Šta je novo?

zamena fabricke mjuze - renault megane

dusko_m

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
30.06.2000
Poena
660
U autu imam fabricki radio kasetofon sa komandama na volanu. intresuje me, da li neko zna da li je moguce zameniti postojeci kasetas nekim CD/mp3 player-om a da zadrzim funkciju daljinca na volanu?

Ako neko ima da predlozi neki servis na NBG-u koji ovo radi, bilo bi idealno.

Moze, al ne isplati se. Zadnji put kad sam pitao bilo je potrebno oko 100 i kusur € za neki adapter/kontroler koji bi ti to omogucio.

U autu imam fabricki radio kasetofon sa komandama na volanu. intresuje me, da li neko zna da li je moguce zameniti postojeci kasetas nekim CD/mp3 player-om a da zadrzim funkciju daljinca na volanu?

Ako neko ima da predlozi neki servis na NBG-u koji ovo radi, bilo bi idealno.

kazi koji model imas (ili godiste auta).to isto sam i ja hteo pa sam odustao ne ispalti se( da bih zadrzao komande na volanu ja sam kupio radio sa Cdom original za Renault)
postoji na Nemackom ebayu spravica pretvarac ali je skupa oko 60-80e.Bolje ti je da nabavis original radio sa CDom ili jos bolje zadrzis radio samo dodas charger za 6 disca to ti je najjeftinija varijanta.Ako ti je auto 98-2000god imam visak CD-charger original i original kabl koji povezuje radio .

2002 godiste, prva generacija...reci mi gde si nabavio original CD i kolika je cena?

Malo stara tema, ali...

Ima li pioneer neke modele koji podrzavaju te fabricke funkcije na volanu, na pojedinim automoblima? Procitao sam to na par foruma, ali nisam sam istrazivao. Zna li neko?

evo iz prve ruke...svi pionirovi modeli su kompatibilni sa renoovim daljinskim na volanu tj. daljinski na renou se vrlo lako moze prepraviti da funkcionise sa svim pioneer-ovim modelima. imas dve mogucnosti. da kupis nekakav interface box koji ce da odradi sav posao ili da nadjes nekoga ko ume da na pravi nacin 'isprevezuje' zice (sto sam ja uradio). interface box kosta oko 80€. ja sam pronasao decka u Zemunu koji mi je odradio prepovezivanje daljinsokg i kompletnu instalaciju za oko 50€. za sad, sve funkcionise odlicno.

za povezivanje sa komandama na volanu nije ti potreban taj skupi interfejs (potreban je kad hoćeš da koristiš i ugrađeni display u kolima), može se prevezivati, a može se koristiti i jeftini interfejs (kabl sa dva konektora od kojih jedan odgovara cd uređaju a drugi komandama)

za povezivanje sa komandama na volanu nije ti potreban taj skupi interfejs (potreban je kad hoćeš da koristiš i ugrađeni display u kolima), može se prevezivati, a može se koristiti i jeftini interfejs (kabl sa dva konektora od kojih jedan odgovara cd uređaju a drugi komandama)

Ja imam Megana 2003 i ima fabricki CD, komande na volanu i displej. Planiram da ubacim Pioneer 5000UB. Jel bi moglo to prevezivanje ili sa takvim interfejsom da se uradi i na ovom MEganu? Nesto sam skeptican da je samo obicno prevezivanje. Komanda na volanu ima i tockic za tuning. Da li se i on moze "odraditi"? Jel imas neku shemu?
Hvala
:)

tockic nema funkciju na pineer-ovim player-ima. ostalo od funkcija moze da se "preveze"

tockic nema funkciju na pineer-ovim player-ima. ostalo od funkcija moze da se "preveze"

Ok, zadovoljan sam i sa tim. Probacu sam da odradim :smash:.
Ako ne uspem jel mozes da mi das kontakt od tog decka iz Zemuna (na PM)?
Hvala
:)

Poslednja izmena:
javi se. iskopacu ga valjda negde

Mene intersuje ista stvar da li je moguce odraditi na BMW-u 2006 godiste model 525i da li postoji mozda neki cd/mp3 player koji bi se uklopio u masku i da ostanu mogucnost funkcije na volanu?

javi se. iskopacu ga valjda negde

Ajd ako iskopas telefon momka bilo bi dobro.

Probao bih sam nesto da povezem al se plasim da nesto ne zeznem. Ne mogu da nadjem oznake za zice na malom zutom konektoru koji je povezuje original radio sa komandama i displejom. Jel ima mozda neko? :D
A Pionir ima ulaz za remote sa tzv. stereo chincom 3,5mm - za njega isto nemam oznake sta je sta.

Ajde kad se već komentariše, ako neko zna slučajno kombinaciju za Peugeot 406 (2001) i Pioneer DEH-P 6800 MP da li može to 'jednostavno' prevezivanje žica ili neki jeftini adapter?

Poslednja izmena:
http://www.auto-muzika.com/
tu imate sve što vas zanima. Cena je oko 100 evra, a poenta je u tome da se ugradi mp3 plejer koji ima USB i SD slot, kao i line in, i onda on istripuje fabričku muziku da je u pitanju šaržer. Na SD kartu stavite samo do 10 foldera u kojima može biti do 99 numera. Sve ostalo radi, komande na volanu, kvalitet zvuka je sjajan... i ne košta mnogo. Meni je bilo ružno da narušavam izgled centralnog stuba u Alfi, pa sam ugradio ovo. Sam plejerčić je u glove departmentu i nema nikakvog bušenja rupa (postoji prostor za kabl kod većine automobila) i SD ili USB je lako zameniti...

Ako prodajete original fabricki CD za Renault Megan, ja sam zainteresovan. Imam REnault Scennica 2002, god. ali sam ga kupio polovnog i bio je bez fab. CD-a.

Ako prodajete original fabricki CD za Renault Megan, ja sam zainteresovan. Imam REnault Scennica 2002, god. ali sam ga kupio polovnog i bio je bez fab. CD-a.

Necu ga prodavati. Ostavio bih ga kad budem auto prodavao da ga vratim nazad. Ali inace ti ne vredi nista ako nemas displej.

Nazad
Vrh Dno