Šta je novo?

Zalman vf1000

• Začetnik teme Začetnik teme Rossi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Rossi

Čuven
Učlanjen(a)
12.03.2002
Poena
650
Dakle ocu da oladim moju 4850, a da bude to i tiho reshenje... Koliko para i gde? Pretpostavljam Djolez, ali ima li kojim slucajem josh gde i za koliko novaca?

I da li kojim slucajem postoji neko bolje reshenje ?

:wave:

Pa ne bih rekao,u odnosu na tvoj prastari VF700,VF1K je veci,ima 4 Hitpajpova i mnogo siru kompatibilnost.Accelero S1 je Ok pasivac ali zahteva turbo modul da bi hladio kako treba HD 4850.
Od Arctic Cooling-a imas takodje novi Accelero Twin Turbo koji odgovara HD 4850.Thermalright
ima u svojoj ponudi HR-03 GT koji pase na tvoju kartu,tu isto mora neka 9-tka.Od Zalmana moze da bude jos VF900 ako je cena kljucni faktor.Coolink pravi GFXChilla koja isto pase na tu grafulju.
Malo sam se edukovao,treba uskoro da mi stigne HD 4870,sve to imas da kupis kod Djoleza,ne znam da iko drugi nabavlja te ozbiljnije kulere ovde na Benchforumu.

Hm, meni se cini da sam video da AcceleroS1 ne pashe na 4850... Koliko je otprilike HR03?

Na Accelera samo stavi 12-ticu i ima najbolju varijantu, inace ver.2 pase sigurno jer sam vec vidjao da su ljudi stavili na 4850 karte, HR-03 valjda isto pase.. inace ako to moze da se uzme to je isto odlican izbor, a koliko je tesko reci posto ga niko ne uvozi, verovatno je ~40-45e manje sigurno nije..

Tacno tako,Accelero S1 Revizija 2 pase 100% na Radeon 4850,stari S1 zato ne pase.Thermalright HR03-GT je bez dileme bolje resenje ali je zato skuplje jedno 20-ak evra.

Ali Thermalright košta isto ko ZALMAN?
AKo ništa drugo, bolje je rešenje od ZALMAN-a. 😉
Samo ako može da se dođe do njega. 😀

pa i nije bas isto... treba ti i neki ventilator uz hladnjak zar ne 🙂
Kod tebe malo teze,ali kod nas opustencija. Stigao nam je Thermalright za 2 dana je u slobodnoj prodaji.
Ultra 120A,MST-9775LE,HR-01 PLUS, IFX-14,Ultima 90,HR-05 SLI-IFX,HR-05/IFX,HR-09S, HR-09U,HR-03 GT,V2 ,Chill Factor. Toliko za sada u sledecoj turi vise modela 🙂
naravno da se moze doci do njega 😉

Poslednja izmena:
Pricao sam sa Djolezom, moze da se nabavi Hr03GT za 50+ evrica, tako da cu da sacekam prvo da vidim da li cu josh jednu 4850 ili cu 4870 ... Pa cu onda da presecem ...

Posto sam imao 4850CF nekih desetak dana, pola tog vremena sam proveo trazeci dobar aftermarket cooler da ohladim furune.

Evo najjejftinijeg, a delotvornog resenja s domaceg trzista za single 4850:

- Coolermaster Coolviva Z1 (ukljucen i 80mm fan bracket) + 80mm fan po izboru - cena oko 20E
- samolepivi Geforce 2 aktivni mali cooler sa 45-50mm fanom za Mosfetove (ima ih bukvalno u svim radnjama za 200-300 din. Posto dolaze sa naponskim 2-pin kablicem potrebno ga je odlemiti i zalemiti kablic sa 3-pin fan prikljuckom ili klasicnim 4-pin molexom ako zelite aktivno hladjene mosfeta) Neki korisnici na mosfetove stavljaju samolepive RAM heatsinkove, ali mislim da je ovo moje mnogo bolje resenje.

U slucaju koristenja CrossFire kombinacije moze doci do problema jer su kuleri prilicno siroki i potrebna je ploca poput 790FX koja ima 4 PCI-E X16 pa su moguce razne kombinacije pri razmaku kartica. (ili neka intel ploca koja ima 3 PCI-E pune duzine, a koja moze da prerasporedjuje PCI-E linije nevezano za slot jer pri standardnom razmaku izmedju dva PCI-E X16 nema dovoljno mesta za Z1 sa 80mm fanom)

Cisto napomene radi sa Accelero S1 i S2 CrossFire je maltene nemoguc zadatak. Namestiti CF kablic je pravi autolimarski zahvat jer resetka limova na hladnjaku sprecava namestanje kablica. S ovim kulerom ste prakticno osudjeni na "single card" resenje.

@ Rossi

Ako imas para prodaj 4850 i uzmi 4870 te namesti fan profile na veci rpm i ohladices kartu. Kuler na 4870 je skoro identican onom na 290XT-u i apsolutno je dovoljan da ohladi 4870 za razliku od 4850 stock kulera koji u 3D modu hladi bukvalno na granici pregrevanja.
Bices super zadovoljan jer je 4870 dosta brzi od 4850 i neces se zezati ni sa kakvom montazom kulera, a izbeci ces i eventualne probleme sa gabaritima.

Poslednja izmena:
Ko je Djolez posto hocu da kupim Arctic Cooling Accelero Twin Turbo VGA Cooler za 4870,a nema ga nigde

Posto sam imao 4850CF nekih desetak dana, pola tog vremena sam proveo trazeci dobar aftermarket cooler da ohladim furune.

Evo najjejftinijeg, a delotvornog resenja s domaceg trzista za single 4850:....

Ne znam... ja bih pre uzeo Thermalright V2 uz neku 8-cu nego ovo....

Nazad
Vrh Dno