Šta je novo?

Zamena celokupne tehnike

Dominator08

Slavan
Učlanjen(a)
25.08.2007
Poena
320
Za većinu uređaja koje kupujem se savetujem na ovom forumu pa me stvarno zanimaju preporuke za uređaje bele tehnike pošto treba da kupujem komplet sve novo. Šta biste preporučili od mašine za veš, mašine za sušenje veša, ugradne mašine za sudove, frižidera, ugradne rerne i šporeta (na plin)?

Uzimao bih Bosch i Beko belu tehniku, ali se lomim i oko Mileta...
Budžet bi bio oko 500 - 700/800€ po uređaju (mogu da izdvojim i više novca ali nešto nisam siguran da bi to bilo racionalno..)

Na šta obratiti pažnju? Npr. vidim za mašine za veš je poželjno da bude inverterski motor, mašine za sušenje veša da su sa toplotnom pumpom, rerna sa pirolizom itd..

Isključivo Miele

Super je to, ali za Miele budžet treba da bude skoro pa duplo veći od navedenog.
Imam nekoliko Miele uređaja, odlični su, ali treba sagledati i razliku u ceni pa odlučiti. Ja lično nisam bio u fazonu da mora sve od jednog brenda, pa se svelo da sam veš mašinu, mašinu za sušenje veša i mašinu za pranje sudova uzeo Miele. Ostalo (ploča, rerna, aspirator, frižider) su Bosch i Liebherr radi uštede.

Proveri da li Beko daje full garanciju.
Ne mislim na standardnu vec dodatnu, gde pozivas broj dobijen uz papire i mozes napraviti dodatnu garanciju koja pokriva sve.
Danas sam napravio i kosta me 3€ mesecno (u Nemackoj), sve pokrivaju sto nije lomljenje/udaranje uredjaja.

Moj prvi uslov za belu tehniku je minimum 5 godina pune garancije i kako je organizovan servis.

Ko prođe taj filter gledam dalje.

Pre 6 godina za kuhinju uzeli sve Gorenje.
Rerna, mikro, sudo, ind. ploča i aspirator. Najskuplje uređaje koji nisu iz onih dizajn serija. Ukupno izašlo 2000e.

Nije da nije bilo problema. Aspirator se pokvario u prvoj godini - došli i doneli drugi novi I zamenili.
Tri meseca pre isteka garancije otišla pumpa na mašini za sudove. U ponedeljak prijavili, u sredu došli da pogledaju a u petak već da zamene.

Nepažnjom smo razbili staklo na ind. ploči. Novo staklo sa zamenom - 15k din. Završeno u roku od 7 dana.

Nazad
Vrh Dno