Šta je novo?

Zamena za hard disk

bobby63

Čuven
Učlanjen(a)
20.07.2002
Poena
620
Pravim za klijenta racunar specijalne namene, ne kome se izvrsava poseban program i jedan od zahteva je da nema hard disk.
Naravno, prvo mi je palo na pamet da koristim usb memory stick, medjutim, koliko sam video ta vrsta memorije podrzava ogranicen broj upisa, oko 30.000, sto je malo jer program stalno upisuje neke podatke u bazu.
Postoji li neka vrsta memorije, kapaciteta 1-2 GB, koja podrzava neograniceni broj upisa?

Pozdrav svima i unapred hvala

Wd data traveler - Kachi se na usb shto bi moglo da ga svrsta u ,,flesholike" uredjaje [bez obzira shto je hard u pitanju]

Hvala puno

@MAMADZULA
Nije lose resenje ali ne valja sto se sadrzaj brise ako racunar nije ukljucen u struju duze od 10-tak sati a i nije tesko da kod nas i struja nestane taj period.

@sT4Lj|n
Kako se tacno zove taj model, google mi uvek izbaciju kingston data traveler koji je obican flash

Da li se taj racunar gasi ili je stalno ukljucen?

Ako je stalno ukljucen onda razmisli o kombinaciji ram drajva i CF kartice na CF-IDE adapteru na kojoj ce se jednom ili dva puta u toku dana samo upisivati backup.

Prosto i jednostavno kupi jedan ATA CompactFlash Disk u koji se ubacuje CF kartica neogranicenog kapaciteta i koji se na kompu povezuje direktno na IDE granu. Sa njega se normalno bootooje kao sa hdda i zavrsio si posao!
Sto rekla susedna braca, prosto pak jednostavno...:d

Poslednja izmena:
Racunar se gasi van radnog vremena ali mora da sacuva stanje u slucaju nestanka struje tako da manje vise mora da se stalno piskara nesto.

ATA CompactFlash Disk, nisam ni znao za ovako nesto, to bi moglo da bude ono sto mi treba.
Zapravo ovo bas i jeste ono sto mi treba.

Prosto i jednostavno kupi jedan ATA CompactFlash Disk u koji se ubacuje CF kartica neogranicenog kapaciteta i koji se na kompu povezuje direktno na IDE granu. Sa njega se normalno bootooje kao sa hdda i zavrsio si posao!
Sto rekla susedna braca, prosto pak jednostavno...:d

Ili ono što je MAMADZULA predložio što je mnogo skupo ali mnogo brzo ili ovo kao neko ekonomično rešenje, ja ne znam za treću opciju...

ATA CompactFlash Disk sam imao prilike i da vidim i da licno radim sa njime.Normalno se kaci na IDE granu i u njega se bode CF kartica proizvoljnog kapaciteta i sasvim normalno ga vidi PC kao HDDa i normalno butuje sa njega i ... Jednom recju do JA.. bre!!!
Ukusno, slatko a ne goji:d. Pitajte u NETIKSu za njega!

Nazad
Vrh Dno