Šta je novo?

zalepljen CPU fan za heatsink ?

toshapn

Slavan
Učlanjen(a)
16.11.2005
Poena
319
AMD Athlon 64 X2 5000+,box hladnjak,hocu da skinem fan sa heatsinka zbog ciscenja,ali ili sam glup ili je on zalepljen i nema skidanja.
Ako sam glup :banana:nek mi kaze neko kako skinuti :D
Na mestu gde bi trebali biti srafovi,nema srafova,nema nikakvog sistema da se fan drzi za heatsink,tako da nemam pojma....
Evo dve slike

Poslednja izmena:
Sigurno nije zalepljen, probaj da nađeš neke "žabice" koje se otkače...malo pre iskucah nešto, ali sad vidim da to nije rešenje.

Moguce da je zapekao, meni se desilo par puta da mi bas ali bas zapece jako, toliko da sam na kraju izvukao procesor sve sa coolerom. Posle je bio seks da se isprave pinovi.. :D Mada vidim da nisi skinuo zabice, ovu plavu rucku okrenes pa skines zabice sa obe strane i onda skines cooler.

pa ja mislim da je chovek mislio sam o na ventilator bez skidanja coolera sa procesora.....e sad malo je problem skinuti tako ventilator.....da bi ga cistio.....

jer da bi video sa svih strana gde su te zabice koje drze ventilator moraces da uklonish kuler sa procesora sto je komplikovano,i da bi ga vratio kasnije treba ti nova pasta....tako da poslushaj moj savet..

iznesi komp kakav jeste na terasu ili dvoriste i produvaj fenom,tako ces isterati dobar deo prashine iz kucista....

Ma necu hladnjak da skidam,hocu samo ventilator da skinem da produvam od shtroke.I dalje nisam pametan,sve mi deluje previshe plasticno,ne odaje mi poverenje da ce izdrzati neki pritisak.
Evo ima 4 zabica kao,mada ono,nevidim kako one mogu da mi pomognu,imam utisak sta god im radio da ce da se slome :D

A za produvavanje,ok,to i radio dosad,nego bih voleo bash da skinem vent i da ga dezinfikujem,jer imam osecaj da je donja strana venta leglo zaraze :D

Poslednja izmena:
Bas te zabice drze ventilator zakacen za to plasticno postolje. Moras ih srafcigerom sa ravnom glavom malo iskriviti, skidao sam pre neki dan sa istog takvog amd box-a i nije bilo problema iako plastika na prvi pogled deluje kao da ce se polomiti.

Iskriviti na koju stranu?Ka ventilatoru ili od ventilatora?

Prilozi

• ventilator.jpg
    ventilator.jpg
    97.2 KB · Pregleda: 99
Poslednja izmena:
Hvala za pomoc Vuce,tako se skida,samo jedna zabica nije prezivela :) Znaci koliko sam je pipnuo ona se polomila.
Sklopljeno nazad na 3 preostalih,cvrsto je i radi.
Ta sto nije prezivela je ranije trpela maltretiranje u kontra smeru,jer sam pokushavao shvatiti kako sistem kacenja radi :D

Poslednja izmena:
Ne brini za zabice, ventilator uvek mozes zasrafiti za hladnjak :) Nezgodno je ako pukne plastika oko socketa koja drzi celu skalameriju.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno