Šta je novo?

Zalman vf700 ili 900

StefanGTR

Slavan
Učlanjen(a)
06.01.2006
Poena
345
Znaci koj kuler da kupim za 7900gt vf700 ili 900, i dali je bolji Cu ili Al???
A najzesce pitanje je gde ga kupiti??? Pomozite ljudi nalozio sam se na OC... :-devil-:

PoZzZ

Imas i jedan i drugo u malim oglasima na PCBerzi i trenutno nigde drugo a razlika u ceni je 2e.
Eh sad razlika izmedju VF900cu i VF700Alcu je otprilike 4-5C (neocekivano ali tako jeste) kad rade u silent mode. VF900CU i VF700Cu neznam (jer nisam imao VF700cu) ali mogu da procenim da se nalazi negde na
2-3C (jer od ovog sto znam razlika izmedju Vf700Cu i Alcu je bila mnogo mala). Pre da kupis pogledaj na compatibility list u Zalman site. Vidi sta je bolje za tvoj posao i dzep

Poslednja izmena:
Ja sam pazario za moga 7900gt VF700 AlCu led kod HG Spota. Cena je 2240dindji, ako platis kesom imas popust a garancija je 2 godine. Veruj mi tu cenu nema da nadjes na PC berzi kako ti ovde savetuju. Inace u idle temp mi je 42C a u fulu 55C. Ako hoces da skines jos 2-3 stepena, kupi Vf700 Cu ili Vf900. Samo je to po meni nepotrebno bacanje para ;)

a ovako izgleda.

Prilozi

• vf7900gt.jpg
    vf7900gt.jpg
    88.7 KB · Pregleda: 121
ovo je ipak bolje :D

Prilozi

• DSCF0040.jpg
    DSCF0040.jpg
    249.1 KB · Pregleda: 168
E jos da su njegove tj. moje :d

Sikili mozes li mi reci koja je cena u kesu i da li znas jeli ostalo jos komada. Vidim da je decko prodao za 30e polovan isti takav pa mi ipak bolje da pazarim novi za manje para ;o)

Poslednja izmena:
Ja sam sebi uzeo vf700cu ali jos se nisam nakanio da ga namontiram na graficku pa da vidim koje su razlike u temperaturi... Meni se licno vf700 serija vise svidja od 900 - po designu :D e sad koja je razlika u hladjenju druga je stvar...Mada mislim da je minimalna

Poslednja izmena:
I meni se isto svidja VF700 serija po izgledu ali primetio sam da je montaza VF900cu znatno laksa nego kod VF700 serije. I kako sam napisao razlika u temperaturi izmedju vf700alcu i vf900cu, kod mene iznosi oko 4-5C sto me iznenadio

VF900 jeste ne sumljivo dobar kuler ali je pitanj da li za razliku 3 stepena treba dati skoro duple pare. Velika je bila razlika kada sam skinuo original kuler i stavio VF700. Ja sada u fulu imam 55C a sa VF900 bi bila 52C, moras priznati da i nije neka razlika u temperaturi :)

Nesto ti matematika ne ide.VF700 Led = 38 , VF900 = 40,to je 2 e razlike.Ako je za verovati Ribo-u onda 2 e za 5c nizu temperaturu itekako se isplati.

Poslednja izmena:
Nesto ti matematika ne ide.VF700 Led = 38 , VF900 = 40,to je 2 e razlike.Ako je za verovati Ribo-u onda 2 e za 5c nizu temperaturu itekako se isplati.

@ Djolez Ja sam rekao da izmedju Vf700Alcu i VF900Cu je tolika razlika tj 5c

. Ja sada u fulu imam 55C a sa VF900 bi bila 52C, moras priznati da i nije neka razlika u temperaturi :)
Posto sam imao oba (i Vf700AlCu i VF900CU) razlika je u MSI 6800GT PCI-e garantovano 4-5C u idle i preko 6-7C u full load, u silent mode (sa AS5 bila 60C isad je 55 u idle, Full load je bilo 75-76C
i sad je max 68-69C koji se drasticno brzo se pusta na idle)

@Proday, Ja sam bio taj koji je prodao VF700Alcu polovan 3meseca za 30e (ustvari radio samo 1,5 mesec jer sam bio mesec i po dana na odmoru van Beograda, memory heatsinks i pasta nisu bili korisceni dakle sve je bio kao sto sam ga kupio).

