Šta je novo?

Zakucavanje slike u XP

• Začetnik teme Začetnik teme petri
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

petri

Čuven
Učlanjen(a)
16.09.2000
Poena
620
Desava se u poslednje vreme da se slika iz cista mira zaledi, ali ne i ceo komp. Posle nekoliko sekundi (obicno 20-ak do pola minuta) prebaci se sam u mod 640x480, 16 boja, i prikaze mi sledecu poruku:
Microsoft Windows has detected and recovered from a device failure. Please save your work and reboot to restore full functionality.
Pretpostavljam da je graficka karta u pitanju. Ali me interesuje da li je to do hardvera ili softvera (tj drajvera).
Zanimljivo je sto se to nekad desi vise puta na dan, a nekad prodje i po nedelju-dve. Ovo traje otprilike oko mesec dana.
Medjutim, UVEK kada igram igru spider solitaire, na kraju kad zavrsim pa treba da krene onaj vatromet "you won", cim isti krene, zakuca se na isti nacin (ponekad se i ne oporavi pa moram hard reset).
Sinoc mi se zakucavao u igri svakih 5 min, poludeo sam. Onda je prestao da se zakucava pa sam se igrao intenzivno nekih 3-4 sata bez problema.

Dakle, sta mi je ciniti?

BTW confa je:
Abit KT7-RAID
256 RAM, CL2
Radeon 64 DDR VIVO
Duron 700@840
WinXP, SP1 (ko da ovo nesto znaci? 😀)
Drajveri su oni catalyst 6.13.10.6118

A jel ti se greje graficka malo vise ili je cool?

cheers

Zatvoreno je kuciste, ne znam kako da proverim. Kad ga otvorim vise nije to to, a i kad pipnem telo hladnjaka ne znam da li je ono relativno vruce ili relativno hladno jer nemam odgovarajuci 'referentni sistem' pa da uporedim.
Ne znam kako bi drugacije mogao to da ispitam

petri je napisao(la):
Zatvoreno je kuciste, ne znam kako da proverim. Kad ga otvorim vise nije to to, a i kad pipnem telo hladnjaka ne znam da li je ono relativno vruce ili relativno hladno jer nemam odgovarajuci 'referentni sistem' pa da uporedim.
Ne znam kako bi drugacije mogao to da ispitam

S obzirom da je AMD konfiguracija ne bi bilo lose da imas jedan veci ventilator na prednjoj strani kucista koji bi uvlacio vazduh unutra dok ventilator za napajanje izvlaci topao vazduh iz racunara koji sam po sebi (mislim topao vazduh) je laksi od hladnog pa se automatski penje navise.

A sto se tice reference za toplotu komponenti - jako je prosto ako mozes da drzis ruku na komponenti (hladnjaku, Hard disku itd i sl.) onda je OK, a ako ne mozes...

cheers

Pa mislim da nije problem drzati prst na hladnjaku, to znaci da ipak nije temperatura problem?

Jesi li probao da stavis neke druge drajvere?

Cini mi se da se ovo nije desavalo sa prethodnom verzijom catalyst drajvera. Ali trenutno ne mogu da stavljam druge drajvere jer kad se samo setim kakvu sam muku imao dok sam prosli put deinstalirao postojece... a sad bas nemam uslova da experimentisem. Treba da dobijem nov hard do sledece nedelje najverovatnije, pa cu onda sve ispocetka da instaliram. Jedino tada mogu da vidim da li je do drajvera ili ne. Mada je cudno da u pocetku nije bilo zakucavanja sa ovim drajverima koji su sad na masini.. ne znam stvarno sta je moglo da prouzrokuje ovako nesto.

Za pocetak vrati se na normalnu brzinu procesora. Overklokovao si procesor i cudis se kako nije sve stabilno. Vrati se na normalu da bi izolovao problem.

Vracao sam se ali opet nista...
BTW godinu dana mi radi ovako kloknut, nikad se nije zakucavao do sad (a radio je i pod extremnim uslovima 🙂)

Definitivno ATI jer je neko sa foruma imao slican problem (sa Solitaire) i resio ga je sa najnovijim driverima koji su izasli pre 15-20 dana u cijem ReadMe-u kao jedan od fikseva se upravo navodi taj problem. Ako hoces da se otarasis problema malo se i pomuci, nemoj da ti bude tesko

Nazad
Vrh Dno