Šta je novo?

zalman 7500

douglas

Čuven
Učlanjen(a)
08.08.2003
Poena
604
OK, do koje brzine (rpm) je tih?
I da li je stvarno tolko tih kolko pricaju...? ;)

Htedoh reci 7000 (CNPS7000A-AlCu), a ne 7500 i gde to ima kod nas da se uzme?

douglas je napisao(la):
OK, do koje brzine (rpm) je tih?
I da li je stvarno tolko tih kolko pricaju...? ;)
Ja probao, tih ko mrtvac, vrti se na nekih 1300-2500, prilicno velik, neke ploce nece da butuju jer je rpm to low, mora se iskljuciti ta opcija u BIOS-u. Nije za strasni OC, ali ako cenis tisinu, znas sto ti je ciniti.

izbegavaj to, raptor hladi bolje od toga i jos je tisi. pogledaj testove po netu. za 40e mozes da pazaris bolje kulere...

7000Cu kod mene tih ko beba @4GHz (48-55C), bez potenciometra - znaci, na 'normal' setovanju.

silverglider je napisao(la):
7000Cu kod mene tih ko beba @4GHz (48-55C), bez potenciometra - znaci, na 'normal' setovanju.

Koja ploča? Koji proc? Po ovome 4GHz bi se reklo intel, a po temperaturi NW.

SL6WU @ IC7-G; i to u serveru :D

Poslednja izmena:

Pazi kad nisi rekao kakva beba. Ima ih dosta koje su sve samo nisu tihe. :D

Uspavana beba :)

SL6WU @ IC7-G; i to u serveru :D

Kako si ga natjero na 4GHz i imaš tu temperaturu nije mi jasno.

Kod mene je [email protected] na is7 kad je skinuta stranica kućišta 60C load 45-46 idle. Pasta je ova što ide uz kuler.

Ne znam sad koliki mi je napon tačno ali nisam ga digao više od 1.55.

Napajanje enermax 350w chieftec limarija.

Najsumnjiviji mi je da ga grije ovaj radeon 9200 jer disipira ko lud, a pasivno hlađenje pa se ne raspiruje toplota po kućištu nego sve ide gore direktno na proc. Hmmm sad mi pade na pamet, jedan dan ću da oborim kućište pa da vidim kao ide temp.

Jedna mala digresija. :mad: :smackbum: :smack: :cuss: ti ja intel i njegovo kućište za procesor. Očigledno je da kada se montira onaj glupi intel box cooler, sa najgorim montiranjem na svijetu, dođe do krivljenja kućišta procesora i onda ćoškovi idu gore a sredina se nabije. jer je ona podloga relativno mekana, a pritisak preveliki. Onda ja kad oću da montiram neki kršten kuler o najdalji gdje treba da bude najbliži. Eksperimentalno otvrđeno nanošenjem tankog sloja paste i kad sam stavio kuler i montirao ga i skinuo, pasta je ostala samo po obodu nalegajuće površine kulera.

Nije ovaj moj proc jedini koji sam vidio sa tim simptomima. Takođe se posle demontiranja vide obrisi prvog "sloja" kućišta procesora.

Možda bolja pasta, ipak onaj test koji je postovan ovde se odnosi na procesor sa ravnim kućištem.

al dzebga i pored svega boli od AMD-a :p

mojo_jojo je napisao(la):
Kako si ga natjero na 4GHz i imaš tu temperaturu nije mi jasno.

Kod mene je [email protected] na is7 kad je skinuta stranica kućišta 60C load 45-46 idle. Pasta je ova što ide uz kuler.
...

Verovatno zbog "specificnog" hladjenja.
Pazi, komp je moj kucni server i posto mora da radi 24/7, upakovao sam ga malo drugacije. Prvo sam bio skinuo kuler sa northbridza sa ovog IC7-G (koja je tu dosla samo zato sto je paradoxalno bila najjeftinija ploca sa CSA gigabitnim NIC-om koju sam mogao da nadjem na lageru) i stavio masivniji pasivni kuler, posto ploca uopste nije bila predvidjena za o/c. Na procesoru sedi zalmanov 7000Cu. Svuda je ArcticSilver 5. Sve je to upakovano u desktop kuciste, pa se sva temperatura ne skuplja u oblasti procesora. Sam cpu se jos nalazi tacno izmedju dva papst-a (~21dBa) od kojih jedan uduvava, a drugi izduvava. Pored samog procesora dolazi i Enermax 465W sa svoja dva fana (na relativno niskoj obrtaljci) i dodatno 'isisava'. Graficka ne greje dodatno prostor oko cpu-a, zato sto je u sasvim drugom cosku - PCI Matrox G200 je sasvim dovoljan za ovo, posto je server.
Sam stepping je mrak izgleda, posto radi i na default voltazi i malo preko 3.6GHz, dok na 3.7+ mora malo da se digne, jer hoce da 'iskoci' na malo zahtevnijim programima. Kako se voltaza dize u odnosu na defaultni Vcore, vidim samo da ploca masno undervoltuje Vcore. A i SL6WU sam slucajno ub'o, jer su se u firmi radili neki apgrejdi i stiglo nekoliko boxova, pa sam primetio da su procesori malcice 'zivahniji' i odlucio da jedan moram da imam :)

OK, taj 7000Cu... zar nije on nesto pretezak za plocu ili sta? Meni treba AlCu i gde ima da se nabavi?

:guitar: :banana: :guitar:

douglas je napisao(la):
OK, taj 7000Cu... zar nije on nesto pretezak za plocu ili sta? Meni treba AlCu i gde ima da se nabavi?

:guitar: :banana: :guitar:

A jel tebi treba Intel varijanta ili Athlon tog 7000AlCu?
(imam ja za Intela)

Vrh Dno