Poslednja izmena:
Pa ti si ga skuplje prodao nego sto ima u radnji da se nadje.
Sada ti meni kazi da li se isplati davati toliko para zbog 5-6 C razlike.

Ja sam VF700 Alcu platio tad 33e ali kad sam ja trazio nije ga bilo nigde. Tako i ovaj decko koji je kupio od mene nije ga nasao negde i zbog toga je kupio i od mene. Ti si imao srecu i ubo si iz radnje jedan od komada koji su doneli.
Ja mislim da vredi tu razliku (ja sam dodao samo 10e - imao sam ih visak i kupio) i zadovoljan sam jer 6800GT PCI-e su neke od "vrelijih" kartica i navedeni kuler ih drzi dosta nisko. Nemoj da zaboravis da su neki ljudi platili VF900cu pre 5-6 meseci cak i 50e (Pazi VF900 se pojavila tada i jos nijedna firma nije je donela).
I na kraju krajeva hoces "egsotiku" platices malkice vise.

PS.A da, sad se setih, da vf700alcu zbog polozaja GPU-a na moju graficku, je udarala na chipset kuler-Sad nemam takav problem sto je za mene jos jedan razlog vise jer trenutno planiram da stavim pasivan chipset kuler a pre nisam mogao.
Toliko od mene

Prilozi

• VF900.JPG
    VF900.JPG
    95.2 KB · Pregleda: 72
Poslednja izmena:
e ljudi da ne otvaram novu temu

7900gt klokujem do 565/780 a sve preko toga puca mi mark05 e sad jer treba mod ili ne, hocu da znam, jer ako je tako da ne kupujem za dz vf900, a da temp. mi ide do 65 dok vrti mark sto je relativno malo :d ???

Jel ti to sa stok kulerom i cija je kartica u pitanju.
Ja sam moju sa stok kulerom terao do 565/800 bez problema ali sam ipak stavio VF700 i drzim je na difoltu jer mi sve radi super za sada.

7900gt klokujem do 565/780 a sve preko toga puca mi mark05 e sad jer treba mod ili ne, hocu da znam, jer ako je tako da ne kupujem za dz vf900, a da temp. mi ide do 65 dok vrti mark sto je relativno malo :d ???

Kao prvo, 3d mark ti nece zagrejati karticu maximalno. Koristi Real Time HDR IBL 1.2. On zna dosta da je zagreje. Drugo, koristi NVTempLogger za utvrdjivanje maximalne temperature graficke, jer on loguje temperaturu dok je komp zaposlen. Ja sam uzeo VF900 i zadovoljan sam.

A sto se tice modovanja, to je na 7900GT lako. Mislim da moze da se odradi cak i obicnom grafitnom olovkom, da dobijes, na primer, 1.4v za jezgro, cime bi verovatno mogao da dostignes brzinu 7900GTX (sto je njegova fabricka volataza), sto se tice GPU.

Naravno, za mod ti je neophodan bar VF900. :)

Poslednja izmena:

asus en7900gt 87.25 drajveri 575/825(1650) stock hladjenje sa uperenom dvanaesticom u karticu artifacts free,ista kartica 91.47 drajveri sa zalman vf900cu 565/900(1800) max temp 60-62 artifacts free rock stable(zanimljivo je i sto noviji drajveri ne daju 575 za core).bez vmod-a ogranicenje u zavisnosti od drajvera za gpu je oko 550-585 naravno mislim na fabricki default modele ne evga signature series kod kojih je gpu voltaza fabricki dignuta sa 1.2 na 1.4v sto je def. vrednost gtx-a iako je identican cip u pitanju gt modeli imaju "slabiji" voltage regulator pa ako se moduju valja i to hladiti (par cipova sa zadnje strane kartice odmah iza "uticnice za struju" iliti pci-e kabla postovacu slike samo da ih nadjem)

Poslednja izmena:
Da li ima neke razlike u glasnoći tj tišini rada na silent modu između vf700 i vf900? Koji je tiši (mada bi trebalo da su pri silent modu oba maltene nečujna)?

Vf900 je dosta bolji od VF700, pogotovu u silent modu.
Sto se mene tice, glavne prednosti VF900 su veca disipaciona povrsina, heatpipe i kontrola brzine obrtaja ventilatora, a samo je nekoliko evra skuplji.

Nazad
Vrh Dno