Šta je novo?

Zaledjuje komp u NfS UndercoveRu

pATKICAAA

Slavan
Učlanjen(a)
02.11.2008
Poena
304
Imam problem u igri Need for Speed: UndercoveR , tokom igranja (sve zavisi, nekad posle sat vremena nekad posle 5 minuta) komp mi se zaledi. Ostane slika igrice tamo gde je stao dok sam igrao i tako stoji... Komp radi, cuje se ali ne mogu ni CTRL + ALT + DELETE niti bilo kako drugacije da iskljucim igru, samo restart na duge dole.

Zna li neko u cemu je problem? Isti NfS kod druga radi kako treba sto znaci da kod mene nesto nije u redu!

Hvala svima unapred! Pozdrav!

Konfiguracija:
Procesor: AMD Phenom X3 Tripple-Core 8450 (2.1GHz, 1.5MB L2, 1800MHz FSB)
Matična ploča: Asus M2N-X Plus
Memorija: Kingston 3GB DDR2 800MHz
Hard disk: WD Caviar 320GB 16MB cache SATA II
Grafička kartica: Asus EAH4850/HTDI/512MB DDR3

Windows XP SP2

Koje napajanje imas ?

Ati 4850 trazi dobro napajanje i nadam se da imas neko adekvatno. Cisto da se zna da li je napajanje uzrocnik ili ne.

Bila je jedna verzija kod koje je patch pravio probleme ne mogu sad da se setim tacno.

A da probaš od druga da pozajmiš grafiku, probaš da li radi kod tebe, ili tvoju ubodeš kod njega ako ima jače napajanje, tako ćeš bar skinuti ili potvrditi sumnje za grafiku i napajanje

Evo rešenja

Na osnovu tvog spiska komponenata reko bi da poseduješ Pakomov računar (PK PC B100 Cerberus). Moj prijatelj isti računar ima i ima slične probleme. Njemu recimo sve novije igre poput (Batman-a, Resident Evil 5, Call of Duty 5....) posle petominutnog igranja jednostavno pojavi se crna pozadina i računar se resetuje. Izgubio sam jedno tri sata dok nisam otklonio problem. Problem je softverske prirode a tiče se drajvera i overclock-a ASUS EAH4850 kartice. Većina ASUS grafičkih karti sa ATI-jevim procesorom jednostavno ne trpe "original" ATI-jeve drajvere već samo svoje. Svi koji budu imali slične probleme evo postupka rešenja:
1. Skinite najnovije dravere sa ASUS-ovog sajta(nikako sa ATI-jevog ;)), skinite i njegovu aplikaciju ASUS Smart Doctor version 5.45 (najbitnija stavka).
2. Deinstalirajte postojeće drajvere.
3. Instalirate najnovije drajvere skinute sa ASUS-ovog sajta i instalirajte aplikaciju ASUS Smart Doctor version 5.45.
4. NAJBITNIJI KORAK - Preko aplikacije ASUS Smart Doctor version 5.45 smanjite takt procesora i memorije za po 100, možete i za manje (meni je odmah proradilo kad sam smanjio za po 100, a vi možete da eksperimetišete) i čekirajte opciju da koristi vrednosti i posle reboot-a i noramalno opciju da se aplikacija podiže sa sistemom.

I to je to. Sve igrice će besprekorno da rade i neće se uopšte pimećivati nešto u igrici to što ste smanjili takt procesora i memorije. Uživajte

Na osnovu tvog spiska komponenata reko bi da poseduješ Pakomov računar (PK PC B100 Cerberus). Moj prijatelj isti računar ima i ima slične probleme. Njemu recimo sve novije igre poput (Batman-a, Resident Evil 5, Call of Duty 5....) posle petominutnog igranja jednostavno pojavi se crna pozadina i računar se resetuje. Izgubio sam jedno tri sata dok nisam otklonio problem. Problem je softverske prirode a tiče se drajvera i overclock-a ASUS EAH4850 kartice. Većina ASUS grafičkih karti sa ATI-jevim procesorom jednostavno ne trpe "original" ATI-jeve drajvere već samo svoje. Svi koji budu imali slične probleme evo postupka rešenja:
1. Skinite najnovije dravere sa ASUS-ovog sajta(nikako sa ATI-jevog ;)), skinite i njegovu aplikaciju ASUS Smart Doctor version 5.45 (najbitnija stavka).
2. Deinstalirajte postojeće drajvere.
3. Instalirate najnovije drajvere skinute sa ASUS-ovog sajta i instalirajte aplikaciju ASUS Smart Doctor version 5.45.
4. NAJBITNIJI KORAK - Preko aplikacije ASUS Smart Doctor version 5.45 smanjite takt procesora i memorije za po 100, možete i za manje (meni je odmah proradilo kad sam smanjio za po 100, a vi možete da eksperimetišete) i čekirajte opciju da koristi vrednosti i posle reboot-a i noramalno opciju da se aplikacija podiže sa sistemom.

I to je to. Sve igrice će besprekorno da rade i neće se uopšte pimećivati nešto u igrici to što ste smanjili takt procesora i memorije. Uživajte

Kasnis 4 meseca.:p:bottle:

Nazad
Vrh Dno