Šta je novo?

Zalman GS1000

illidan

Nenadmašan
Učlanjen(a)
02.02.2005
Poena
2,205
Moja oprema  
CPU & Cooler
amd 5800x3d, ek nucleus cr240 dark, phanteks t30
Matična ploča
asus rog strix b550-i gaming
RAM
g.skill trident z neo 32gb cl16
GPU
nvidia rtx 4070super founders edition
Storage
samsung 980 pro 1tb, wd black sn770 2tb
Zvuk
ifi zen dac v2, presonus eris 3.5, akg k712 pro balanced, fiio ft1 balanced
PSU
corsair sf750 platinum
Kućište
lian li a4 h2o
Monitor
asus vg27aql1a
Miš & tastatura
mchose l7 pro, kbd.fans tofu65 raw alu, cream soda switches, gmk serika 2 keycaps
Pristup internetu
  1. Optički internet
uuuuu stvarno bolesno dobro kuciste :)

GS1000_04_b.jpg

GS1000_img05_01.jpg

GS1000_img06.jpg

GS1000_img08.jpg

Enclosure Type Full Tower
Dimensions 220(W) x 560(H) x 580(D) mm
Weight 12kg (26.4lb)
Material Aluminum / Plastic (ABS) / Steel (GI)
Motherboard Compatibility E-ATX / Standard ATX / microATX
Power Supply Compatibility Standard ATX / ATX12V
PCI/AGP Card Compatibility Full Size
Drive Bays 5.25" External Bay x 4 * 2 Adaptors & Bezels included for use of two 5.25" bays as 3.5" Internal (HDD) / External (FDD) Bays
3.5" Internal Bay x 6
- Hot Swap Bay x 3 (standard)
- Regular / Hot Swap Bay x 3 (optional)
Cooling Components (Fans) Top Vent: 120mm x 2 (1 Fan included), Rear Vent: 120mm x 1 (1 Fan included),
Bottom Vent: 120mm x 2 (Fans optional)
Expansion Card Slots 7 Slots (Tool Free Bolts provided)
Front I/O Ports USB Port x 2, IEEE1394 (FireWire) Port x 1, Headphones x 1, Mic x 1
Available Color Black, Titanium

http://www.zalman.co.kr/ENG/product/Product_Read.asp?idx=310

Poslednja izmena:
Meni po ukusu je ruzno, kao i ostala Zalman kucista i vecina Lian Li-a iako su oni top.
Jedino mi se tamo svidjaju V2000/V1200 i onaj treci isto popularan sto ga svaki treci Lian Li-evac na XS-u ima..
Svidjaju mi se Armor i Stacker :) za ovo ne bi dao pare ..

Zaista lep design !!! Da li mu se zna MP cena ? Zasto niko ne uvozi Zalman kod nas ?

prelepo :zgran:

ocajna zavrsna obrada :D
(ko ovo shvati ozbiljno neka ide da se leci ASAP)
i ako volim samo Tt kucjista moram recji da je ovo stvarno fantasticno,nehumano dobro

Ja sam se smrzo, sto je na ovu sparinu cisto cudo, kuciste izgleda brukantno.
Cena ?! Neke pretpostavke ?

Zaista lep design !!! Da li mu se zna MP cena ? Zasto niko ne uvozi Zalman kod nas ?

Zato sto je skup ko djavo,mali izbor komponenti,a sve su preskupe. I na kraju pevoz iz Juzne koreje je pakleno skup,20% skuplji nego sa Tajvana gde se prave CM,Chieftec,Thermaltake isl...i a i onaj koji bi uvozio Zalmana ne bi mogao da ima konkurentnu cenu u odnosu na CM i Thermaltake...

Meni po ukusu je ruzno, kao i ostala Zalman kucista i vecina Lian Li-a iako su oni top.
Jedino mi se tamo svidjaju V2000/V1200 i onaj treci isto popularan sto ga svaki treci Lian Li-evac na XS-u ima..
Svidjaju mi se Armor i Stacker :) za ovo ne bi dao pare ..

Slazem se sa tobom. Ako je na zapadu 199$, nepisano pravilo je da ce kod nas da bude 200evra, za te pare bolje uzeti Thermaltake Armor+ ESA i Toughpower 500W,adobijes kuciste jos boljeg dizajna i extra kvaliteta.
http://www.thermaltake.com/product/Chassis/fulltower/armorPlusESA/vh6001bws.asp
Ja bih licno ovaj Armor+ ESA,
- Front (intake) :
140 x 140 x 25mm blue LED fan, 1000rpm, 16dBA or
120 x 120 x 25mm fan
- Rear (exhaust) :
120 x 120 x25 mm TurboFan, 1300rpm, 17dBA
- Side (intake) :
230 x 230 x 20mm blue LED fan, 800rpm, 15dBA
- Bottom (intake) :
Two 140 x 140 mm fans (optional) or
Two 120 x 120mm fans
- VGA (intake) :
140 x 140 x 25mm fan 1000rpm, 16dBA or
120 x 120 x 25mm fan
Tako da za iste pare dobijas pravi uragan u kompu koji ce ohladiti bilo sta bukvalno do tacke smrzavanja. :):banana:

^ Ako sve bude bilo kako treba, vec sl. meseca ces videti ovde jednog takvog Armor+ samo ne ESA verziju ;)

Mnogi ne vole TT kucista i mnogi ih smatraju plastikanerima, mada ja sam imao i starog Armor-a i tesko da mi se nije svideo.

