strane, radmin i Remote desktop prosto LETE!!!

Ostao sam pri ultra vnc-u posto ima web bazirani pristup, dok radmin to nema! :( Probao sam i sa par OS-a (Windows XP i Vista, kao i sa Ubuntu Linuxom, i svaki put je manje vise isto!)

Da li postoji neko medjuresenje koje bih mogao da koristim.. Dakle, web pristup sa naravno totalnom kontrolom, file transfer, a da pritom laga nema..

Unapred hvala!

Zasto ne koristis windows-ov remote desktop connection?

Ja koristim RealVNC, mogu ti reći da laga skoro da i nema (jedino kada je veza opterećena downloadom, ali to je normalno).

Zasto ne koristis windows-ov remote desktop connection?

Zato sto nema pravog "fajl transfera" a sto se tice web interface-a, koliko sam imao iskustva, nekad radi, a nekada ne..

Dakle, dzaba meni remote access ako ne mogu da pristupim kad zelim i kako zelim..

Dakle, remote desktop kao resenje odpada..

cuo sam da Linux ima vec ugradjen odlican 'sistem' za to, evo sta kaze wiki:

To use a client program on a remote machine, the user does the following:

* On the local machine, open a terminal window
* use telnet or ssh to connect to the remote machine
* request local display/input service ( export DISPLAY=[user's machine]:0 )

The remote X client will then make a connection to the user's local X server, providing display and input to the user.

Ono sto se meni ne svidja na Ultra VNC-u, sto nisam vido opciju sa kojom bi mogao da kada imam vise racunara u mrezi a jedan mi je samo zakacen na Internet preko dialup-a da pridjem i ostalima racunarima sa VNC-om. To radmin ima.

To radmin radi preko host opcije, ne verujem da to ima bilo koji VNC klijent, inace ja koristim Tight VNC

Ono sto se meni ne svidja na Ultra VNC-u, sto nisam vido opciju sa kojom bi mogao da kada imam vise racunara u mrezi a jedan mi je samo zakacen na Internet preko dialup-a da pridjem i ostalima racunarima sa VNC-om. To radmin ima.

Ne mora to da ima VNC, to uradis forwardovanjem portova na ruteru ili racunaru koji ima internet konekciju.

a da probas teamviewer...
koristio sam do sad samo windowsow remote desktop, mogu reci da je ovo elegantnije i brze resenje

istina...i koliko sam video uopste nije pristupacan...covek ne rece da treba da je free...mozda se ima kesha :D

Ne mora to da ima VNC, to uradis forwardovanjem portova na ruteru ili racunaru koji ima internet konekciju.

Nema rutera, samo obican switch (nije upravljiv), kazem ima samo jedan racunar koji se kaci preko dialup-a a svi ostali kojima hocu da pristupim su u lokalnoj mrezi.

Kako da uradim forwardovanje portova na tom racunaru sa dialup-m (meni ne treba da ja sherujem konekciju jer necu da ti drugi pistupe netu, nego ja da im pridjem)!?

Nema rutera, samo obican switch (nije upravljiv), kazem ima samo jedan racunar koji se kaci preko dialup-a a svi ostali kojima hocu da pristupim su u lokalnoj mrezi.

Kako da uradim forwardovanje portova na tom racunaru sa dialup-m (meni ne treba da ja sherujem konekciju jer necu da ti drugi pistupe netu, nego ja da im pridjem)!?

Ne moze i jare i pare. Ako neces da ti racunari imaju pristup internetu onda ne mozes ni ti njiam s ainterneta da pridjes.

Ukljuci Internet Sharing Connection, podesi forwarding portova, a onda zabrani ostalim racunarima da izlaze na net, pravilima za blokiranje.

Da li imas instaliran mirror driver (za windows)? Sa njim VNC dosta brze radi. Ja sam nesto petljao sa VNC-om pa sam modovao UltraVNC Server sorce i izbacio JPEGLIB i ubacio Intelovu IJL biblioteku tako da enkodiranje sada radi mega brzi encoder. Sve sto sam dobio je manje opterecenje servera i veoma malo ubrzanje. Doduse to je bila Windows verzija servera...

Ne moze i jare i pare. Ako neces da ti racunari imaju pristup internetu onda ne mozes ni ti njiam s ainterneta da pridjes.

Ovaj put moze :), ja probao radi. Na racunaru koji se kaci preko dialup instaliras ultravnc server i viewer, eeeee onda se ja na taj racunar nakacim, i pokrenem drugi viewer tj. viewer na lokalnoj masini i pristupim na bilo koji drugi racunar u lokalnoj mrezi (samo imam dva VNC prozora). To radi zato sto su dva razlicita porta u pitanju 5800 i 5900.

Poslednja izmena:
Koristite Logmein (www.logmein.com). Osnovna verzija je besplatna, a najlepše je to što za kontrolu udaljenog računara nije potrebno instalirati klijent, nego se koristi bilo koji browser. Idealno za pristup (ako zagusti) iz internet kafea, ili sa tuđeg računara na kome nemaš administratorska ovlašćenja. Osim toga, nije potrebno konfigurisati port forwarding ukoliko je računar kome se pristupa sa udaljene lokacije povezan preko routera.

Nazad
Vrh Dno