Šta je novo?

Zamena modema za ruter

milos32

Slavan
Učlanjen(a)
27.09.2007
Poena
319
Pozdrav ljudi,imam modem huawei mt822 kod telekoma ali bih ga zamenio za bilo koj ruter,prvenstveno zbog portova koji su mi bas potrebni,bio sam vezan ugovorom koji je odavno istekao pa me interesuje da li telekom dozvoljava ovakve zamene. . .

Pozdrav ljudi,imam modem huawei mt822 kod telekoma ali bih ga zamenio za bilo koj ruter,prvenstveno zbog portova koji su mi bas potrebni,bio sam vezan ugovorom koji je odavno istekao pa me interesuje da li telekom dozvoljava ovakve zamene. . .

Okrenes 9813 i pitas. Nista lakse.:wave:

Nemoj ni da okreces 9813,napricace ti gomilu gluposti tipa "mozete ali ne pruzamo podrsku za routere drugih proizvodjaca bla bla bla...".Znaci slobodno kupis drugi,zakacis,konfigurises i to je to.Ima samo jedan mali problem:Telekom je jedini ISP kod koga jedan deo uredjaja ne radi,tacnije po pravilu dobijas nerutirane IP adrese ako koristis pogresan uredjaj.Isprobano D-link ne radi kod vecine korisnika.Isprobano TP-Link radi svuda.Znaci imas dve mogucnosti:ako hoces neki odredjeni model ako mozes da ga uzmes na probu onda tako i uradi(preporucio bih ti neki Linksys uredjaj,odlicni su).Ako ne mozes,uzmi slobodno bilo koji TP-Link(recimo 8840-taj ima 4 lan porta).Takodje TP-Link radi odlicno sa P2P saobracajem,nesto cime ne mogu bas svi uredjaji da se pohvale.

hvala na savetima kobaya,da li slucajno znas da li ja moj postojeci huawei 822 mogu zameniti kod telekoma za bilo koji ruter,recimo huawie 510...

Moja preporuka ti je da poslusas kobaya i kupis sebi neki posten ruter i zaobidjes huawei HG510 (koji imam i ja) u sirokom luku posto je ovaj ruter vrlo tesko naterati da radi. To cu uraditi i ja cim iskrsne neka lova ako dotle ne predjem kod nekog drugog ISP.
P.S. Na forumu imas vise tema vezanih za ovaj ruter pa procitaj da vidis koji su problemi u vezi sa njim.

Poslednja izmena:
mt882 je ruter takodje, a taj problem sa portovima resavas prebacivanjem u bridge ili dmz-om ili nat-ovanjem, ako imas potrebu za vise kompova kupis switch, jedino ako bi na ovu recesiju da puknes pare na neki drugi ruter jer ti se ne svidja roze boja ,)

Poslednja izmena:
Moze ako imas neku vezu,inace ne moze :).Ali ne bih ti savetovao HG510 niti HG520(koji je sada dostupan od skoro i za annex A korisnike),jer kao sto rece Ika Miladinovic,ti su routeri uzas.Istina je da je mt882 router(eno ga kod mene trune u kesi,jedva da sam ga i koristio),ali ti svakako savetujem prelazak na neki malo bolji router ako neces da imas packet loss,lose pingove i ostale probleme sa kojima su suoceni korisnici HG510 i HG520,a i jedan deo korisnika MT882(iako nisu toga ni svesni i misle da im net bash bash extra radi,jer zaboga kad mere na speedtest.net super im je brzina,bash ona koju telekom i reklamira).E sad ne kazem da je TP-Link dobar router,to se vidi i po ceni,ali kad je i on bolji od havaji routera,onda zamisli sta ces da dobijes nekim malo boljim Linksys-om.Navescu ti primer:moj tvrdoglavi drug ima Dreambox,pa plus HDTV satelitsku karticu u PC,pa plus mnogo skida torente i to po vise njih uporedo.Placa pretplatu za dreambox i HDTV satelitsku kartu gde mu stalno stizu update kljuceva preko neta.E sad dok me nije poslusao da uzme malo bolji router,nikad nije smeo da ostavi snimanje i da izadje,jer u trenutku kada pored svega toga sto radi router zastuca,ode satelitska.E kada je uzeo Linksys WAG 200 progledao je.Roter vuce torente i dve satelitske i nikad ne zastuca,nikad dosada nije zaglupeo,a trpi ozbiljan port forwarding preko sebe.

ljudi,hvala na savetima...pozvao sam tehnicare koji su mi takodje rekli da zamenu mogu izvrsiti samo u slucaju da sa moji sadasnjim modemom nesto nije u redu...posto su rekli da mora da bude pokvaren da bih ga zamenio.ja sam ga malo "popravljao" i onda su mi bez pogovora zamnenili za 510,e sad sledi ono sto bi svaki korisnik trebalo da zna,brzina huawei 822 je sa nvidia sajta tacno 460kb/s,a brzina huawei 510 sa istog sajta je 425kb/s...naravno rac je o paketu clik 4(4096/252),ovo sam naravno proverio na jos jednoj liniji uz isti adsl paket kod komsije,rezultati su isti...dakle 822 je za oko 9 procenata brzi od 510 tako da je u svakom slucaju bolje kupiti svoj ruter ili zadrzati stare mt822...pozdrav

E tako sam i ja zamenio. I jos par drugara isto. Cak smo im odneli ispravne modeme. Samo kazes crko', a ako ima u ormaru drugi, teta ti odma zameni. Tako je bar kod nas u Sidu bilo

to sam i ja nesto sumljao na ovaj mt822, jer isti paket na speedtouch ruteru izvuce veci protok, ali sam i sumljao da je mozda do linije, jer mi je speedtouch na drugoj lokaciji u gradu, ali izgleda ipak nije do linije vec havajca.

danas samo od komsije kupio mt822 za 10e,isti onaj koji sam namerno pokvario zabog 510,rezulta isti,sad imam i mt822 i 510,ponovio sam sve ispocetka,havajac 822 skida 460kb/s a havajac 510 skida 425kb/s
p.s ako nekome treba 510,nova u kutiji,vrlo jeftino...

kod mene opet drugacije mt822 izvuce samo 425KB/s, a speedtouch vise.

Nazad
Vrh Dno