Šta je novo?

Zalman Gde ?

vidakm

Čuven
Učlanjen(a)
17.08.2003
Poena
619
Koja firma kod nas u maloprodaji valja Zalman kulere (za procesore i GPU-e). Ja sam nasao neku firmu TNT ali oni rade samo na veliko i devojka koja se javila nije znala da mi kaze ko radi maloprodaju...

Probaj Telix iz Novog Sada, mozda oni mogu da te upute na maloprodaju u BGD.

ima neki Send computers mislim da su oni, reklamiraju se u yu.oglasi

ajd ako ne nadjes javi pa cu ja da kopam

Čini mi se da se taj Send reklamira i na PC Berzi, tako da... pogledaj tamo.

u tom sendu sam kupio zalmanovu osmicu na bracketu letos... korektni ljudi...

Nasao sam ih (reklamiraju je kao ovlasceni distributeri za A4 Tech). U principu mene je zanimalo hladjenje za graficku a oni trenutno imaju samo pasivni heat pipe za 28 evra tako da cu razmisliti...

taj heat pipe je odlican. meni jedan trenutno stoji nemontiran, ceka neku bolju graficku da uleti

Znam otprilike kakav je taj heat pipe ali oficijelni Zalman site je na nekom jeziku sacuvaj boze. Da li na njega moze da se montira neki kuler jer ih imam gomilu, svih velicina ali bas ni jedan trenutno ne pasuje na rebra GPU-a...

vidakm je napisao(la):
Znam otprilike kakav je taj heat pipe ali oficijelni Zalman site je na nekom jeziku sacuvaj boze. Da li na njega moze da se montira neki kuler jer ih imam gomilu, svih velicina ali bas ni jedan trenutno ne pasuje na rebra GPU-a...
Oficijelni (engleski) Zalman-ov sajt je na vrlo razumljivom engleskom jeziku: http://www.zalman.co.kr/english/intro.htm .

Inace nisam znao da GPU-ovi sada imaju rebra :confused: :mrgreen: ...salim se naravno, pretpostavljam si hteo da pitas da li na njega moze da se montira neki ventilator, a sada ti nijedan ne pasuje na rebra hladnjaka koji ti hladi GPU... ;)

E pa Zalman heat-pipe-u ne treba ventilator, njegov smisao je da radi pasivno, ali moze eventualno dodatno da se hladi nekim ventilatorom koji nije direktno okacen na njega vec recimo na kuciste pa duva u njega...

Ma sajt jeste na Engleskom ali meni nesto nije bilo u redu sa encode-ovanjem, pa su mi se umesto slova pojavljivale brljotine. Hvala za tip o heat pipe-u.
P.S. Verovao ili ne mene su zbog slicne sale iskljucili sa tek-tips programerskog foruma i uputili da prvo procitam neki FAQ pre nego sto se ponovo prikljucim nekom forumu.

Nazad
Vrh Dno