Šta je novo?

Zamena procesora - problem !

hejvule

Slavan
Učlanjen(a)
05.08.2004
Poena
319
Uleti mi kombinacija za X2 3800+ za S939 . Ne budem lenj flesnem plocu (DFI Nforce4 Ultra-D) sa poslednjim zvanicnim biosom sa DFI sajta oznake "NF4LD406" od 4.6.2006.
Namontiram procesor, ukljucim, svetle 3 diagnostic led-a i pisti ( problem sa memorijom po manualu ) . Probam samo prvi narandzasti slot, ( pre sam isto imao frku,
pa samo odradim clear CMOS, udjem u Bios i namestim sta mi volja ), nece, isprobam sve moguce kombinacije sa slotovima nece .
To sve ponovim sa Corsairom iz potpisa, pa sa PQI-jem DDR400 od 1 GB,
pa se onda lik koji mi je nudio procesor iscima i donese Nanya DDR400 memoriju i ista glupost :wall:
Vratim stari 3500+ i proradi odmah :S:
Zanima me jel imao neko slican problem ?? Da nije do napajanja (Chif 360 stara serija, radi ko
zmaj, ili mozda neke nekompatibilnosti na relaciji procesor (integrisani mem controler)
- ploca - memorija . Posle mi se lik javio i kaze da proc radi i da ga je prodao .
Znaci ostadoh bez procesora :S: al sam makar ocistio kuler i stavio novu pastu :D
Ako neko ima ideju nek pise, cisto da bar saznam sta je problem :crash:

Da li si pre flesovanja probao novi procesor ( 3800+ ) ?

Nekada nema potrebe menjati stvari koje rade,pa si mozda i ti pogresio sto si promenio verziju BIOS-a.

Da li pre montiranja novog cpu-a vratio sve vrednosti i BIOS-u na default, tj. pozeljno uradio i CMOS reset?

Ako jesi, mozda je taj X2 neispravan?

Poslednja izmena:
Da li si pre flesovanja probao novi procesor ( 3800+ ) ?

Nekada nema potrebe menjati stvari koje rade,pa si mozda i ti pogresio sto si promenio verziju BIOS-a.

Ne, prvo sam flesovao, pa onda probao .

@M_M
Uradjen CMOS, a procesor radi, lik ga je posle prodao i javio mi da je sve ok sa procesorom .

Poslednja izmena:
Da, sve je u redu sa procesorom. Radi čak i na Gigabyte-u sa usr... Uli čipsetom, probali smo ga kod Čika Pere pola sata kasnije (ja sam onaj što je merio unimerom).

Interesantno, procesor nije hteo da proradi ni na Abit Fatality, a na Gateway NF4 SLI radi ko blesav.
Uglavnom, ovo pišem sa računara "srećnog dobitnika".
Temperatura mu je 25-35 stepeni.
Poz.

Treba da vidis koji je maksimum koji tvoj ploca trpi sto se brzine procesora tice.

Nazad
Vrh Dno