Šta je novo?

Zamena za Nokiu 5800

jelenaki

Cenjen
Učlanjen(a)
07.12.2010
Poena
169
Imam 5800 vec vise od dve godine i htela bi nov tel. Bitno mi je da ima sve funkcije (wifi,gps)kao i nokia jer ne bih bas s konja na magarca :) Nisam neki zahtevan korisnik,nije mi toliko bitan ni RAM ni procesor,koristim ga samo da proverim mail,opera mini,u princicu ova nokia zadovoljava sve moje potrebe.Je l ima neko da mi preporuci slican ili bolji tel do 150e,android ili symbian?

Prodas tu nokiu za 100e ako je ocuvana (ili 80) dodas na tih 150 i eto ti maltene desire ili hd2.

Taj LG GT540 Optimus nije loš, video sam da ga nekoliko mojih poznanica koristi i generalno su zadovoljne s njim. Za 150 evra teško da ćeš naći bolji, a da je nov telefon, eventualno Samsung I5700 Spica, Samsung I5800 Galaxy 3(ako uspeš da ga nađeš na oglasima novog za 150 evra). Najbolje ti je da ih sam probaš "uživo" pa da odlučih koji ti više vizuelno odgovara.

Poslednja izmena:
Onda Wildfire ili GT540

Kakvog su kvaliteta LG telefoni s obzirom da sam ja malo nemarna pre telefonima,cesto mi pada pa me zanima da l moze da izdrzi?:)
Nokia mi nije probleme pravila sto se toga tice,cak ni ogrebotinu nema a padala hiljadu puta

Pored HTC-a Wildfire taj LG izgleda smesno tj. iako je Wildfire jeftiniji telefon ipak je HTC tako da ja ne bih razmisljao izmedju LG-ja i HTC-a. Znaci po kvalitetu je bolji HTC cak i od Nokie, zavrsna obrada Wildfire modela je slicna kao i kod Desire modela.

Jeste wildfire bolji,ali ona rezolucija moze jako da smeta!

@jelenaki Najbolje je da odes do neke prodavnice, ili mts poslovnice pa pogledas uzivo lg, ja ga imam neko vreme i prilicno sam zadovoljan i telefonom i kvalitetom izrade.

Huawei-u8800.jpg

http://www.gsmarena.com/huawei_u8110-3158.php
http://androidphone.bg/wp-content/uploads/2010/11/Huawei-u8800.jpg

Neka ti neko donese ZTE Blade odnosno Orange San Francisco iz inostranstva, konkretno iz Orange-ovih podavnica, Engleska recimo. Mislim da ce izaci jeftinije od LG GT540 a daleko je naprediniji telefon.

Gledala sam danas LG i wildfire,ostalih predloga nije bilo u ponudi i kod htc se primecuje nedostatak sto se tice rezolucije tako da sam na kraju ipak bliza kupovini LG-ja. Ako neko ima bolji predlog...

Odluka je pala na LG ili SE X8. Lg mi se vise svidja kako izgleda ali nekako imam vise poverenja u SE sto se tice kvaliteta,sve ostalo je manje vise isto sem sto je SE 20ak evra skuplji i ne znam kako cu da se snadjem sa kapacitativnim ekranom s obzirom da imam nokte :)
Sta mislite?

Odluka je pala na LG ili SE X8. Lg mi se vise svidja kako izgleda ali nekako imam vise poverenja u SE sto se tice kvaliteta,sve ostalo je manje vise isto sem sto je SE 20ak evra skuplji i ne znam kako cu da se snadjem sa kapacitativnim ekranom s obzirom da imam nokte :)
Sta mislite?

Pazi, ja sam pre nešto vremena zamenio svoju Nokiju 5800 sa ZTE Blade, to je stvarno neverovatan telefon za svoju cenovnu klasu, problem je što ga tamo u Srbiji nećeš moći da nađeš. Da ti kažem iskreno, iako je Blade realno dosta bolji telefon, moram da priznam da je 5800 odlično završavao posao i realno je veliko pitanje ima li smisla menjati ga za neki Android iz niže klase. Em, što ćeš morati opet da se privikavaš na drugačije okruženje (a Android je malo specifičan, čak sam i ja sa debelim iskustvom u IT-u imao neke wtf? momente sa njim), em što moraš da tražiš i podešavaš zamene za aplikacije na koje si se navikla. Tako da ako nisi geek, možda je najbolje i da za sad ne menjaš telefon, a ako jesi geek, onda hajde da se upoznamo. :D Inače, nokti su jako zgodna stvar za rezistivni ekran, ali će ti praviti probleme na kapacitivnom