Kao sto sam vec rekao Zalman/Lian Li se smatra za ekskluzivu i tu nema sta, ali meni nije po ukusu, izgleda vise kao komad namestaja nego kuciste, ocu bre nesto fancy :D

Poslednja izmena:
Upravo zato Lian-Li nije za svakoga...:smoke:
Fino izgleda ovaj Zalman. Fazon sa napajanjem je dobar...

Poslednja izmena:
Ja se ne bih bunio, volim da se uklopi sa namestajem, u tome je i poenta... sada bar. :)

Meni se dopada ovaj Zalman mada bi promenio par stvari, npr. napred neku masku za 5,25 uredjaje... i drska stalka hdd-a da je malo zaobljena da bi usmeravala protok vazduha sa gornje i donje strane harda, ovako dolazi do "prelamanja" i "razbacivanja"-jeste da nije to mnogo ali posto kuciste tezi perfekcionizmu sto da ne. :)
+ Providnu neku da su odradili.

Pa nije mogao ranije covek da ga nabavi kad ih nije bilo. Tek su u Januaru poceli da ih prave,tako da se mogu ocekivati i kod nas u skorije vreme.
Ima par onih smajlija na kraju recenice, znaci to nesto...

Vidjao sam svakakva kucista i ima ih raznih koji su mi se dopali zbog ovog ili onog ali ovo mi je bas bas :zgran:
Neverovatno lepo dizajnirano i prakticno. Ne mogu da kazem da izgleda diskretno... Nije napadno uopste, vidi se da je radjeno sa stilom i da je KLASA ,)
Perfekcija. Odusevljen sam!

Lepo kuciste ali mi je nesto skupo bre pa za te pare moze da se uzme antec p182 sa sve dobrim napajanjem. I fale mu filteri za prasinu ili ja nisam dobro video.

Kuciste je stvarno :zgran: bez greske...ali su mi ona Lian Li jos bolja;)

Pomalo ne standardan dizajn pre svega,dobar raspored (po mom ukusu),ali kao sto rekose mnogo je para. Ako je na zapadu 200$ nepisano pravilo je da ce biti kod nas bar 200 ili vise evra,ako ga neko bude i uvozio uopste. Mozda je malo bolje da se uzme neko "normalnije" kuciste tipa stacker 830,tt Kandalf 25cm fan ili nesto slicno i jos imas na pretek za ok napajanje. Ali zalman je neobicno fancy pa sad ko sta voli :)

Pa i Stacker 830 ti je ~200 evra... pa i preko toga, i dan-danas.

"Vrh brate", makar za moj pojam. Ipak, 200€ za kuciste, ma koliko bilo lepo, nisam raspolozen da dam.

uuuuu stvarno bolesno dobro kuciste :)

GS1000_04_b.jpg

GS1000_img05_01.jpg

GS1000_img06.jpg

GS1000_img08.jpg

Enclosure Type Full Tower
Dimensions 220(W) x 560(H) x 580(D) mm
Weight 12kg (26.4lb)
Material Aluminum / Plastic (ABS) / Steel (GI)
Motherboard Compatibility E-ATX / Standard ATX / microATX
Power Supply Compatibility Standard ATX / ATX12V
PCI/AGP Card Compatibility Full Size
Drive Bays 5.25" External Bay x 4 * 2 Adaptors & Bezels included for use of two 5.25" bays as 3.5" Internal (HDD) / External (FDD) Bays
3.5" Internal Bay x 6
- Hot Swap Bay x 3 (standard)
- Regular / Hot Swap Bay x 3 (optional)
Cooling Components (Fans) Top Vent: 120mm x 2 (1 Fan included), Rear Vent: 120mm x 1 (1 Fan included),
Bottom Vent: 120mm x 2 (Fans optional)
Expansion Card Slots 7 Slots (Tool Free Bolts provided)
Front I/O Ports USB Port x 2, IEEE1394 (FireWire) Port x 1, Headphones x 1, Mic x 1
Available Color Black, Titanium

http://www.zalman.co.kr/ENG/product/Product_Read.asp?idx=310

Verovali ili ne ali ovo čudo stize za 4-5 dana u zemlju Srbiju :D:D
Da udovoljimo željama pojedinih forumaša. Mp cena bi trebalo da bude oko 175evra (necu da derem sa cenom).
Javljam kad stigne;)

Poslednja izmena:
Ajooooo, a taman sam sredio Armora+... Armor mi je daleko lepshi, ali ovo ima nekoliko zaista fenomenalnih reshenja koja me odushevljavaju ...

Ajooooo, a taman sam sredio Armora+... Armor mi je daleko lepshi, ali ovo ima nekoliko zaista fenomenalnih reshenja koja me odushevljavaju ...

Slazem se da je armor+ lepsi (moj ukus),ali treba i ostalima udovoljiti.Ali i ovo je extra dobro odradjeno ,a opet nije bolesno velika cena,kao za neke towere >200 evrica (pravo dranje). Za svakoga po nesto,ko voli nek izvoli ;)

Nazad
Vrh Dno