Šta je novo?

Zamena tonera u HP - u

Clubbin'

Cenjen
Učlanjen(a)
31.01.2013
Poena
155
Pozdrav,

Posedujem laserski štampač HP P1102 sa istrošenim fabričkim tonerom oznake 85a. Kod kuće imam reciklirani, potpuno novi toner tipa 35a koji se ugrađuje u HP štampače serije P100x (P1006 etc.).

Zanima me da li mogu ovaj toner da ubacim u moj P1102 i koristim bez problema? Toneri su naizgled identični, pokušao sam da ga ručno ubacim u štampač, deluje kao da može, ali nisam išao do kraja iz straha da nešto ne slomim.

Hvala unapred.

Pogledaj oznake na samim kasetama tonera, pa ako su isti onda je sigurno u redu. Ako ne, uvek možeš da pogledaš kod proizvodjača koji su zašta.

Hm, oznake znam već, jedan je 85a, drugi 35a. Zanima me da li u moj HP P1102 (koji koristi 85a toner) mogu da ubacim toner 35a od HP P1006?

85a ide u moj laserjet 1300. E sad kad sam ga nosio na reciklažu baš juče, rečeno mi je da za 1300 treba da ima čip a za 1200 nema te onaj za 1300 može u 1200 ali ne i obrnuto. pogledaj dali neki od njih ima čip, nalazi se na gornjoj unutrašnjnoj strani. ima nekolko kontakta sa okruglim čipom izmedju njih. Ako tvoj original ima čip a onaj drugi nema onda neće moći da radi.

Male su razlike izmedju kaseta ali HP 35a ne moze da se koristi umesto HP 85a. Pitaj neki servis za reciklazu da ti da 85 umesto 35 uz neku doplatu

Probaj da uguras ali na silu. Cim zapne ti polako guraj a ako nece dalje onda verovatno ne moze za tvoj stampac. Nemas sta da polomis ako ne zapnes kao sivonja. I ja imam HP1102W ali ne znam da li moze toner druge oznake.

Ej sh0ne, widim imaš isti štampač kao cathyy u temi iznad, njoj treba drajver za 7micu, ja imam za 1300 - 1150 a neznam dali bi radio na tome. Vidi ako možeš da joj pomogneš.

ako pogledas sa strane kaseta videces razliku u onim malim dodatcima koji nalezu na kanal u stampacu koji vode kertridz do kraja putanje.
takodje ukoliko nemas univerzalni chip na tom hp 35 koji moze da se koristi i na hp 85 moras i cip da promenis.
Ja imam obrnut slucaj imam hp p1005 i na njemu isprobavam 85 tice. na hp 85 ima sa strane kockica koja se odsece i
onda kertidz lepo upadne u stampac, a kad se ubaci u 1102
nije mu problem da radi dobro.

Nazad
Vrh Dno