Šta je novo?

Zalman

Razhiel

Čuven
Učlanjen(a)
29.05.2005
Poena
620
Ok,da li neko zna GDE mogu da nabavim Zalmanov CNPS-9500-AM2 kuler?!
Prevrnuo sam ceeeeeeeeeeeeeeeeelu Srbiju(dobro,od NS-a do BG-a 🙂 ) i nema!

Edit: ahmm,nisam siguran za ovo,pa moram da pitam(iako nema nikakve veze sa prethodnim pitanjem 🙂 ),ako imam SATAII hdd,da li mogu da ga stavim u SATA rack? Kontam da ne moze...ali ajde kao da pitam 😀

Poslednja izmena:
1. 100% garantovano ga u Srbiji neces naci ni u jednoj radnji, a ne od BG-NS (cak ni u hgspotu)!!! Trazi nekog od spolja da ti donese bas kao sto sam i ja radio kada sam kupovao (9500CPNS LED).

2. Pa kontam da ce nekako da radi ali nece davati maximum od sebe (mada za ovo nisam siguran, sacekaj precizan odgovor).

P.S. Da li je iko uspeo da moduje zalman9500cpns led da se uglavi na am2???

Zna se ko nabavlja Zalman kulere u Srbiji, njegovo ime pocinje sa N i zavrsava sa i.Potrazi ga u malim oglasima na pcberzi.Ako ti nisam dovoljno pomogao, pusti PM i dacu ti njegov broj.Mada mislim da ovo sto trazis je stvarno Extra Extra (mozda budes jedina osoba u celoj Srbiji koja poseduje taj kuler) i sigurno ce ti traziti malo bogatstvo za njega.

Nekontam poentu reklamiranja ljudi koji su banovani sa foruma. Da nije zasluzio nebi ni dobio ban!!!

Ovo definitivno nije reklamacija,vec samo pomoc bratu newcomer-u koji ocajno trazi exkluzivni kuler i ne moze nigde da ga nadje u celoj zemlji,uostalom sta ti znas zasto je banovan N..i ?

Proday je napisao(la):
P.S. Da li je iko uspeo da moduje zalman9500cpns led da se uglavi na am2???

Mislim da ovo nece moci...cisto zato sto nisu isti socketi a Zalman ne prodaje dodatke...cini mi se,u svakom slucaju neces naci kod nas 😀

doduse,uvek mozes da uzmes lemilicu u ruke..probas nesto s`tim,ako ne uspe probaj super glue 😀

djolez je napisao(la):
...vec samo pomoc bratu newcomer-u koji ocajno trazi exkluzivni kuler i ne moze nigde da ga nadje u celoj zemlji...

*cough*dumbass*cough* ....veoma dramatizovana poruka. Ne trazim ja nista "ocajno",niti sam prevrnuo "celu zemlju",niti je taj kuler toliko exkluzivan,nego zivimo u Srbiji :d
A ono za "newcomer"...***,not enough post....spawn more posts? 🙂

Poslednja izmena:
Misliš na ovo:

CNPS9500 AM2 AMD 64 (Socket AM2/754/939/940) 18-27.5dBA, Heatpipe & Copper Heat Sink, Blue Led Fan košta oko 50evra... napolju.

Kod nas Zalman uvozi ponekad Telix/TNT ali koliko sam video imaju samo neke starije modele. I uvoze se malo iz Hrvatske. Znam firmu koja zamalo da počne da ih uvozi ovde, međutim nije skupljena dovoljna vrednost pošiljke da se to isplati.

Axa,bas na to 🙂
Apsurdno mi je da niko u Srbiji ne uvozi Zalman kulere,nego kako koja tura im stigne...da ne postoji ovlasceni distributer za Zalman....!?!?

Inace,sinula mi ideja....pobedicu na lutriji,uzecu par miliona evra,spojicu se sa PIN-om ili Pakom-om...nisam siguran,ko mi se vise svidi...i uvozicu Zalman!!! Bicu srpski poznat baja i dominiracu vama entuzijastima!!! Buahahahah!! 😀 😀 😀

A onda cu da se penzionisem i dam sve Africi...da se hlade mojim kulerima 🙂

Raasta je napisao(la):
Ok,da li neko zna GDE mogu da nabavim Zalmanov CNPS-9500-AM2 kuler?!
Prevrnuo sam ceeeeeeeeeeeeeeeeelu Srbiju(dobro,od NS-a do BG-a 🙂 ) i nema!

Odluci se vec jednom,jesi ili nisi prevrnuo citavu zemlju ?! Nesto ocigledno sa tobom ne stima,bolje bi ti bilo da me ne izazivas na Engleskom 😡 Odustajem od pomoci,cisto informativno pitao sam coveka koji nabavlja te stvari i kaze da je obican zalman 9500 kod njega 62 e a ovaj novi improved
oko 69 e,tako da skupoooooooo.:smash:

Raasta je napisao(la):
Apsurdno mi je da niko u Srbiji ne uvozi Zalman kulere
Problem je što oni prave uglavnom samo kulere i poneko napajanje... skoro ništa više. Doduše jako dobre kulere.

