Uvek postoji prvi put, mislim nije to stvar koja se radi svaki dan, ali neko ko je član ovog foruma i ima 261 post bi trebao da zna da skine kuler, izvadi ploču.... I meni je bilo frka prvi put, samo treba da je glava hladna i da se razmišlja o tome šta se radi. Pošto kupuješ Spire WhisperRock IV, znači da imaš soket A mašinu, te moraš biti 5 puta pažljiviji, da ne bi okrnjio procesor, što se dešavalo i profijima. Skini napajanje da ti ne smeta, osim ako imaš neko veće ljudsko kućište tipa Chieftec-a ili sl. Pazi kako okrećeš kuler, da ga ne bi naopako stavio i prekosio ga, pa ćeš dobiti lep privezak. Neću da se pravim pametan, ali to se desilo jednom drugaru, koji je kao iskusni avio mehaničar rasturio komp do najstinijih delova radi 1000 časovnog

pregleda, sve je lepo očistio, i kada je posle sastavio komp posle 3 sekunde usledilo je

:crash: :wall: :bottle: + manjak u džepu :zgran: . Na onaj svet je otišao 1700+ Palominac i to AGOIA jezgro, koji se klokovao na u ono vreme neverovatnih 1800MHz, a možda i više.
Ne znam šta je ivanbo2003 hteo da kaže: "Pazi i ovo: posle montiranja/zatezanja opruge,NEMA VISE POMERANJA.Mislim na ono tipa:"Da nije malko ukrivo..."
Znaci,otpustis pa pomeris pa opet zategnes
Bolje da to uradi neko isqsniji,savet koji si vec dobio od drugih.Nije da ti to "ne mozes",vec sto je sigurno sigurno je
POZ"
Koliko znam, poželjno je posle montaže pomeriti kuler malo levo-desno da bi se pasta pravilno rasporedila, t.j. da se lepo istisne eventualni višak paste. E sada ako neko ima osećaja u rukama koliko i medved....