Šta je novo?

Zamena Grafičke

Axel

Čuven
Učlanjen(a)
26.09.2002
Poena
660
Pozdravi,
trenutno imam ASUS EN8600GTS SILENT/HTDP/256M,
Takodje me interesuje ako dodam oko 150e da li je najbolji izbor za kupovinu SAPPHIRE ATI RADEON HD4870 512MB DDR5?

thx ;)

Poslednja izmena od urednika:
Uz 150e taman imas za pomenutu 4870 od koje nemas bolju stvar za te pare. Naravno, trebalo bi da imas i dobar procesor za nju.

Poslednja izmena od urednika:
sto se tice vrednosti pogledaj po oglasima koliko ljudi traze za nju ali ukoliko bi dodao 150e jos za te pare zasada mozes naci polovnu 4870 bez problema e sad sapphire,sto se mene tice uvek bih izabrao nesto tipa XFX,ASUS,Gainward,Gigabyte nego Sapphire sto i tebi preporucujem....e sad ako se malo potrudis po oglasima mozda naletis i na neki pristupacan primerak 4870 sa 1gb sto je opet moja preporuka...veoma bitna stvar je sto se uskoro(veoma) redukuju cene radeona pa ce 4850/4870 biti jos povoljniji i to znatno pa vredi sacekati mesec-dva

9600xt sapphire radeon je bila najbolja grafika koju sam imao i uvek bih birao safirče...

9600xt sapphire radeon je bila najbolja grafika koju sam imao i uvek bih birao safirče...

Takođe, kod mene je to bio 9800Pro, ali sada sam za 4850 ipak izabrao Asusa (zbog Glaciator-a) :wave:

sto se tice vrednosti pogledaj po oglasima koliko ljudi traze za nju ali ukoliko bi dodao 150e jos za te pare zasada mozes naci polovnu 4870 bez problema e sad sapphire,sto se mene tice uvek bih izabrao nesto tipa XFX,ASUS,Gainward,Gigabyte nego Sapphire sto i tebi preporucujem....e sad ako se malo potrudis po oglasima mozda naletis i na neki pristupacan primerak 4870 sa 1gb sto je opet moja preporuka...veoma bitna stvar je sto se uskoro(veoma) redukuju cene radeona pa ce 4850/4870 biti jos povoljniji i to znatno pa vredi sacekati mesec-dva

Vrlo,vrlo losa konstatacija..... Sapphire je bolji proizvodjac od Asusa i Gigabyte-a zajedno.... XFX i Gainward su skoro presli u Atijev tabor tako da o njima ne mogu da diskutujem... ja da kupujem karticu i da ih imaju kod nas uzeo bih ovim redom :
HIS,PowerColor,XFX,Sapphire,Gainward,ASUS e na zacelju liste bi bio MSI a ispred njega Giga

Pejo komso..lol
Mislim da je ovo ok
AMD64 X2 5200+
Asus M2N-SLI DELUXE (Maticna mi podrzava PCI-E .. ali ne i ver. 2.0, kolko ce ovo uticati????)
2gb DDR II Maxtor HyperX
OCZ StealthXtream 500w

Poslednja izmena:
Ako neko moze da mi kaze koliko bih mogao da trazim za moju sadasnju vga karticu bio bih vam zahvalan, da znam na cemu sam..ovako ne znam ni od prilike koliko da trazim

nisam mislio da vredjam brend Sapphire nego jednostavno vise poverenja imam u jaci brend sto opet neznaci da je Sappire los ili slicno!!!a sto se tice razlike u ceni POLOVAN 4870 koliko mogu da vidim iz raznih oglasa bez obzira na brend je manje vise 10 eura sto neverujem da je mnogo kad se uzme u obzir da covek izdvaja 200 komada evrica skoro.....jos jednom ponavljam ne kazem ja nista lose protiv Sapphira

Jos uvek niko da mi kaze koliko para da trazim za moju ASUS EN8600GTS SILENT/HTDP/256M ??? :d Stvarno mi hica a ne mogu da postavim oglas bez cene :D

Poslednja izmena:
Pogledaj koliko kostaju nove karte po radnjama.. Pogledaj koliko se krecu kartice te klase po oglasima, snaci ces se..

vezano za marke kartica, za ati Sapphire je najbolja marka. Oni prave najkvalitetnije ati kartice i zato ih i sam ati uzima da prave one test verzije za njih.
kod nas takve nemaju da se kupe, ali u americi su to one čisto Ati radeon varijante. samo što ih ustvari pravi sapphire.
čak je i gainward imao dosta problema sa 4850GS verzijom koju imam ja npr. to su bile one sa bakarnim heatpipeovima. na svu sreću po mene ja sam dobio onu noviju sa srebrnim.

vezano za marke kartica, za ati Sapphire je najbolja marka. Oni prave najkvalitetnije ati kartice i zato ih i sam ati uzima da prave one test verzije za njih.
kod nas takve nemaju da se kupe, ali u americi su to one čisto Ati radeon varijante. samo što ih ustvari pravi sapphire.
čak je i gainward imao dosta problema sa 4850GS verzijom koju imam ja npr. to su bile one sa bakarnim heatpipeovima. na svu sreću po mene ja sam dobio onu noviju sa srebrnim.

za ATI "najbolja marka" je HIS

Poslednja izmena:
za ATI "najbolja marka" je HIS

Sve je to relativno, za nekoga je bolji Sapphire, za nekoga HIS, neko ne bi stavio u racunar nista na cemu ne pise Asus i tako dalje, primera je jako mnogo.

Ipak, to ne menja cinjenicu da je Sapphire glavni partner AMD/ATI kada su graficke karte u pitanju. Da li zbog toga pravi i najbolje karte? Svakako ne. Svaka kompanija ima pojedine serije proizvoda koje su visa klasa (OC verzije), ali i one one koje su u potpunosti standardne.

Voleo bi da mi neko realno dokaze po cemu je, na primer, HIS IceQ Turbo serija bolja od Sapphire Atomic ili Toxic serija. Kostaju manje/vise slicno, OC je u proseku isti, prateci paket slican.

Vrh Dno