Anegdota. Pokrenem priču, dobijem odobrenje nadležnih, organizujem čak i transport... i počnem da biram iz lager liste: aha, par komada ovoga, par komada onoga... u ovo će super da ide (VF700/VF900 AlCu/Cu VGA cooleri) može po 50 komada, par napajanja za showroom, poneki 7000, par 9500 CPU coolera, bešumno kućište... ne to je mnogo skupo... northbridge cooleri toga nikad dosta... reserator watercooling... ne skupo ima sličan corsair... slušalice 5.1 ma daj to već ima ovde... Podvučemo crtu - izađe sve oko $4000. Daj da pitamo veleprodaju šta bi za dilere... dođemo do $7000... a prosečna tura za uvoz je tipično $30k-$50k. Čak i da budeš bezobrazan s cenama može da se zaradi $1000 na celom poslu gde treba angažovati nekoliko ljudi. Batali...

vidi u hrvatskoj links.hr, ja sam tako kupio zalman 7700cu

samo treba neko da ti donese, ili ti da odes do Zagreba

Proday je napisao(la):
Nekontam poentu reklamiranja ljudi koji su banovani sa foruma. Da nije zasluzio nebi ni dobio ban!!!
Kako ne kontaš. pa to je taj user samo sa drugim nickom. 😉
:wave:

Zalman proizvodi : Kucista za HomeTheatre, Noiseless kucista,Sisteme vodenih hladjenja,specijalizovane kulere za procesore,graficke,chipsetove,hard diskove,7 razlicitih napajanja (low noise),ventilatore,brackete,fan kontrolere,audio sisteme,
termalni lak,termalni lepak,mislim sta reci vise !
Coolermaster nudi slicnu paletu proizvoda kao Zalman i opet je prisutan na domacem trzistu.Problem je sto je Zalman skup i malo ljudi se odlucuje za kupovinu.Trenutno postoje par ljudi koji nabavljaju Zalmana i pokrivaju potrebe onih koji mogu da ga plate.Ostali koji bi isto hteli,samo cekaju da neko pocne da uvozi Zalmana i da ga nudi po promotivnim cenama kao sto je Imtel radio svojevremeno sa Coolermasterom,nerealno,jel tako Zormi ?

@proday
mislim da je to izvodljivo, samo treba taj klip da se isece i savije kako treba...

Coolermaster nudi slicnu paletu proizvoda kao Zalman i opet je prisutan na domacem trzistu.
Pa ne baš... CoolerMaster ima znatno širi program i cilja šire tržište od Zalmana jer su njegove komponente popularnijih cena, šarenije.... Uostalom, Zalman lager lista staje na jedan ekran, a CoolerMaster je podeljena na 5-6 excel sheetova :d . Pa i on se, bar nama, pokazao neisplativim. Sad ga rade drugi, skratili garantne rokove, propisali fiksne cene ispod kojih niko ne sme da ide... itd.

djolez je napisao(la):
...bolje bi ti bilo da me ne izazivas na Engleskom 😡
Ko te izaziva...to ti je bilo iz Starcraft-a...like,spawn more overlords...shvatas? :wall:

ZorMi je napisao(la):
Pa ne baš... CoolerMaster ima znatno širi program i cilja šire tržište od Zalmana jer su njegove komponente popularnijih cena, šarenije.... Uostalom, Zalman lager lista staje na jedan ekran, a CoolerMaster je podeljena na 5-6 excel sheetova . Pa i on se, bar nama, pokazao neisplativim. Sad ga rade drugi, skratili garantne rokove, propisali fiksne cene ispod kojih niko ne sme da ide... itd.

Zalman pravi mnogo kvalitetnije a samim tim i skuplje proizvode. To sto su se ogranicili samo na hladjenje i na nizak broj proizvoda samo dokazuje koliko su usmereni ka hladjenju...sto se vidi iz njihovih proizvoda,zar ne? CoolerMaster je popularan kod nas samo zato sto ima prihvatljive cene za nas budzet...da imamo vise para ne bi ga ni pogledali.

mastercula je napisao(la):
@proday
mislim da je to izvodljivo, samo treba taj klip da se isece i savije kako treba...
Voleo bih da vidim taj rad na delu 😀

illidan je napisao(la):
vidi u hrvatskoj links.hr, ja sam tako kupio zalman 7700cu
samo treba neko da ti donese, ili ti da odes do Zagreba

Hvala 🙂

Poslednja izmena:
Znaci oko 65 e,skupooo, sigurno moze na drugo mesto za manje.Hgspot je oduvek bio skuplji od svih ostalih,fakat.

Da, HGSpot hrvatska cirka 295 kuna (znači oko 37 eura), a kod nas 5000 din (znači oko 60 eura).
Da nije malo mnogo!!!!😡
Mislim da je u pitanju čisto dranje, ali ono najgore!

Ja mislim da to nije nista novo, ***. srbija. 🙂

Da, Srbija, ali zar nebi mogli naši uvoznici da se malo angažuju i uvezu i tu "egzotiku", a ne da plaćamo najskuplje u Evropi dotične komponente.
ZorMi, pošto si u tom poslu, reci da li je to moguće ili je u domenu teorije.

ZorMi je napisao(la):
Problem je što oni prave uglavnom samo kulere i poneko napajanje... skoro ništa više. Doduše jako dobre kulere.

Anegdota. Pokrenem priču, dobijem odobrenje nadležnih, organizujem čak i transport... i počnem da biram iz lager liste: aha, par komada ovoga, par komada onoga... u ovo će super da ide (VF700/VF900 AlCu/Cu VGA cooleri) može po 50 komada, par napajanja za showroom, poneki 7000, par 9500 CPU coolera, bešumno kućište... ne to je mnogo skupo... northbridge cooleri toga nikad dosta... reserator watercooling... ne skupo ima sličan corsair... slušalice 5.1 ma daj to već ima ovde... Podvučemo crtu - izađe sve oko $4000. Daj da pitamo veleprodaju šta bi za dilere... dođemo do $7000... a prosečna tura za uvoz je tipično $30k-$50k. Čak i da budeš bezobrazan s cenama može da se zaradi $1000 na celom poslu gde treba angažovati nekoliko ljudi. Batali...
odgovorio covek

Nazad
Vrh Dno