Šta je novo?

Zamena USB porta

MaxXx

Čuven
Učlanjen(a)
23.08.2003
Poena
650
Imam Chieftec BX-03 kućiste na kome je od prvog dana oštećen prednji usb port, a drugi je bio koliko toliko ispravan dok i on nije otpevao svoje. Naime ona četiri limčića su se uvukla i deformisala tako da priključak nema kontakt. Pokušavao sam da ih namestim ali sve bez uspeha, jedino mi ostaje da zamenim ceo priključak jer mi prednji portovi baš znače, a da nađem celu pločicu sa priključcima mi se čini nemoguće. Pitanje je da li je neko menjao usb portove, da li je komplikovano ili čista rutina za ljude koji se razumeju u elektrotehniku i koliko bi to sve koštalo? Da napomenem da se usb port nalazi na maloj štampanoj ploči koja je zašrafljena iza maske kućišta.

extremef22.jpg

Nisam radio ništa slično, al' po onome što sam čitao po netu čini mi se da to ne bi trebalo da predstavlja veliki problem. Odlemiš stari konektor i zalemiš novi na istu pločicu.

To mi ne odgovara, oba 3.5" slota su mi zauzeta jer su mi tu HDD-ovi i kuler koji ih hladi. Ipak bi se držao osposobljavanja ovoga što trenutno imam.

Mislim da je ovo preskupo za ono što nudi.
Tražio sam pre par meseci ovako nešto za devojkin komp, tad sam našao neki trustov (il' sličan polu noname proizvođač) za nešto malo veće pare (naravno nisam ga uzeo). Jes' da je bio skuplji, ali je izgledao mnooogo bolje, imao više priključaka, čak možda i esata.

Poenta je da je ono dranje po ušima, pa moguće se za manje pare može uzeti polovno kung-fu kućište i iščupati iz njega :d

Ako imaš pozadi slobodan port, uzmi onaj produžni kabl za usb ili kako se već zove.I posle ulaz mužeš da prilepiš na kućište, sto ili gde već. To ti je verovatno najjeftinije rešenje.

Da, USB hub je dobro resenje problema.:)

Svako ko je vest sa lemilicom bi mogao da ti to zameni, ukoliko nadjes odgovarajuci konektor. Verujem da ce se naci neko na forumu ko ce ti to odraditi.

Treba ti nesto ovako ako je konektor pod uglom od 90 stepeni:

USB-Connector-USB-AF-90-DEGREE-2-LAYER-.jpg

Mozda se moze skinuti sa neke neispravne maticne ploce.

Ako je uspravan, kao ovaj:

USB-Connector-AF-2-Layers-Straight-Dip-.jpg

verovatno ces se malo pomuciti da ga nadjes... Mada, mozda sa nekog krs kucista...

Poslednja izmena:
Svako ko je vest sa lemilicom bi mogao da ti to zameni, ukoliko nadjes odgovarajuci konektor. Verujem da ce se naci neko na forumu ko ce ti to odraditi.

Treba ti nesto ovako ako je konektor pod uglom od 90 stepeni:

USB-Connector-USB-AF-90-DEGREE-2-LAYER-.jpg

Mozda se moze skinuti sa neke neispravne maticne ploce.

Ako je uspravan, kao ovaj:

USB-Connector-AF-2-Layers-Straight-Dip-.jpg

verovatno ces se malo pomuciti da ga nadjes... Mada, mozda sa nekog krs kucista...

:S: Tek sad videh da je tema verovatno bajata, ali sta je-tu je...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno