Šta je novo?

Zamena za ACDSee

okmijun

Čuven
Učlanjen(a)
08.09.2004
Poena
755
Moja oprema  
CPU & Cooler
i7-7940x
Matična ploča
Asus x299 ROG
RAM
128GB DDR4
GPU
Titan X Pascal 12GB
ko sto sam naslov kaze :)
treba mi neka zamena za ACDsee, ne mora da ima nikakve posebne dodatne funkcije, osim pregleda slika, al da to radi kvalitetno
otprilike kao sto je ACDSee radio do verzije 3.00 :)
....
da je brz ko munja i da otvara u trenu, da ima sve ono sto i ACDSee, tumbnailovi, full screen
Irfan nisam koristio godinama, al ono pre sto sam video nije mi se svidelo, mozda se sad promenio?

brzi kamen?

XnView

Ja koristim XnView za pregled slika i prezadovoljan sam kako radi.
Probaj ga, mozda ti se svidi... ;)

FastStone Image Viewer - Odlican program,a besplatan.

A jesi probao ACDSee Pro 5? Ja sam zadovoljan sa ovom verzijom.

FastStone je, po meni, jedan od najblistavijih primera šta Freeware može biti.

okmijun: mogu li da pitam sto bi uopste menjao acdsee 3.0?!?...mislim, ja ga koristim oduvek i verovatno cu uvek, cisto da znam sta moze biti uzrok tvog nezadovoljstva da i ja na to obratim paznu.

Probaj IrfanView. Ja ga koristim godinama i odlican je.

Od Irfana brži nema. Ali ga ja koristim u kombinaciji sa fajl menadžerom. Služi samo da otvori sliku i prebaci na drugu. IrfanView služi za pregledanje slika, nije namenjen organizaciji ili pravljenju izmena na slici.

FastStone je mnogo zaokruženiji ali meni to ne treba a ono što mi treba radi sporo (učitavanje slika).

ne mora da ima nikakve posebne dodatne funkcije, osim pregleda slika, al da to radi kvalitetno
otprilike kao sto je ACDSee radio do verzije 3.00 :)
....
da je brz ko munja i da otvara u trenu, da ima sve ono sto i ACDSee, tumbnailovi, full screen
Irfan nisam koristio godinama, al ono pre sto sam video nije mi se svidelo, mozda se sad promenio?

Tama sam hteo da ti preporučim Irfan verovatno najbolji program za pregled fotografija koji zadovoljava sve navedene želja kad, tebi se nesviđa tako d aili menjaj zahteve ili neka ti se dopadne Irfan:d

IrfanView služi za pregledanje slika, nije namenjen organizaciji ili pravljenju izmena na slici.

FastStone je mnogo zaokruženiji ali meni to ne treba a ono što mi treba radi sporo (učitavanje slika).

Neće biti baš tako jer ima opciju tj dodatak IrfanView - Thumbnails koja je odlično rešena

Poslednja izmena:

ne znam kako i sta je za tebe sporo
meni fenomenalno brzo radi sa raw, jpeg i tiff fajlovima koji su ogromni... tiffovi mogu da mi budu i par stotina mb...

+1

Fastone mi radi odlično. Raw, tiff, šta god, otvara brzo...

ma fast stone je brzi gonzales, imam jedan folder sa jako puno slika, AC-DC se tu zakuca na smrt a ovaj brzi kamencic ni da stucne!

Meni sve sto treba je da prilikom uvoza slika sa fotoaparata , program moze da razvrstava po datumu po direktorijima, i pred toga da ima calendar u sebi, da na primer kada hocu da pogledam jun 2010, samo kliknem na taj datum i dobije sve slike od tada.

Acdsee ima ovo, ima li neki od ovih besplatnih? Sada sam probao faststone i koliko vidim nema to.

Kako se uopste u FAST STONu namesta da bude crna color shema, jel moguce to?

Nazad
Vrh Dno