Šta je novo?

Zakup game servera

phantomr

Čuven
Učlanjen(a)
07.11.2003
Poena
755
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel 13600KF - DeepCool AK620
Matična ploča
Biostar B660GTA
RAM
64GB DDR4 3600
GPU
RTX 2060 Super
Storage
2TB+3TB+3TB+500GB SSD
Zvuk
Logitech Z5500
PSU
Seasonic s12ii-620
Kućište
Chieftec Dragon
Monitor
27+2*19
Miš & tastatura
Logitech g600
Mobilni telefon
87925984799
Steam
mgEdikeGD
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Kablovski internet
  3. ADSL
  4. Mobilni internet
  5. Wireless provajder
  6. ISDN
  7. Modemska 56k veza
Da li imate neka iskustva oko zakupa game servera.
Hteo bih sa nekoliko ortaka da zakupimo server na kome bi mogli da se okupimo i opletemo neku igicu. Svi ovi Free serveri su smaranje, uvek uleti neko ko pokvari partiju cs-a npr.
Osim CS-a bih voleo da imamo i neku strategiju, voznju.
Puno vremena smo potrosili na raznorazne varijante umrezvanja ali je to uvek imalo problema, pa sam mislio da je ovako nesto pravo resenje.

E sada bilo bi ok ako bi svi pre zakupa servera mogli da proverimo pingove, obzirom da ne bi svi igrali iz Srbije.
Nesto dobro a povoljno :p

Poslednja izmena:
I mene to zanima. Bas lepo sto se neko setio da da postavi ovakvo pitanje. Samo jos neko i da odgovori :)

u slucaju da niste culi da napisem
Garena.. free - Counter STrike Warcraft COd Red ALert 3...

nije ono sto trazite ali moze da posluzi

Poslednja izmena:
@weasel
cool. nikad cuo za site, probali sinoc od mene da se nakacimo nije radio cod2, ni cs, ali se nisam upustao u problematiku (patchevi i ostala sr.)nego smo malo gledali sta ima,.Rade nam odmah one male flash igre, sah, memorija koja mozda nije losa jer moze u 4.
Da li ima jos neki ovaka sajt koji ima i ove male igre, ali da mozes da pravis svoje sobe sa sifrom. Ovde toga ima jedino su im te male igre krs, mogli su barem covece ne ljuti se da stave, ili monopol.
Da li neko zna za neki monopol online za vise igraca ili covee ne ljuti se?
@roboto
gledao sam ove cene, u odnosu na ostale koje sam sinoc pogledao izgleda mi ok.

Ako neko ima jos neki predlog, jedva cekam da ga cujem
Hvala

Poslednja izmena:
Evo samo da obavestim da ce biti dignut CS Soruce server na neobeeju cim skontam sta i kako treba...

Sto ne probate Hamachi? Meni se to cini kao najbolja varijanta za internet umrezavanje.

@weasel
cool. nikad cuo za site, probali sinoc od mene da se nakacimo nije radio cod2, ni cs, ali se nisam upustao u problematiku (patchevi i ostala sr.)nego smo malo gledali sta ima,.Rade nam odmah one
Hvala
Cs Wc3 ra3 na gareni rade sigurno
ostlae igre nisam probao
samo podesite u seetings hl.exe start game
i mora da radi

Evo samo da obavestim da ce biti dignut CS Soruce server na neobeeju cim skontam sta i kako treba...

Super, nego mene interesuje da li mogu sam da kreiram sobu sa sifrom, ne zelim padobrance da vidim kada se lepo podelimo.
Znaci zelim sa svojim drustvom da odigram par nivoa i to je to :)
Mada bih voleo da imamo veci izbor igara, nekog smara cs, ili mu se ne igra, a igrao bi npr. wormse, ili nesto tako neobavezno a zarazno. Npr nfs neki stari, ili kada bi radio colin 2. Sto vise igrica razlicitog zanra bi bio pun pogodak

Sto ne probate Hamachi? Meni se to cini kao najbolja varijanta za internet umrezavanje.
Ma sa hamachijem sam proveo dane, i za igranje je cesto neupotrebljiv. Cesto ne znam kako da odradim port forwarding iako sam citao i citao o tome (glup sam) pa neke igre ponekad rade u troje (colin 2) a onda nece da rade danima nema sanse, oce u dvoje a u troje jok(jedan igrac se desinhronizuje), a malopre je radilo.
Takodje sa nasim krs internetom od 128 upl tesko da mogu 3-4 da se nakace na tebe a da ista radi.
Bilo bi coool kada bi mozda mogao i neki sport 2 na 2 online, ali sve mi to nekako izgleda decenijama daleko (mislim da bude jednostavno i da ne kosta malo bogatstvo).
Sve ideje, iskustva dobrodosla.

Evo je jedna igra koja je isto imala problem sa sinhronizacijom 3 igraca
http://www.gamespot.com/pc/puzzle/dontgetangry2/index.html
Covece ne ljuti se koje kao moze da se igra online u 4.
Prvih 5 min sve radi super kada nas je troje, ali onda samo jedan ispadne, odnosno desinhronizuje se.
Ako igramo u dvoje, nemamo tih problema.
Ako neko uspe nesto da uradi sa ovom igrom nek vice.

Poslednja izmena od urednika:
Platite ObiNet. Imao sam ja svoj server kod njih (Call of Duty) i sve je bilo Ok.

http://www.obinet.hu/?newlang=english

ping je dobar jer je Madjarska blizu (oko 50ms kod mene na ADSL-u).

Poslednja izmena:
Da video sam i ranije taj madjarski server, ako sam dobro shvatio cene su im na mesecnom nivou ?
Call of duty je ok cena 5 e za 10 ljudi mesec dana. Sve ostale igre su dosta skuplje 2-3 puta.
Kod njih je Call of duty bas dz.
Jel sam dobro shvatio cene ?

Poslednja izmena:
gledaj gross price znaci 6E za COD za 10 ljudi
Counter ti je 20,4E za 12 ljudi i to je Ok cena samo ako imas ekipu i 4-5 coveka koji bi placali...

Vrh Dno