Šta je novo?

Zalman CNPS 7700 Cu i AM2 maticne ploce

Ima na sajtu, ali tamo ima samo maticnih sa sockets: 754, 939, 940 Single, 940 Dual. A ja hocu da stavim atlon dual core 5000. Koji bi socket trebao da gledam (ako nije AM2)?
A, inace, na dnu strane pise:
The compiled data is based on motherboards released as of July 2005.
Zato i pitam da li neko zna na koju ce moci da se stavi.

940 je AM2

Jeste da AM2 ima 940 pinova(ili kako vec) ali ne misli se na isto.Misli se na 940 Opterone koji imaju isti sistem kacenja kao 939.Znaci on se kaci na one dve rupe po sredini a AM2 se kaci na cetri.Pozicije su im razlicite pa je jedino moguce kaciti nekom improvizacijom.

Jeste da AM2 ima 940 pinova(ili kako vec) ali ne misli se na isto.Misli se na 940 Opterone koji imaju isti sistem kacenja kao 939.Znaci on se kaci na one dve rupe po sredini a AM2 se kaci na cetri.Pozicije su im razlicite pa je jedino moguce kaciti nekom improvizacijom.

Sto ce reci da nije predvidjen za AM2, odakle sledi da treba izabrati neki drugi kuler :rupa:

Pa koji onda kuler da uzmem za Athlon 5000, a jako mi je vazno da je tih?

Jos za Zalmana sam spremio 50 evra, ali bi dodao i vise ako bi ispalo neko pametnije resenje. Jer mi je veoma vazno da je kuler tih (nalazi mi se u sobi u kojoj spavam, a stalno je ukljucen).

Orboliki (7x00, 8x00) ne pasuju na AM2, makar ne bez budženja.
9x00 serija pasuje.

Right - kao sto Zalman7000Al-cu ima kit za kacenje na socket 775 !
i milina ... tj. tisina ;)

jednostavnije i bolje je big typhoon od thermaltakea umjesto zalmana.

Meni je vazno da je kuler ne tih, vec sto priblizniji necujnom. Zato ne znam koji da uzmem. Vidim da je tih taj big typhoon, ali sam takodje gledao tihi Zalman CNPS 9700 led. Ne znam koji je tisi? Ili ima nekog jos tiseg kulera...

@nemanja123
bilo koji od ta 2 da uzmes neces pogresiti....
pazi samo na ostatak mashine (grafa, HDD, napajanje ... da ne platis na cupriji ono sto nisi na mostu ;)

Vrlo je bitno da su ti sve komponente "silent" jer ce u suprotnom razocaranje biti zagarantovano ...
Znam iz licnog primera ...
Zato sada u mashini imam 2 Zalmana (VF900-Cu i 7000Alcu-na 7V), necujno CORSAIR HX520W napajanje i par necujnih Xilence osmica na 5V.
Najbucniji mi je HDD (Maxtor) ... ali on uskoro leti ;)

TISINA NEMA CENU !

Poslednja izmena:
Meni je vazno da je kuler ne tih, vec sto priblizniji necujnom. Zato ne znam koji da uzmem. Vidim da je tih taj big typhoon, ali sam takodje gledao tihi Zalman CNPS 9700 led. Ne znam koji je tisi? Ili ima nekog jos tiseg kulera...
Кад је хлађење уз што мањи проток ваздуха (и буку) у питању, за најбољи слови Scythe Ninja. И Thermalright Ultra-120 eXtreme, наравно.
(напомена: поменути се не могу купити у овдашњим продавницама, колико је мени познато)

Poslednja izmena:
Za Thermalright Ultra120 eXtreme ti treba naprotiv, jak ventilator da bi sva rebra koja ima dosla do izrazaja.
Neki pristojni ventilatori koji se mogli na njemu iskoristiti su Noctua NF-12S ili recimo neki Sunon venitlatori.
Da, nema Thermalright-a kod nas.:wall:

Poslednja izmena:
Sunon?
to mu dodje kao "marka" ?

Za Thermalright Ultra120 eXtreme ti treba naprotiv, jak ventilator da bi sva rebra koja ima dosla do izrazaja.
Neki pristojni ventilatori koji se mogli na njemu iskoristiti su Noctua NF-12S ili recimo neki Sunon venitlatori.
Da, nema Thermalright-a kod nas.:wall:
Слажем се, али ако Ninja не одговара ... Наравно, под условом да жели да се петља око набавке.

Poslednja izmena:
Imam jednu osmicu ...
zamenio sam je sa Xilance (silent)

Vrh Dno