Šta je novo?

Zalman waterblock

Hmm, ja sam probao tog Zalmana kod mene kuci, ali preko slavine 🙂, test je trajao 15 minuta, CPU mi je u idle radio na 24C, a sa Raptorom je radio na 32-33.

Onda sam sve to lepo demontirao i vratio ortaku ciji je Zalman...*****i, rizicna stvar. Stalno sam se zentao da negde ne krene voda da curi...

nesharm je napisao(la):
Hmm, ja sam probao tog Zalmana kod mene kuci, ali preko slavine 🙂, test je trajao 15 minuta, CPU mi je u idle radio na 24C, a sa Raptorom je radio na 32-33.

nista spektakluarno, mislim temperature, ali mislim da se dolazi do izrazaja kada mu se napuca voltaza i podigne klok na 2.5 Ghz, tada bi trebalo da se pokaze u pravom svetlu. O🙂

jos jedno pitanje za Texa...

evo bas sam malo pre pricao nesto sa drugarom 🙂 u vezi kondenzacije. E sad, on mi rece da je najbolje resenje upotreba silikonske paste oko socketa i na procesoru, tj. da bi trebalo sve da umazem, kako bi sprecio kondenzaciju na "vrucim" mestima i da ce se na taj nacin voda kondezovati samo na WB, sto je opusteno. Sta mislis o upotrebi silikona ili njegovom eventualnom mazanju ispod procesora, oko socketa i na procesoru. Ili eventualna upotreba sundjera umesto silikona ili kombinacija sundjera i necega drugog? Drugim recima, kako da se odbranim od kondenzacije i koja su najkritilnija mesta u racunaru?

sto se tice hladnjaka za vodu, mislim da ce Sale da mi da hladnjak od Reno-a 4...

Re: jos jedno pitanje za Texa...

genijalcin@23 je napisao(la):
evo bas sam malo pre pricao nesto sa drugarom 🙂 u vezi kondenzacije. E sad, on mi rece da je najbolje resenje upotreba silikonske paste oko socketa i na procesoru, tj. da bi trebalo sve da umazem, kako bi sprecio kondenzaciju na "vrucim" mestima i da ce se na taj nacin voda kondezovati samo na WB, sto je opusteno. Sta mislis o upotrebi silikona ili njegovom eventualnom mazanju ispod procesora, oko socketa i na procesoru. Ili eventualna upotreba sundjera umesto silikona ili kombinacija sundjera i necega drugog? Drugim recima, kako da se odbranim od kondenzacije i koja su najkritilnija mesta u racunaru?

sto se tice hladnjaka za vodu, mislim da ce Sale da mi da hladnjak od Reno-a 4...

Cekaj, bre...🙂...zasto bi uopste dolazilo do kondenzacije...??...nema kondenzacije ako vodu ne hladis aktivno i to prilicno jako....cak ni bong ne moze da ti ohladi vodu toliko da bi u kucistu racunara doslo do kondenzacije.

Inace, grejac kabine or Reaulta Quattro je perfektan za W/C...imam jedan takav i moze da stane u mnoga kucista.

Re: jos jedno pitanje za Texa...

tex707 je napisao(la):
...

Cekaj, bre...🙂...zasto bi uopste dolazilo do kondenzacije...??...nema kondenzacije ako vodu ne hladis aktivno i to prilicno jako....cak ni bong ne moze da ti ohladi vodu toliko da bi u kucistu racunara doslo do kondenzacije.

Inace, grejac kabine or Reaulta Quattro je perfektan za W/C...imam jedan takav i moze da stane u mnoga kucista.

ajde molim te, reci mi neke dimenzije, da vidim da li moze da stane u ovo moje (DTK).

pz

Ne moze da stane, reknuh ti 🙂

Pozdrav!

Sasa je napisao(la):
Ne moze da stane, reknuh ti 🙂

Pozdrav!

ponadao sam se da mozda moze da se nabudži, cimanje mi je da menjam kućište. Što moraš da me podsećaš da ne može da stane? Baš znaš da smoriš čoveka. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Aha, mozda u neku mega ultra server varijantu 🙂
U 74-ku ne staje, znaci ni u sta manje, a ja nisam video veci DTK od toga 🙂

Pozdrav!

Sasa je napisao(la):
Aha, mozda u neku mega ultra server varijantu 🙂
U 74-ku ne staje, znaci ni u sta manje, a ja nisam video veci DTK od toga 🙂
Pozdrav!

E, sad bez sale....imam jedan grejac od Renaulta Quattro kod kuce (ne mogu da ga pronadjem, pokusacu danas ponovo) i ranije sam ga koristio...stajao je u jednom AT kucistu na dnu iza prednje maske bez problema...a to kuciste je bilo uze od bilo kog ATX kucista koje sam video. Naravno, ostaje mogucnost da postoje nekoliko razlicitih dimenzija grejaca za pomenutu "ljutu masinu".

tex707 je napisao(la):
...
stajao je u jednom AT kucistu na dnu iza prednje maske bez problema...a to kuciste je bilo uze od bilo kog ATX kucista koje sam video.

tu sam i ja mislio da ga budzim...

tex707 je napisao(la):
...Naravno, ostaje mogucnost da postoje nekoliko razlicitih dimenzija grejaca za pomenutu "ljutu masinu".

hm, pa ne znam bash. Ali videcu se ja sa Saletom vec, pa cu da probam...

Nazad
Vrh Dno