Šta je novo?

Zamena elektrolita

konjskamuva

Poštovan
Učlanjen(a)
22.06.2015
Poena
51
Mala pomoc. Menjam elektrolite na lcd tv samsung, pa imam problem. Da budem tacniji sadu su to baloni :) 10v 1200mikroF. Takav nisam nasao da kupim, pa ako moze neki savet sa kojom vrednoscu bih mogao da zamenim. Mislio sam da uzmem od 16v, ali opet nema 1200mikro. Pa da li moze neki sa vecom kapacitivnoscu? Laik sam, pa rekoh da pitam za savet. Hvala unapred.

I svi su 105C.

Hvala.

Da li moze neko obrazlozenje, zasto moze i zasto ne moze taj od 1500?

Ha, ljudi završe ET školu pa ne skapiraju do kraja osnove elektrotehnike a ti bi hteo sažeto u jednom postu, ne ide to baš tako :)

Nije potrebno detaljno objasnjavati. Kao sto i na pocetku pise potrebno je dati savet koji elektrolit uzeti, ali vidim da u Srbiji ljudi uvek vole da komplikuju. Samo me je zanimalo zasto je tolerance rekao ne moze 1500? Zasto nije onda rekao koji moze, ako se ne slaze sa djoxas.

Nije potrebno detaljno objasnjavati. Kao sto i na pocetku pise potrebno je dati savet koji elektrolit uzeti, ali vidim da u Srbiji ljudi uvek vole da komplikuju. Samo me je zanimalo zasto je tolerance rekao ne moze 1500? Zasto nije onda rekao koji moze, ako se ne slaze sa djoxas.

Napon može malo veći,jer je to probijeni napon, ali kapacitivnost neka bude ista. Mada ne znam na čemu menjaš, jer veći napon može da znači i veći kondenzator, pa da nemožeš da ga spakuješ.Ne bi trebalo da imaš problema, ako to ispoštuješ. Ja bar nisam imao.

Napon može malo veći,jer je to probijeni napon, ali kapacitivnost neka bude ista. Mada ne znam na čemu menjaš, jer veći napon može da znači i veći kondenzator, pa da nemožeš da ga spakuješ.Ne bi trebalo da imaš problema, ako to ispoštuješ. Ja bar nisam imao.

Samsung LCD 26"

Hvala na info.

Takve stvari je nezahvalno savetovati veruj mi na reč, često ni mi koji se bavimo time nismo sigurni šta će se desiti ako ne poštuješ ono što je proizvođač predvideo.
Ja ću da ti napišem da izguglaš malo pa sam vidi šta ti je činiti a ja ću da ri napišem kraći spisak firmi gde bi mu gao da potražiš to što ti treba, ako već nisi i ako je po pravilima foruma uopšte:

Kelco, mikroprinc, beli elektronik, sprint elektronika, orbit, vremeplov...

Poslednja izmena:
Slobodno ti stavi ovaj, ako može fizički da stane. Pusti filozofe i njihove mudrolije.

Ako je na naponskom delu može mnogo veći i napon i mF, za oscilatore treba što bliže inače je nepredvidivo koju frekvenciju ća da izbaci.

Licno sam stavljao sa vecom voltazom i mikrofaradima mnogo puta i ni jedan uredjaj nije vracen na reklamaciju i dan danas jos radi...naravno u nekim dozvoljenim granicama odstupanja.

Poslednja izmena:
Naponski dio može više da se stavi, ali ako je nadjen kond tačne specifikacije i to ne običan već vrlo dobar, ja bi tu zaključio priču.
Veću pažnju da obrati pošto je stari lem u pitanje na odlemljivanje.

Da li je opremljen jer ako je višeslojna štampa može i štetu da napravi.
Duvaljka bi bila idealna za ovo.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno