Šta je novo?

Zamena VGA kabla i problem sa slikom?!

Dark Angel

Čuven
Učlanjen(a)
19.01.2002
Poena
735
Moja oprema  
CPU & Cooler
XEON E5440 mod 775
Matična ploča
ASUS P5B
RAM
6 Gb
GPU
GIGABYTE 1050 TI
Storage
SSD Biostar 240Gb + HDD...
Zvuk
XONAR D 2
PSU
CORSAIR
Monitor
SAMSUNG 32" TV
Miš & tastatura
LOGITECH MX MASTER x2
Ostale periferije
LOGITECH Z-5500
Laptop
ASUS VIVOBOOK OLED 1513, MACBOOK PRO 5.2 + 7.1 + ...
Tablet
ASUS TRANSFORMER
Pristup internetu
  1. Optički internet
Zamenio sam dotrajali kabel izmedju monitora (940N) i graficke (sve bilo u zutoj boji ...). Nakon zamene kabela - uzeo sak Kolink u jednoj renomiranoj prodavnici (da ne reklamiram istu), slika ima ghost - tj. senke pomerene malo udesno i nema ostrinu koju je imala sa prethodnim kabelom.

Takodje primetio sam da kada pritisnem "auto" na monitoru slika se suzi sa desne strane za nekih 2 cm (slika dole). Kada vratim stari kabel ovo se ne desava.

Da li moguce da je kabel neispravan ?

Prilozi

• monitor 002.jpg
    monitor 002.jpg
    82.3 KB · Pregleda: 144
Poslednja izmena:
Zamenio sam dotrajali kabel izmedju monitora (940N) i graficke (sve bilo u zutoj boji ...). Nakon zamene kabela - uzeo sak Kolink u jednoj renomiranoj prodavnici (da ne reklamiram istu), slika ima ghost - tj. senke pomerene malo udesno i nema ostrinu koju je imala sa prethodnim kabelom.

Takodje primetio sam da kada pritisnem "auto" na monitoru slika se suzi sa desne strane za nekih 2 cm (slika dole). Kada vratim stari kabel ovo se ne desava.

Da li moguce da je kabel neispravan ?

potpuno moguce, ja imam slican problem... na staroj konfi sam mjenjao vga kabl, uzmem nov neotpakovan, slika je gola voda, mutna...dobijem u zamjenu drugi, opet ista prica...u sustini, dobili su neku znj robu, nijedan kabl iz citave narudzbe nije valjao...sad cekam da im dodje druga tura...

Jesu li Kolink kablovi u pitanju?

ima li negde neki "krshten" kabel da se kupi - nije bitna cena !

Stvarno ne mogu da verujem da se ovako nesto valja kod nas na trzistu ...

Poslednja izmena:
Pogledaj u kanibalu, inače imaš Bandridge kablove koji su dosta kvalitetniji ali i skuplji(malo googlaj pa vidi gde ih ima, bilo ih je u metro-u).
tak kolink verovatno i nema filtere na krajevima koji su bitni pri višim rezolucijama i osvežavanjima.

ima filtere (male dzombe) pri krajevima kabla, ali je slika sa njima krsh

kabel vracen, proban u prodavnici - primecene iste anomalije, uzet drugi kabel - anomalije iste, dakle ovi Kolinkovi kablovi su krsh neopevani - za izbegavanje !!!!!!

Bilo je u Desku profi Hama kabl, debljine kao kabl od sporeta :p, cena oko 10€.
Vredi svaku paru.

Vrh Dno