Pazi, ja sam pre nešto vremena zamenio svoju Nokiju 5800 sa ZTE Blade, to je stvarno neverovatan telefon za svoju cenovnu klasu, problem je što ga tamo u Srbiji nećeš moći da nađeš. Da ti kažem iskreno, iako je Blade realno dosta bolji telefon, moram da priznam da je 5800 odlično završavao posao i realno je veliko pitanje ima li smisla menjati ga za neki Android iz niže klase. Em, što ćeš morati opet da se privikavaš na drugačije okruženje (a Android je malo specifičan, čak sam i ja sa debelim iskustvom u IT-u imao neke wtf? momente sa njim), em što moraš da tražiš i podešavaš zamene za aplikacije na koje si se navikla. Tako da ako nisi geek, možda je najbolje i da za sad ne menjaš telefon, a ako jesi geek, onda hajde da se upoznamo. :D Inače, nokti su jako zgodna stvar za rezistivni ekran, ali će ti praviti probleme na kapacitivnom

U pravu si skroz, i meni 5800 zavrsava posao u potpunosti ali vec je star i cini mi se da ce polako da crkava,vec je bio na servisu tako da mi je trenutna dilema rezistivni ili kapacitivni ekran tj. da li da zrtvujem nokte zarad kapacitivnog :)

@morbius daj nemoj da plasis devojku, sve potrebne aplikacije su vec na telefonu (sms/mms, pozivi, kalendar, audio/video player. kamera, alarm, kalendar...), a ostale se ubacuju jako lako, e sad ako zeli remote desktop na svom androidu, ili neki modovan rom, da ga klokuje i sl. onda malo progugla i problem resen.

glasam za nokte, kakva je to devojka bez noktiju (sala), najbolje da probas da vidis kako radi.

U pravu si skroz, i meni 5800 zavrsava posao u potpunosti ali vec je star i cini mi se da ce polako da crkava,vec je bio na servisu tako da mi je trenutna dilema rezistivni ili kapacitivni ekran tj. da li da zrtvujem nokte zarad kapacitivnog :)

Teško je proceniti. Rezistivni ekran reaguje na pritisak, baš se vidi da 5800 više odgovara dodir na malu površinu stilusom ili vrhom nokta nego jagodicom prsta. Sa druge strane, kapacitivni ekran voli da ga "zaćopaš", baš da ostvariš veći kontakt, nije za neke precizne stvari. Dobro, većina aplikacija na Androidu je prilagođena za veliku površinu kontakta, ali imaš poneku neoptimizovanu ili neki mali link na web stranici koji zna da te iznervira jer nikako da ga pogodiš prstom na kapacitivnom ekranu. Nokti smetaju poprilično, a ja ne mogu da ponekad ostvarim dobar kontakt ni samim vrhom prsta gde mi je koža zadebljana i slabije provodi, ali pretpostavljam da ti kao žensko imaš mekše ruke. Kapacitivni ekran je znatno tvrđi, ne možeš ga izgrebati kao rezistivni, ali ga je zato možda lakše razbiti (diskutabilno). Mnogo njih kažu i da im se subjektivno dopada osećaj tvrdog ekrana i uopšte tvrdog telefona u ruci (pošto su pederi :d). Kapacitivni ekran takođe ne možeš koristiti u rukavicama, ali jednako reaguje bilo gde da ga pipneš, primetila si verovatno na 5800 da uz ivicu ekrana moraš jače da pritisneš nego na sredini.

Ne znam šta bih ti preporučio, sama odluči.

Poslednja izmena:
Iskreno, mislim da više nema svrhe diskutovati na ovu temu. Uopšte se više ne prave telefoni sa kvalitetnim res. ekranom (poslednji beše n900, a da nisu krš :D).
Stakleni kap ekran, all the way.
Osim ako nisi zagrizla opako za symbian, prelaz na android je logičan sledeći potez, kojim ćeš da se oduševiš. Počevši od mnogo bolje rešenog korisničkog interfejsa, do postojanje aplikacije za šta ti padne na pamet. :D

Poslednja izmena:
Kupila sam x8:) upravo s njega :) kuckam,nabadam nekako :) nisam imala prilike jos da ga cackam nesto detaljnije ali za sada me android odusevljava. Malo mi sporije ide kuckanje ali bice bolje. Hvala puno na savetima

Nazad
Vrh Dno